سخنگوی وزیر بهداشت:
تعداد نوزادان در معرض ریسک در حال افزایش است
سخنگوی وزیر بهداشت گفت: بیش از 2400 تخت مراقبت ویژه و مراقبت ویژه نوزادان راهاندازی شده است و در عین حال تعداد نوزادان در معرض ریسک در حال افزایش است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ایرج حریرچی سخنگوی وزیر بهداشت در نشست خبری درباره پرداخت هزینه آب و برق و گاز خانه بهداشت خاش توسط مصرف کنندگان گفت: همه هزینههای اسکان و مبله کردن مراکز بهداشت به عهده وزارتخانه است. هزینههای پزشکان در دوران خدمت نیز به عهده ماست البته به جز هزینههای غیرمتعارف.
او درباره وضعیت درمانی آیت الله شاهرودی افزود: درباره وضعیت سلامت افراد سیاسی در صورت رضایت خانوادههای آنها اطلاعرسانی صورت میگیرد. بنابراین چیزی علاوه بر اطلاعاتی که در گذشته در اختیار رسانهها قرار دادهام نمیگویم از خانواده آیت الله شاهرودی درخواست دارم اگر لازم میدانند وضع حال ایشان را شرح دهند.
حریرچی درباره تغییرات تعرفه در سال آتی گفت: قرار بود شورای عالی بیمه بررسیها را انجام داده و قبل از تصویب بودجه سال بعد تکلیف تعرفه تعیین شود. متاسفانه امسال قبل از تصویب بودجه تعرفهها تعیین تکلیف نشد. البته نمایندگان در کمیسیون تلفیق مصوبهای داشتند و مجلس قرار است امروز راسا درباره همه تعرفهها به ویژه تعرفه پزشکی تصمیم بگیرد. افزایش تعرفه در اکثر موارد باید مطابق تورم باشد.
قائم مقام وزیر بهداشت درباره گذراندن طرح برخی متخصصان در تهران خاطرنشان کرد: از لحاظ قانونی منعی برای گذراندن طرح پزشکان متخصص در تهران وجود ندارد اما بیشتر پزشکان عمومی طرحشان را در شهرستانها میگذرانند افرادی که طرح خود را در مناطق محروم میگذرانند در میزان طول دوره و امتیاز راهاندازی مطب با پزشکانی که در تهران طرح گذراندهاند متفاوتند. طول دوره آنها کوتاهتر و امتیازشان برای راهاندازی مطب بیشتر است وقتی متخصصی به منطقهای معرفی میشود تا قبل از شروع طرح هیچ اقدامی برای جابجایی صورت نمیگیرد اما پس از شروع طرح میتواند با علتی موجه جابجا یا از طرح معاف شود.
حریرچی با اشاره به فوت نوزادان نارس در برخی شهرها و عدم امکانات در بیمارستانها گفت: اقدامات وزارت بهداشت طبق سطحبندی انجام میشود استانی مانند استان کرمان جزو استانهای پیشرو در بحث کاهش مرگ و میر نوزادان بوده است بیش از 2400 تخت مراقبت ویژه و مراقبت ویژه نوزادان راهاندازی شده است از طرفی تعداد نوزادان در معرض ریسک نیز در حال افزایش است.
او با اشاره به شاخص توسعه انسانی کشورها گفت: این شاخص توسط سازمان ملل انجام میشود که شامل شاخص سلامت، آموزش و سطح اقتصاد مردم است. بنا به اعلام رسمی سازمان ملل متحد در 25 سال گذشته شاخص توسعه انسانی ایران از 572 به 774 در هزار افزایش یافته است در این سطح رشد ایران از نظر سازمان ملل جزو کشورهایی با سطح توسعه بالا قرار دارد.
حریرچی درباره امید به زندگی در ایران گفت: امید به زندگی 11.8 سال، تحصیل بالغین 4.6 سال و تحصیل کودکان 5.6 سال در ایران افزایش داشته است. همچنین سرانه درامد ایرانیان بر اساس دلار بین المللی 60.6 درصد افزایش داشته است و امید به زندگی در کشور از 63.8 سال به 75.6 سال رسیده است.
او افزود: اکنون 117 هزار و 9 نفر پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص شاغل هستند که در 40 سال اخیر با رشد 12 درصدی همراه بوده است. از 39 هزار و 892 نفر متخصص 13 هزار و 999 نفر فقط در بیمارستانها و مراکز دولتی ، 2489 نفر در نهادهای عمومی غیردولتی و 839 نفر به شکل مشترک در مراکز دولتی و غیردولتی فعالیت میکنند.