مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی:
برخی دانشگاهها دستورالعمل مراقبت بالینی را اجرا نکردند
مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت با بیان اینکه دستورالعمل مراقبت بالینی درواقع همان اجرای قانون است، گفت: دستورالعمل مراقبت بالینی علاوه بر اینکه در برنامه ششم توسعه آمده، بلکه در سیاست های کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز به صراحت بر قیمت تمام شده خدمات و دستورالعمل های مراقبت های بالینی تاکید شده است.
به گزارش ایلنا، بهزاد کلانتری؛ مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت در کارگاه چالشهای راهنماهای بالینی که با حضور جمعی از مسئولان و روسای دانشگاههای علوم پزشکی برگزار شد، گفت: درحال حاضر برای اینکه خدمات یکسان شود و ارائه خدمات مبانی علمی داشته و از تقاضاهای القایی کم شود و مدیریت هزینه خدمات صورت گیرد، باید بر طبق یک سری دستورالعمل پیش برویم.
کلانتری گفت: از سال گذشته که ابلاغ دستورالعمل ها آغاز شد، بعضی از دانشگاهها مواردی را به پروتکل تبدیل و اجرا کردند و برخی از دانشگاه ها نیز برای این موضوع اهمیتی قائل نشدند و استدلال آنها این بود که متونی ترجمه شده به عنوان دستورالعمل قابلیت اجرا ندارد، در صورتی که اینگونه نیست و برای تدوین این دستورالعملها نشست های تخصصی برگزار شده است.
وی ادامه داد: دستورالعملها مبانی علمی دارند که برای اجرایی شدن این مبانی باید در ساختار درمان کشور تعریف شوند و پیرو آن اعلام شد که دانشگاه ها هرکدام برای خود پروتکل بنویسند، چراکه براساس شرایط اجرایی هر بیمارستانی، فرآیندها متفاوت خواهد بود، که در این مورد هم بسیاری از دانشگاهها ورود پیدا نکردند.
کلانتری افزود: باید نظام پرداخت را در سیستم خودمان تعریف کنیم و نظام پرداخت علمی داشته باشیم که در این راستا، همکاران ما در واحد فن آوری اطلاعات و تعرفه گذاری در حال مطالعه نظام های پرداخت مختلف هستند و شاید بیشتر از همه بر روی DRG کار می کنند که یقینا تبیین آن مبتنی بر اجرای دستورالعمل های مراقبت های بالینی است.
مدیر کل دفتر مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت تصریح کرد: باید دستورالعمل مراقبت بالینی داشته باشیم تا بتوانیم گروه های مختلف را دسته بندی کنیم، بر اساس شرایط موجود کد DRG تعریف کنیم و نهایتا در نظام پرداختمان به آن سمت حرکت کنیم.
وی در پایان تاکید کرد: برای استقرار راهنماهای بالینی بیشتر از همه به جدیت همکاران ستاد و صف حوزه درمان و بیمه نیاز است.