خبرگزاری کار ایران

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم:

مشکل زمین همه پارک‌های علم و فناوری رفع شد

مشکل زمین همه پارک‌های علم و فناوری رفع شد
کد خبر : ۵۴۵۳۶۳

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از رفع مشکل تهیه زمین برای پارک‌های علم و فناوری خبر داد و گفت: تا سال 97 همه پارک‌های علم و فناوری ردیف اعتبار خواهند گرفت.

به گزاری ایلنا، وحید احمدی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم امروز، در بیست و ششمین نشست رؤسای پارک‌های علم و فناوری سراسر کشور در محل سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم، با تاکید بر اینکه باید درتوسعه پارک‌ها مرور جدیدی داشته باشیم، گفت: در حال حاضر پارک‌های علم و فناوری در دهه دوم حیات خود هستند و با ایجاد این پارک‌ها تجارت عالمانه‌ای در حوزه فناوری داشته‌ایم.

او با بیان این‌که ایجاد پارک‌های علم و فناوری با الهام از الگویی از کشورهای پیشرفته بوده است، افزود: در این الگوی جدید مفاهیمی چون پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد مطرح شد و در ادامه دانشگاه‌ها را با اقتصاد دانش‌بنیان آمیخته کردیم؛ از این رو انتظارات گسترده ای در کشور از مراکز رشد، دانشگاه‌ها و پارک‌ها ایجاد شده است.

احمدی با تاکید بر این‌که انتظارات گسترده‌ای از پارک‌ها ایجاد شده است، ادامه داد: در حال حاضر مجموعه‌ای از تحولات چون پارک‌های استانی و دانشگاهی‌، مراکز رشد، مراکز کارآفرینی و دانشگاه‌های کارآفرین و فن‌بازارها، ورود بخش‌های تحقیق و توسعه صنایع به دانشگاه‌ها ایجاد شده است و با توجه به این که ما در آغاز اجرای برنامه ششم هستیم، باید نقش پارک‌ها در این حوزه تعیین شود.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم با تاکید بر اینکه امروزه ظرفیت‌های فناوری زیادی در کشور ایجاد شده است، گفت: در سال‌های اخیر استانداران به وزارت علوم می‌آیند و از ما درخواست ایجاد مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری قوی دارند و این نشان می‌دهد که علم و فناوری به لایه‌های میانی کشور وارد شده و این می‌تواند توفیقی برای کشور باشد.

احمدی با تاکید بر این‌که در سال‌های اخیر اقدام به رفع چالش‌های پارک های علم و فناوری شده است، ادامه داد: در سه سال اخیر مشکل زمین این مراکز رفع شده است، به گونه‌ای که همه پارک‌ها صاحب زمین شده‌اند، علاوه بر آن بسیاری از پارک‌ها فاقد ردیف اعتباری بودند که با همکاری سازمان مدیریت این مشکل حل شده و امیدواریم تا سال 97 به طور کلی این چالش مرتفع شود.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم: در عین حال با تاکید بر اینکه در بودجه سال جاری اعتبارات پارک‌های فناوری کم بسته شده است، ابراز امیدواری کرد که در لایحه بودجه 97 این موضوع اصلاح شود.

او پارک‌های علم و فناوری را ابزار قوی در تحقق دانشگاه کارآفرین خواند و گفت: یکی از بحث‌های اساسی ما در این زمینه ایجاد ساختار نظام‌مند در حوزه‌های علم و فناوری است، به گونه‌ای که باید بتوانیم با مدیریت درست در پارک‌ها مراقب باشیم تا این مراکز از وظایف قانونی خود خارج نشوند.

معاون پژوهشی وزیر علوم، همچنین با تاکید بر ضرورت اجرای سفارشات صنعتی و کشور به پارک‌های علم و فناوری، تاکید کرد: اخیرا با نشستی که با مس سرچشمه داشتیم، متوجه شدیم که حجم زیادی از تجهیزات و قطعات از خارج وارد می‌شود که این سفارشات می‌تواند به پارک‌ها منتقل شود، ولی از سوی دیگر طبیعی است که بخش صنعتی انتظاراتی در زمینه استاندارد از پارک‌ها دارند که باید مدیران پارک مدیریت صحیحی داشته باشند تا بتوانند بر اساس نقاط ضعف و قدرت، اقدام به پذیرش این سفارشات کنند. بر این اساس از مدیران پارک‌ها درخواست داریم تا توانمندی‌های خود را اعلام کنند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم ایجاد کنسرسیوم‌هایی میان پارک‌ها را از جمله راه‌کارهای رسیدن به استاندارد محصولات نام برد و در این زمینه توضیح داد:‌ قطعا شرکت‌های دو تا 5 نفره قادر به موفقیت در مناقصه‌ها نیستند، از این رو این کنسرسیوم‌ها  می‌تواند صحنه مناسبی ایجاد کند.

احمدی اضافه کرد: علاوه بر آن هر پارک باید اعلام کند که در هر سال در کدام شاخص می‌خواهد رشد کند. این امر موجب خواهد شد که سهم اعتبارات آنها در هر سال تعیین شود؛ از این رو پارک‌ها باید اعلام کنند که تا سال 1400 در چه شاخص‌هایی قادر به رشد هستند.

او همچنین با تاکید بر جلوگیری از افتراق میان پارک‌های علم‌وفناوری و دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد:‌ انتظار ما این است که پارک‌های علم و فناوری برنامه سالانه خود را اعلام کنند، در غیر این صورت دانشگاه‌ها به طور جداگانه فعالیت‌هایی را اجرایی می‌کنند که این امر موجب افتراق این دو حوزه می‌شود.

احمدی با اشاره به نقش پارک‌ها در اشتغال‌زایی، گفت: یکی از سیاست‌های کلان اشتغال‌زایی است که اعتقاد داریم پارک‌ها در این زمینه نقش موثری داشته باشند.

او با تاکید بر اینکه در حال حاضر 4400 شرکت در پارک‌ها مستقر شدند و 41 پارک در کشور احداث شده‌ است، ادامه داد:‌ با اعلام توانمندی پارک‌ها می‌توانیم آنها را در اجرای پروژه‌های اقتصاد مقاومتی مشارکت دهیم.

به گفته احمدی، در حال حاضر 5 پروژه اقتصاد مقاومتی شامل ایجاد دانشگاه کارآفرین،‌ ایجاد ارتباط دانشگاه با صنعت، مهارت‌افزایی و صلاحیت مهارتی‌، معرفی 5 دانشگاه و 5 پژوهشگاه برتر در سطح بین‌المللی و آمایش سرزمینی در حوزه فناوری از جمله پروژه‌های وزارت علوم در حوزه اقتصاد مقاومتی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز