معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:
تا ۵ سال آینده باید بتوانیم ١٠ هزار معلول را در کشور درمان کنیم
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه تا ۵ سال آینده باید بتوانیم ١٠ هزار معلول را در کشور درمان کنیم، گفت: یکی از مواردی که در آینده اتفاق میافتد، درمان بیماری هموفیلی با روش ژن ادیتینگ است و نه تنها هموفیلی بلکه بیش از ٣٠٠ میلیون معلول در دنیا منتظر این درمانها هستند.
به گزارش ایلنا، رضا ملکزاده در مراسم افتتاح پروژه کشوری ایرانوم گفت: مرکزی که راه اندازی شد، به منظور تشخیص بیماریها است، اما آنچه در دنیا اتفاق میافتد، درمان بیماریهای ژنتیکی است.
وی گفت: مهندسی بیولوژی بحث مهمی است که درواقع با ایدههای مهندسی به ژنوم انسان نگاه میکند و در سلامت انسان کاربرد دارد که این موضوع فقط مربوط به پزشکی نیست، بلکه در کشاورزی و حتی تولید سوخت سالم نیز میتوان از این روش استفاده کرد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در سال ٧١ که مسئولیت وزارت بهداشت را داشتم، تصمیم به ساخت دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گرفتیم، اما مورد انتقاد قرار گرفت، در آن زمان هیچکسی فکرش را نمیکرد که روزی در این دانشگاه مرکز تشخیص ژنوم بیماریهای ژنتیکی تأسیس و امکان درمان این بیماران فراهم شود.
وی با بیان اینکه وزارت دفاع امریکا روی اینگونه پروژهها سرمایه گذاریهای زیادی کرده است، تصریح کرد: در بیماریهای مزمنی چون سرطان یا بیماریهای قلبی عروقی، ژنومها تاثیر دارند و لازم است در این زمینه سرمایه گذاری کنیم و درکنار این مرکز، باید مرکز ژن ادیتینگ بسازیم تا بعداز شناسایی ژنهای معیوب، آنها را اصلاح کنیم.
وی در پایان گفت: از معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری درخواست حمایت بیشتری داریم تا بتوان این مراکز را راه اندازی و توسعه داد.