مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری:
ربیعی اجازه نداد چالشهای دیگری به صندوقهای بازنشستگی تحمیل شود/ کاهش سن بازنشستگان به ۵۱.۵ سال
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری جهت برونرفت از چالشهای موجود با توجه به نظام فعلی بازنشستگی در کشور، خواستار استفاده از تجارب بینالمللی و توجه ویژه به موفقیتهای کشورهای پیشرو در اصلاح نظام بازنشستگی توسط دولت و مجلس شورای اسلامی شد.
به گزارش ایلنا، محمود اسلامیان در نشست بینالمللی «پایداری بلند مدت صندوقهای بازنشستگی در شرایط در حال تحول» به درآمدهای صندوقهای بازنشستگی کشوری اشاره کرد و گفت: ۲۱.۷ درصد از درآمدهای صندوق بازنشستگی کشوری ناشی از حق بیمههایی است که از شاغلین دریافت میشود. همچنین قابل ذکر است که ۵.۸ درصد درآمدها، ناشی از سرمایهگذاریهایی است که صورت گرفته و ۷۲.۵ درصد نیز از طریق کمکهای دولت تامین میشود.
چالشهای پیشروی صندوق بازنشستگی به دلیل روند رو به رشد مصارف است
وی با تاکید بر اینکه چالشهای پیشروی صندوق بازنشستگی کشوری به دلیل روند رو به رشد مصارف است، اظهار داشت: کل سرمایه صندوق بازنشستگی کشوری میتواند هزینه یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در یک ماه را پرداخت کند. چالش اولی که پیشروی صندوق وجود دارد، قوانین و مقرراتی است که بار مالی بسیار بالایی را طی چهار دهه گذشته بدون بررسی کارشناسی تحمیل کرده است، این قوانین ۲۸ مورد است که ۴۲ هزار میلیارد تومان بار مالی به قیمت روز به صندوق بازنشستگی کشوری تحمیل کرده است.
سن بازنشستگان به ۵۱.۵ سال کاهش یافته است
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری ادامه داد: کاهش سن بازنشستگان به ۵۱.۵ سال، یکی دیگر از چالشهای پیشروی ماست. این سن با سن امید به زندگی در ایران که ۷۶ سال است اختلاف زیادی دارد و این چالشی است که متوجه عمده صندوقهای بازنشستگی در کشور است و تنها شامل صندوق بازنشستگی کشوری نمیشود.
اسلامیان همچنین با اشاره به اینکه صندوقهای بازنشستگی در کشورهای دنیا تاثیر زیادی در روند اقتصادی کشورهایشان دارند، تصریح کرد: با برهم خوردن تعادل در صندوقها، نقش صندوقهای بازنشستگی در روند اقتصادی کشور کم میشود و این درحالی است که تاثیر در روند اقتصادی کشور نسبت به کشورهای دیگر دنیا پایین است.
برخورد احساسی موجب عدم درک مشکلات صندوقهای بازنشستگی شده است
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری افزود: ما باید به چالشهای پیشروی صندوقهای بازنشستگی توجه کنیم و آنها را مورد بررسی و کار کارشناسی قرار دهیم تا دچار مشکل نشوند. ما میتوانیم به دو شکل با مشکلات برخورد کنیم، نخست آن که باری به هر جهت با آن برخورد کنیم و دوم اینکه چالش را واکاوی کنیم و مورد بررسی قرار دهیم.
اسلامیان تاکید کرد: همچنین عارضه دیگری که در برخورد با چالشهای بزرگ وجود دارد این است که با توجه به کمبود اطلاعات، احساسی برخورد میشود و همین مسئله موجب شده نتوانیم ابعاد مختلف مشکل را متوجه شده تا راه حلی برای آن بیابیم این اتفاق موجب میشود که با مشکلات بیشتری مواجه شویم.
ربیعی اجازه نداد تا چالشهای دیگری به صندوق بازنشستگی تحمیل شود
وی با اشاره به جلسه مذکور، خاطرنشان کرد: ما در این جلسه به کمک کارشناسان بینالمللی چالشهای پیشرویمان را واکاوی کنیم و ابعاد مختلف بحران را مورد بررسی قرار میدهیم. ما میخواهیم با صندوقهای دیگر بنچ مارک داشته باشیم و برای مشکلات راهبردهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت پیدا کنیم.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری با اعلام اینکه صندوق بازنشستگی کشوری با ساماندهیهای اقتصادی و تشکیل هلدینگها، سود خود را به ۳۰ درصد افزایش داده است، ابراز داشت: امیدوارم با مشارکت افراد حاضر در جلسه بتوانیم تصویر دقیقی از چالشها را به مسئولان نشان دهیم. بنده از دکتر ربیعی تشکر میکنم که اجازه ندادند تا چالشهای دیگری به ما تحمیل شود؛ مهمترین مسئلهای که وجود داشت بازنشستگی پیش از موعد بود که آن را منوط به پرداخت هزینهها کردیم، اما به مرحله اجرا در نیامد. در هر صورت ما مسئولیت خودمان را اجرا کردیم و قصد داریم به دولت و مجلس کمک کنیم تا مشکل جدیدی به آن ها تحمیل نشود.