رئیس شبکه هپاتیت ایران:
۷۰ درصد مبتلایان به هپاتیت B و C شناسایی نشدهاند
رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه در زمینه هپاتیت با دو معضل مهم روبرو هستیم، گفت: هنوز ۷۰ درصد مبتلایان به هپاتیت B و C در کشور شناسایی نشدهاند.
به گزارش ایلنا، سیدموید علویان در هفتمین کنگره بینالمللی هپاتیت تهران با بیان اینکه برای اولین بار است که این کنگره به طور همزمان در استانهای شیراز و بیرجند هم برگزار میشود، اظهارکرد: هدف ما این است که تا سال ۱۴۱۰ شاهد ریشه کنی هپاتیت C در ایران باشیم. همچنین در جهت ریشه کنی هپاتیت C در میان بیماران هموفیلی و تالاسمی تا سال ۱۴۰۰ تلاش میکنیم.
او به افراد ثبتنام شده در این کنگره اشاره کرد و گفت: در این کنفرانس ۱۵۰۰ نفر ثبت نام کردند و ۱۸۰ مقاله پذیرفته شده است، همچنین در این کنگره ۸۰ نفر سخنران داریم که ۳۰ نفرشان از کشورهای دیگر به این کنفرانس دعوت شدهاند.
رئیس شبکه هپاتیت ایران با بیان اینکه ۱۳۰۰ نفر هم به صورت زنده این کنفرانس را میبینند؛ به طوریکه ما در ۳۱ استان کشور به طور زنده این کنفرانس را نمایش میدهیم و در هشت کشور دنیا نیز به طور همزمان پخش میشود گفت: در این کنگره مسابقه نقاشی را با موضوع هپاتیت ترتیب دادیم که بیش از ۷۰۰ اثر با تم هپاتیت به دبیرخانه کنگره رسید و ۳۰ اثر به عنوان آثار برتر انتخاب شدند.
علویان با بیان اینکه امسال علاوه بر جوایز یاس و کوثر جایزهای با عنوان مینا هم طراحی شده که به کسانی که در حوزه ریشه کنی هپاتیت اقدام بزرگی انجام دادند، اهداء میشود گفت: اولین جایزه مینا امسال به آقای دکتر ضیایی از بیرجند داده میشود؛ چرا که ایشان توانستند بیماری هپاتیت C را در بیماران هموفیلی و تالاسمی استان خراسان جنوبی ریشه کن کنند. حال امیدواریم که تا سال ۱۴۰۰ در سایر استانها هم بتوانیم هپاتیت C را در بیماران خاص ریشه کن کنیم.
او تصریح کرد: ایران کمترین میزان شیوع هپاتیت C را در منطقه دارد، همچنین میزان شیوع هپاتیت C در کشور ما نیم درصد است و بیشترین مبتلایان به این بیماری سابقه اعتیاد تزریقی دارند.خوشبختانه بیماری هپاتیت B هم در ایران کاملا کنترل شده؛ به طوریکه دیگر بروز هپاتیت B را در سنین زیر ۲۳ سال نداریم و بیشتر افراد مبتلا به این بیماری بالای ۲۸ سال هستند.
رئیس شبکه هپاتیت ایران ابراز امیدواری کرد با برنامههایی که با همکاری شبکه بهداشت، وزارت بهداشت و سایر مراکز علمی طراحی و اجرا میکنیم تا سال ۱۴۱۰ هیچ مورد جدید هپاتیتی نداشته باشیم و بتوانیم داروی درمان قطعی مبتلایان موجود را هم مشخص کنیم.
علویان با اشاره به اینکه در زمینه خدمات پزشکی برای بیماران هپاتیت در اقصی نقاط کشور دارای آزمایشگاه و متخصص هستیم، اظهارکرد: سازمانهای بیمهگر هم از این بیماران حمایت میکنند و تمام داروهای مورد نیاز بیماران هپاتیت B و C در کشور با یک دهم قیمت مشابه خارجیاش تولید میشود.
دو معضل مهم هپاتیت در ایران
او به معضلات حوزه هپاتیت در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از این معضلات این است که هنوز ۷۰ درصد مبتلایان به هپاتیت B و C در کشور شناسایی نشدند. بنابراین باید از طریق رسانهها به مردم آموزش دهیم و در عین حال نباید ترس بیهوده ایجاد کنیم و باید بدانیم که با هپاتیت میتوان زندگی کرد، کار کرد و ازدواج کرد، اما باید با آن آشنا شویم و کنترل و درمانش کنیم.
رئیس شبکه هپاتیت ایران دومین معضل را بیماران هپاتیت را پایین بودن سطح اقتصادی در بعضی از مبتلایان به این بیماری عنوان و اظهار کرد: برخی از مبتلایان به هپاتیت B از نظر اقتصادی در سطح پایینتری قرار دارند. ما از دولت، وزارت بهداشت و بیمهها میخواهیم همانطور که درباره افراد معتاد و زندانیان مبتلا به هپاتیت به صورت جدی پیگیری کردند، حمایت بیشتری هم از بیماران هپاتیت کم بضاعت انجام دهند. بنابراین ما باید تلاشمان را مضاعف کنیم و امیدواریم حاصل این کنگره چیزی جز کاهش آلام بیماران نباشد.
رئیس شبکه هپاتیت ایران درباره میزان شیوع هپاتیت در اقصی نقاط کشور توضیح داد: قبل از سال ۷۰ میزان هپاتیت B در اقصی نقاط کشور بیش از سه درصد و بین پنج تا هفت درصد بود. این در حالیست که اکنون میزان آمار هپاتیت در کشور به جز دو استان سیستان و بلوچستان و گلستان زیر دو درصد است. به عنوان مثال آمار هپاتیت B در کردستان زیر هشت دهم درصد است، اما این آمار در کردستان عراق بین سه تا پنج درصد است. همچنین میزان هپاتیت B در کرمانشاه زیر یک درصد برآورد شده؛ این در حالیست که در طرف دیگر مرز استان کرمانشاه این آمار بین سه تا پنج درصد است.
وی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان که بالاترین میزان شیوع هپاتیت B را داشت بعد از ۲۰ سال میزان هپاتیت B در این استان به زیر ۳.۵ درصد رسیده، اما در طرف دیگر مرز این استان میزان بروز هپاتیت B هفت درصد است. بنابراین ما در کشورمان با تلاش جمعی توانستیم میزان بروز هپاتیت B و C را کنترل کنیم و اکنون باید مراقب رفتارهای پر خطر باشیم و از آنها پیشگیری کنیم.
علویان با بیان اینکه خوشبختانه بحث واکسیوناسیون هپاتیت B نیز در کشور انجام میشود، گفت: در سال گذشته تزریق واکسن هپاتیت B برای تعدادی از زندانیان به صورت رایگان انجام شد و امسال هم قرار است برای ۱۰۰ هزار نفر از اهدا کنندگان مستمر خون این واکسن تزریق شود. بنابراین باید از سازمان انتقال خون و وزارت بهداشت تشکر کرد که برای پیشگیری از بروز هپاتیت B این اقدام را انجام میدهند.