معاون بهداشت وزارت بهداشت:
۱۴ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه ایرانی در معرض چاقی هستند
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به شیوع چاقی در میان کودکان ایرانی گفت: یک فرد حداکثر باید ۲۵ گرم در روز یا ۵ قاشق چای خوری شکر مصرف کند. در کشور ما میزان مصرف قند ساده ۶۶ گرم در روز است، از طرفی مصرف قند اضافی ارتباط نزدیکی با موضوع سرطان دارد.
به گزارش ایلنا، علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت در نشست خبرى بسیج ملی تغذیه سالم، درباره تغذیه گفت: هر ماده غذایی، دوز مجاز دارد؛ حتی سالمترین ماده مثل آب. ممکن است افراد بر اثر مصرف بیش از حد آب، دچار مسمومیت شوند. مادهای کشندهتر از سم نداریم، همین ماده مضر نیز دوز مصرف دارد.
او ادامه داد: مصرف روغن مایع به جای روغن جامد خوب است اما باید به میزان مناسب مصرف شود. اگر انرژی زیادی به بدن برسد، ماده غذایی انبار شده و تبدیل به چربی میشود. همین چربی ذخیره شده عامل بسیاری از بیماریهاست. افزایش وزن میتواند تا حدی پیش رود که فرد را دچار چاقی کند.
رئیسی افزود: اگر شاخص توده بدنی یا BMI زیر ۱۸.۵ باشد، فرد لاغر است. از ۱۸.۵ تا ۲۵ نرمال است و شاخص از ۲۵ تا ۳۰، فرد اضافه وزن دارد. بالاتر از این مقدار فرد چاق است که همین چاقی نیز به درجه ۱ و ۲ و کشنده تقسیم میشود. وزن به کیلوگرم را بر قد به متر تقسیم کنیم و جذر بگیریم، حاصل BMI است.
معاون بهداشت وزیر بهداشت گفت: ۷۶ درصد بار بیماریها به بیماریهای غیرواگیر مربوط است. این بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و دیابت ریشهای در روش تغذیهای ما دارد. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از ۱.۹ میلیارد نفر در دنیا دچار اضافه وزن و ۶۰۰ میلیون نفر چاق هستند. همچنین ۴۱ میلیون کودک زیر ۵ سال دچار اضافه وزن هستند.
او خاطر نشان کرد: ۱۴ درصد کودکان ۱۵ تا ۲۳ ماهه در ایران در معرض اضافه وزن هستند که در برخی استانها مثل گیلان، اصفهان، آذربایجان غربی و شرقی این آمار به ۲۰ درصد هم میرسد. تعداد کودکان دچار اضافه وزن در کشور دو برابر شده است و ۲۰ درصد دانشآنوزان دچار اضافه وزن پ چاقی هستند.
رئیسی تاکید کرد: ۱۰ درصد انرژی روزانه باید از قند ساده تامین شود که سازمان جهانی بهداشت معتقد است این مقدار باید به ۵ درصد کاهش یابد. حداکثر یک فرد باید ۲۵ گرم در روز یا ۵ قاشق چای خوری شکر مصرف کند. در کشور ما میزان مصرف قند ساده ۶۶ گرم در روز است، از طرفی مصرف قند اضافی ارتباط نزدیکی با موضوع سرطان دارد.
او در پایان افزود: عادت کودکان به غذاهای شیرین، یکی از اقدامات ناگوار است. شرکتهای تولیدی و کارخانهها نیز محصولات خود را بر اساس ذائقه مردم تولید میکنند. پس باید رفتارسازی را از خودمان آغاز کنیم. یکی از اقدامات طرح تحول، حضور کارشناس تغذیه در مراکز جامع سلامت است.