خبرگزاری کار ایران

وزیر کشور:

ناهنجاری‌های اجتماعی به هیچ وجه قابل پذیرش نیست/در حوزه نظری هیچ کمبود و مشکلی نداریم

ناهنجاری‌های اجتماعی به هیچ وجه قابل پذیرش نیست/در حوزه نظری هیچ کمبود و مشکلی نداریم
کد خبر : ۵۹۱۰۵۶

وزیر کشور گفت: مواد مخدر در حوزه قاچاق مصیبتی برای اقتصاد کشور و ناامنی جامعه است، چرا که از یک سو پول ناپاک موادمخدر را وارد شبکه اقتصادی می‌کند و از سوی دیگر تبعات سوئی را به همراه دارد، باید همه فعالان و پژوهشگران در این حوزه به کمک دیگران آیند تا به سمت روش‌های جدید و خلاقانه حرکت کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در دوازدهمین جشنواره معرفی آثار مکتوب در زمینه مبارزه با مواد مخدر بیان داشت: هر لحظه با شرایط مقابله و رقابت مواجه هستیم و برای فائق آمدن بر مشکلات باید از ظرافت‌های فرهنگی، علمی، تکنولوژی برخوردار باشیم چرا که ما ادعا کردیم می‌خواهیم حکومتی مبتنی بر اراده ملت‌ها باورهای دینی و استقلال را برقرار کنیم و این موضوعی مهم و بزرگ است.

وی افزود: برایند 38 سال گذشته در کشورمان این است که کماکان توانسته‌ایم استقلال خود را حفظ کنیم.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه علی‌رغم فشارهای نظامی اقتصادی و تحریم‌ها به موفقیت‌های بزرگی دست پیدا یافته‌ایم بیان داشت: نکته حائز اهمیت آن است که قطعا شرایط امروز کشور با سال 57 قابل مقایسه نیست و امروز با 3 تغییر نسل تغییر تکنولوژی و تغییر سبک زندگی مواجهیم که در صورت عدم پاسخگویی مناسب در این 3 حوزه و انجام ندادن اقدامات مورد انتظار مردم نمی‌توانیم رسالت خود را انجام دهیم.

رحمانی فضلی تاکید کرد: پیچیدگی‌های امنیتی، اجتماعی و اقتصادی کشور سخت‌تر از زمان جنگ است، امروز در حوزه اجتماعی با آسیب‌های مهمی روبه‌رو هستیم،این آسیب‌ها تنها مختص کشور ما نیست و مواد مخدر و اعتیاد هم یک بلای جهانی است که جزء دستورالعمل سازمان ملل نیز قرار دارد.

وی افزود: با پدیده حاشیه‌نشینی و ناهنجاری‌های اجتماعی مواجهیم و این مشکلات برای ما که باورها، اعتقادات و جهان‌بینی الهی داریم به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.

وزیر کشور تاکید کرد:پژوهشگران ما باید در موضوع مبارزه با اعتیاد به عوامل مختلف پدیدآورنده آن از جمله عوامل درونی و بیرونی توجه داشته باشند؛ اینکه قطعا سودجویان به عنوان عوامل بیرونی هر روز مواد جدیدی را برای سودجویی بیشتر خود به بازار عرضه می‌کنند و عوامل درونی همچون یأس و ناامیدی که زمینه‌ساز این بلیه خواهند بود لذا باید پژوهشگران تک‌تک این عوامل را متناسب با نقش آنها در محیط‌های گوناگون و سنین مختلف آحاد جامعه بررسی کنند و در پژوهش‌های خود به آنها توجه ویژه داشته باشند.

وزیر کشور در ادامه بیان داشت:اولویت نخست پژوهش‌ها باید پیشگیری از اعتیاد باشد،در هیچ کجای دنیا هیچ فرد و یا نهادی نمی‌تواند ادعا کند که روش‌های درمانی‌اش به پاکی بیش از 20 درصد معتادان رها شده از اعتیاد منجر می‌شود لذا بهترین راه مبارزه با اعتیاد، معتاد نشدن است.

رحمانی فضلی گفت: تغییر رویکردها و روش‌ها در مواجهه با جامعه و جوانان ضرورت دارد،اینکه ما با جوانان چه مناسباتی برقرار می‌کنیم یک سوال اساسی است چرا که در دنیایی که امروز ارتباطات در آن هر لحظه دچار تحول می‌شود نمی‌توان با باورهای سنتی و بعضا غلط یک جریان عظیم را مدیریت کرد، لذا باید با حفظ اصول، تغییراتی در شیوه‌ها و روش‌ها ایجاد کنیم و پژوهشگران نیز در این حوزه می‌بایست پیش‌قدم شده و روش‌های کاربردی و عملی را ارائه دهند چرا که ما در حوزه نظری هیچ کمبود و مشکلی نداریم.

وی افزود: موضوع درمان اعتیاد اولویت بعدی پژوهش‌ها است،ما از روش‌های سنتی و جاری که در ایران و دنیا در حال اجراست نمی‌توانیم انتظار معجزه داشته باشیم چرا که نتیجه آنها را سالهاست که دیده‌ایم و نمی‌توان از آنها انتظاراتی معجزه‌آسا داشت البته نکته قابل توجه آن است که این حرف به معنای تعطیل کردن برای روشهای حال حاضر نیست ولی باید به پژوهش درباره روش‌های نوین توجه داشته باشیم.

وزیر کشور تاکید کرد: یک موضوع مهم آن است که چطور می‌شود 97 تا 98 مردم پاک در کشور را متولی 2 تا 3 درصد جامعه کنیم و از این ظرفیت برای درمان آنها استفاده کنیم.

وی افزود: مواد مخدر در حوزه قاچاق مصیبتی برای اقتصاد کشور و ناامنی جامعه است، چرا که از یک سو پول ناپاک موادمخدر را وارد شبکه اقتصادی می‌کند و از سوی دیگر تبعات سوئی را به همراه دارد، باید همه فعالان و پژوهشگران در این حوزه به کمک دیگران آیند تا به سمت روش‌های جدید و خلاقانه حرکت کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز