خبرگزاری کار ایران

سردار مقیمی خبر داد:

افزایش ۲۳ و ۱۳ درصدی کشف پرونده‌های کلاهبرداری و جعل در ۹ ماهه امسال/ هشدار پلیس برای پیشگیری از جعل و کلاهبرداری

افزایش ۲۳ و ۱۳ درصدی کشف پرونده‌های کلاهبرداری و جعل در ۹ ماهه امسال/ هشدار پلیس برای پیشگیری از جعل و کلاهبرداری
کد خبر : ۵۸۵۶۴۸

رئیس پلیس آگاهی ناجا از افزایش ۱۳ و ۲۳ درصدی کشف پرونده های جعل و کلاهبرداری در کشور در ۹ ماهه امسال خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری پلیس، سردار محمدرضا مقیمی در نشست تخصصی روسای ادارات مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی استان‌های سراسر کشور اظهار داشت: جعل و کلاهبرداری از جمله جرایمی است که وقوع آن موجب سلب آسایش، امنیت فردی و عمومی جامعه می‌شود و به نوعی یکی از مهمترین جرایم بر ضد حقوق مالکیتی افراد در جامعه است.

وی از رشد ۲ درصدی وقوعات کلاهبرداری و نیز ۲۳ درصدی کشفیات این جرم در ۹ ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبرداد و گفت: شایع‌ترین شیوه و شگردها درباره کلاهبرداری به روش برداشت از حساب کارت به کارت نظیر ایجاد تصادفات ساختگی، خرید و فروش و دلالی در انجام امور اداری، بانکی و قضائی بوده است.

این مقام ارشد انتظامی به شیوه‌های مختلف کلاهبرداری در فضای مجازی و نیز سایت‌های خرید و فروش کالا اشاره و اضافه کرد: در این روش کلاهبرداران با ترفندها و مانورهای متقلبانه ضمن برقراری ارتباط با افراد، وجوه آنان را به سرقت می برند.

سردار مقیمی، یکی دیگر از روش‌های کلاهبرداری را پوشش فروش خودرو به صورت لیزینگ عنوان و بیان کرد: کلاهبرداران بدون داشتن مجوزهای لازم از بانک مرکزی و یا حوزه فعالیت از ثبت شرکت ها پس از جمع آوری وجوه مردم با هدف تحویل خودرو و کلاهبرداری از آنها، متواری می شوند .

رئیس پلیس آگاهی ناجا به اقدامات کارآگاهان این پلیس در حوزه مبارزه با جعل، گفت: در ۹ ماهه امسال، وقوعات جعل ۴ درصد کاهش و کشفیات آن نیز ۱۳ درصد افزایش داشته؛ سال گذشته میزان کشف به وقوع جعل ۹۰ درصد بود در حالیکه این میزان سال‌جاری ۱۰۵ درصد است.

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: شایع‌ترین شیوه این جرم، جعل اسناد و مدارک بانکی (ایران چک‌، اسکناس، چک‌های بانکی، افتتاح حساب با مدارک جعلی)، مدارک و اوراق شناسایی، مهر و علائم شرکت‌های دولتی و خصوصی و نیز جعل مدارک و سربرگ های اوراق دولتی و ... است.

وی با اشاره به تلاش کارآگاهان پلیس آگاهی در حوزه جرم و کلاهبرداری، گفت: استان‌های خوزستان، خراسان‌رضوی، مرکزی، زنجان، سمنان، گیلان و خراسان جنوبی، اقدامات مطلوبی در امر مبارزه با جعل و کنترل آن داشته اند.

به گفته سردار مقیمی، استان‌های گلستان، زنجان، سمنان، خراسان‌جنوبی، کردستان، مرکزی و قم نیز بهترین استان‌ها در زمینه مبارزه با جرم کلاهبرداری بوده اند.

 وی از شهروندان خواست مراقب کلاهبردارانی که به صورت تلفنی ارتباط برقرار می‌کنند و قصد فریب و برداشت از حساب شما را دارند، باشید.

سردار مقیمی به مردم توصیه کرد: هرگونه خرید و فروش املاک، مستغلات، کالا یا خدمات را از طریق مراجع رسمی مربوطه انجام و قبل از هرگونه معامله استعلامات لازم را به عمل آورند.

وی گفت: شهروندان، مدارک شناسایی و مالکیتی خود را به افراد ناشناس برای انجام امور اداری و ... تحویل ندهید و به درستی از آنان مواظبت کنید .

این مقام ارشد انتظامی خاطرنشان کرد: در صورت معامله با افراد برای کسب و کار حتما فرد را شناسایی و هنگام دریافت ثمن معامله و تحویل گرفتن چک حتما از اصالت آن از طریق بانک، احراز هویت و اعتبارسنجی فرد مطمئن شوید.

سردا مقیمی به تبلیغات در فضای مجازی و آگهی های اغواء کننده در برخی جرائد با عنوان تأمین سرمایه و یا پیام هایی با چنین محتوا اشاره و تصریح کرد: چنین پیام‌هایی، احتمال کلاهبرداری در آن وجود دارد، شهروندان بایستی توجه داشته باشند هرگونه پرداخت وام تنها از طریق بانک‌ها صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: درباره تنظیم قراردادها و معاملات حتما با افراد خبره مشورت کرده و معاملات خود را زیرنظر فردی که با قوانین و مقررات حقوقی آشنایی دارد انجام دهید.

این مقام ارشد انتظامی درباره فروش خودرو به صورت لیزینگی، گفت: افرادی حق فروش خودرو به صورت لیزینگی دارند که مجوزهای لازم را از بانک مرکزی کسب کرده و در اساسنامه شرکت به صراحت فروش خودرو به صورت لیزینگی قید شده باشد بنابراین شهروندان  قبل از هرگونه پرداخت وجه، استعلامات لازم را از مبادی مربوطه کسب کنند.

رئیس پلیس آگاهی ناجا در پایان گفت: شهروندان در صورت کسب هرگونه اخبار و اطلاعات درباره جعل و کلاهبرداری مراتب را به پلیس ۱۱۰ اطلاع دهند .

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز