خبرگزاری کار ایران

سخنگوی وزارت بهداشت:

سالانه ۳۴ هزار میلیارد تومان برای اثرات آلودگی هوا هزینه می‌شود

سالانه ۳۴ هزار میلیارد تومان برای اثرات آلودگی هوا هزینه می‌شود
کد خبر : ۵۷۱۷۸۹

قائم‌مقام وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در کشور ۴۸/ ۲ درصد تولید ناخالص ملی صرف عوارض ناشی از آلودگی هوا می‌شود، گفت: سالیانه ۳۴ هزار میلیارد تومان برای اثرات مستقیم و غیرمستقیم آلودگی هوا هزینه می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ایرج حریرچی؛ قائم‌مقام وزارت بهداشت در نشست خبری صبح امروز با اشاره به هزینه‌های آلودگی هوا گفت: هفت درصد از تولید ناخالص ملی کشورها به دلیل آلودگی هوا از بین می‌رود. در کشور ما نیز ۴۸/ ۲ درصد تولید ناخالص ملی صرف عوارض ناشی از آلودگی هوا می‌شود که سالیانه ۳۴ هزار میلیارد تومان برای اثرات مستقیم و غیرمستقیم آلودگی هوا هزینه می‌کنیم.

او درباره تاثیر آلودگی هوا بر بیماری‌های تنفسی، قلبی، سرطان‌ها و کبد گفت: با توجه به مطالعاتی که انجام شده آمار مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا می‌تواند منتسب به این بیماری‌ها باشد. این آمارها نیز به مدل مطالعاتی بستگی دارد و طبق آن متفاوت است. در فصل زمستان با توجه به بیماری‌های فصلی افزایش بستری وجود دارد همچنین از زمستان سال گذشته و زمستان امسال تفاوت معناداری در رابطه با افزایش مراجعات بیمارستانی نداشتیم.

حریرچی با تاکید بر اینکه طبق ماده ۷۰ قانون برنامه ششم توسعه پوشش بیمه سلامت برای آحاد جمعیت کشور اجباری است، گفت: با توجه به این بند برخورداری از یارانه دولت برای حق سرانه بیمه از طریق ارزیابی وسع و ضوابط مشخص شده بر اساس آیین‌نامه‌ای خواهد بود که به تصویب هیات وزیران برسد. همچنین طبق اصل ۲۹ قانون اساسی دریافت خدمات بهداشتی، درمانی و مراقبت‌های پزشکی به صورت بیمه حقی همگانی محسوب می‌شود و طبق اعلام وزیر کار و رفاه ۷ میلیون ایرانی فاقد بیمه سلامت هستند.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به رویکرد بین‌المللی به ویژه در حوزه سلامت گفت:‌ در حال حاضر در دنیا با این موضوع برخوردهای متفاوتی می‌شود. در برخی از کشورها آن را حق مردم می‌دانند که بار حقوقی متفاوتی دارد.

او درباره فهرست رسمی دارویی کشور تصریح کرد: مساله دارو در قانون برنامه ششم توسعه نیز مطرح شده و طبق آن تجویز دارو خارج از فهرست یادشده تخلف است. در حال حاضر بیش از ۵/۹۸ درصد از کسانی که بستری برای آنها تجویز می‌شود این قانون برای آنها اجرا می‌شود. در کشورهای خارجی این رقم حدود ۵۰ تا ۱۰۰ درصد است که همه این آمارها به موضوعات فرهنگی و اجتماعی بستگی دارد و ربطی به اقتصاد ندارد یعنی اگر مردم در کشور دچار هزینه‌های کمرشکن سلامت هستند ما باید سیاست‌های خود را بر این اساس تدوین کنیم. ۶۵ درصد از مردمی که فکر می‌کنند که باید به دکتر مراجعه کنند این کار را انجام می‌دهند اما ۹۸ درصد از این افراد خدمات لازم را دریافت می‌کنند ما از پزشکان درخواست می‌کنیم که داروها را براساس اصول بیمه‌ای تجویز کنند چراکه هر دارویی ممکن است برای بیماری فرد مناسب نباشد.

حریرچی به تصادفات و حوادث ترافیکی نیز اشاره کرد و گفت: فردی مانند دکتر حضرتی که یکی از پنج استاد پراستناد در حوزه کار بود و سال‌ها خدمات ارزنده‌ای ارائه کرده بود به دلیل تصادف در کسری از ثانیه جان خود را از دست داد و در حال حاضر در هر ساعت ۸۸ مجروح به علت سوانح ترافیکی در بیمارستان‌ها بستری می‌شوند که این تعداد در مجموع سالیانه به ۸۷ هزار نفر می‌رسد. همچنین هر روز ۴۳ ایرانی به دلیل حوادث ترافیکی فوت می‌کنند که ما حدود ۱۵ هزار فوتی در سال به خاطر تصادفات داریم.

او افزود: در ۱۰ سال گذشته ۲۱۰ هزار ایرانی در تصادفات ترافیکی جان خود را از دست داده‌اند همچنین طبق آمارهای رسمی سازمان بهداشت جهانی برای عوارض ناشی از آلودگی هوا از هر ۱۰ نفر در دنیا فقط یک نفر به هوای سالم دسترسی دارند.

حریرچی تاکید کرد: آلودگی هوا یکی از مهم‌ترین عوامل مرگ‌های زودرس یعنی قبل از ۷۰ سالگی است و چهارمین عامل خطر مرگ و میر در دنیا محسوب می‌شود. مهمترین آلوده کننده‌های هوا ذرات کمتر از ۲/۵ میکرون هستند. در آسیای جنوب شرقی این ذرات ناشی از احتراق خودروها و در خاورمیانه گردوغبار عامل اصلی ایجاد این ذرات هستند.

حریرچی درباره پرداخت ۳۰ درصد مطالبات شرکت‌های دارویی گفت: ۶۰۰ میلیارد تومان به صورت مستقیم از طریق بیمه سلامت و تهاترهایی که انجام شده به شرکت‌های دارویی پرداخت شده است که با توجه به گشایش نسبی در اعتبارات دانشگاه‌های علوم پزشکی قسمتی از این بدهی‌های دارویی از طریق آن‌ها به شرکت‌های پخش داده شده است.

قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه تلاش می‌کنیم مجوز اشتغال پرستارانی که تازه تربیت شده‌اند را بگیریم خاطرنشان کرد: تربیت همه پرستاران از طریق کنکور انجام می‌شود اما در بعضی سهمیه‌ها از محیط‌های آموزشی بیمارستانی استفاده بیشتری شده است.

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات درمانی انجام شده برای دختر آسیب دیده کرمانشاهی که دچار ضایعه نخاعی شده است، گفت: هانیه ساعت هشت صبح بعد از وقوع زلزله تحت عمل جراحی قرار گرفت با توجه به اینکه شکستگی دنده داشت لوله تنفسی در قفسه سینه او کار گذاشته شد و با توجه به اقدامات فیزیوتراپی انجام شده بهبود نسبی پیدا کرده است. البته همچنان کمی بی‌حسی در انگشتان او وجود دارد.

سخنگوی وزارت بهداشت درباره بودجه سال ۹۷ این وزارتخانه گفت: از کل بودجه سال آینده کشور که در لایحه تحویل داده شده و به مجلس آمده است ۶. ۴ درصد مربوط به وزارت بهداشت است که بودجه سازمان بیمه سلامت و منابع هدفمندی یارانه‌ها نیز با آن در نظر گرفته شده است. از میان سطرهای بودجه‌ای وزارت بهداشت بخش عمده‌ای از هزینه‌ها در دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت می‌گیرد که معادل ۱۷ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان است. همچنین بیش از ۹۰ درصد هزینه‌های در نظر گرفته شده برای ستاد وزارت بهداشت به صورت غیرمستقیم به دانشگاه‌های علوم پزشکی داده می‌شود.

او افزود: بودجه طرح پزشک خانواده در این لایحه کاهش یافته است. سال ۹۴ و ۹۵ برای پزشک خانواده ۲۰۲۷ میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شد اما در آن سال‌ها به صورت کامل اختصاص پیدا نکرد. در لایحه بودجه سال ۹۷ این رقم ۱۰۱۹ میلیارد تومان تعیین شده است که نسبت به سال‌های پیش کاهش پیدا کرده است. بودجه مربوط به کاهش نرخ داروهای ساخته شده، واکسن، شیرخشک و... ۱۶۰۰ میلیارد تومان باقی مانده است. همچنین بودجه مربوط به کمک به سیاست‌های جمعیتی‌‌ همان رقم سال گذشته یعنی ۶۰۰ میلیارد تومان تعیین شده است. با توجه به این ارقام ما در ردیف‌های ستادی خود ۱ درصد رشد بودجه‌ای داشته‌ایم.

 سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: میزان بودجه تعیین شده برای تملک و دارایی این وزارتخانه با ۴۲ درصد کاهش به ۴۱۵ میلیارد تومان رسیده است.

او تاکید کرد: ما اصرار داریم برنامه پزشک خانواده را اجرا کنیم. به همین دلیل از دولت و مجلس درخواست داریم که بودجه آن را افزایش دهند یا حداقل رقم بودجه سال‌های قبل برگردد. در سال‌های گذشته هیچ وقت تخصیص ۱۰۰ درصدی در کل بودجه این وزارتخانه نداشته‌ایم. گاهی حتی چند هزار میلیارد تومان از درآمدهای این وزارتخانه حاصل نشده است.

حریرچی ادامه داد: برای سال ۹۷ سقف اعتبار وزارت بهداشت از قانون هدفمندی یارانه‌ها ۳۷۰۰ میلیارد تومان تعیین شده است این در حالیست که هیچ وقت این اعتبار به صورت کامل به ما اختصاص پیدا نکرده است. ما علاقه‌مند هستیم که اعتباراتمان پایدار باشد. دولت و مجلس به‌صورت شفاف میزان بودجه‌ای که می‌توانند به حوزه سلامت اختصاص دهند را اعلام کنند و‌‌ همان رقم نیز تا انتهای سال قطعی باشد و ما روی آن برنامه ریزی کنیم. هزینه‌های ما از نوع حقوق است. در حال حاضر ۲۲ هزار مراقب سلامت و پزشک خانواده شهری در حال فعالیت هستند که ما در پرداخت حقوق آن‌ها دچار تاخیر شده‌ایم. رئیس جمهور نیز چندین بار در زمینه پایداری منابع این وزارتخانه دستور داده‌ است.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه دولت دهم مصوبات مجلس وقت را در خصوص اعتبارات مورد نیاز وزارت بهداشت اجرا نکرد، گفت: دولت یازدهم فقط در سال اول توانست قسمت عمده‌ای از منابع در نظر گرفته شده از هدفمندی یارانه‌ها را به وزارت بهداشت اختصاص دهد اما از سال بعد آن به دلیل مشکلات مالی نتوانست آن را ادامه دهد. در حال حاضر پرداخت بدهی‌های بعضی سازمان‌های بیمه گر به وزارت بهداشت هنوز وارد سال ۹۶ نیز نشده است. دولت هم با توجه به محدودیت‌های خود ارقامی را تخصیص داده است اما کفایت نمی‌کند. ما هنوز در دریافت هدفمندی یارانه‌ها و بودجه پزشک خانواده مشکل بسیار جدی داریم. اگر در سال ۹۶‌‌ همان اعتبارات مصوب سال ۹۳ را بپردازند ما بدون مشکل کار می‌کنیم. هنوز هفت میلیون بیمه نشده داریم که باید تحت پوشش بیمه‌ای قرار گیرند. خط قرمز ما این است که مردم در مراجعات خود به بخش دولتی برای بستری شدن و خدمات دیگر دچار مشکل نشوند. به همین دلیل اعتبارات آن‌ها باید تامین شود.

حریرچی درباره جزئیات آزمون استخدامی این وزارتخانه توضیح داد و گفت: ۱۰ هزار و ۷۸۵ ردیف استخدامی اعلام شده است که رشته پرستاری با ۴۸۱۶ نفر بالا‌ترین آمار و فوریت‌های پزشکی با ۹۵۰ نفر پایین‌ترین آمار را دارند. ۹۶ هزار و ۹۴۶ نفر در این آزمون ثبت نام کردند که تا فردا باید کارت آزمون خود را دریافت کنند.

قائم مقام وزارت بهداشت در پایان افزود: آغاز فعالیت بیمارستان‌های جدید کاملا مشروط به تامین نیرو است. ما خانه‌ها و مراکز بهداشت شهری و روستایی زیادی ایجاد کرده‌ایم اما نیاز به مجوز نیرو و تامین بودجه داریم که بتوانیم آن‌ها را راه اندازی کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز