استاندار خوزستان:
طرح تعطیلات تابستانه در خوزستان به هیات دولت پیشنهاد میشود
استاندار خوزستان گرمای بیسابقه خوزستان را یک بحران بالقوه دانست و گفت: ۲ معاونت در استانداری خوزستان تعطیلات تابستانی ۲۰ روزه در استان را بررسی کرده و در قالب یک طرح به هیات دولت ارائه میکنند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان- غلامرضا شریعتی در کارگاه تخصصی آموزشی پیشگیری و مدیریت حریق اظهار کرد: امسال گرمای بیش از حد و کم سابقهای را در استان شاهد بودیم که این مساله کاهش ساعت اداری را در پی داشته است.
وی با بیان اینکه کاهش طولانی مدت ساعات اداری خساراتی را برای استان به همراه داشته است، افزود: بررسی تعطیلات تابستانی ۲۰ روزه در استان در دستور کار معاونت هماهنگی امور عمرانی و معاونت سیاسی اجتماعی استانداری قرار میگیرد تا در قالب یک طرح به هیات دولت پیشنهاد شود.
شریعتی با اشاره به بررسی راهکارهای مختلف کاهش بحران در استان، افزود: این تعطیلات تابستانه را می توان در ماه های خوش آب و هوای سال جبران کرد.
وی اختصاص امکانات و تامین رفاه نسبی شهروندان در شرایط جوی خاص را از وظایف دولت و حکومت دانست و گفت: نصب دستگاههای 'مه پاش' در معابر عمومی برای کاهش دما و جلوگیری از گرمازدگی شهروندان، یکی از این اقدامات است که باید انجام شود.
استاندار خوزستان همچنین گفت: برای مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در استان، هیچ راهی به جز استفاده از تجارب کشورهای توسعه یافته و بومیسازی آنها وجود ندارد و با برخوردهای سنتی و اقدامات پیش پاافتاده، امکان مدیریت بحرانها نیست.
استاندار خوزستان در شورای اداری ۲۸ تیرماه نیز بحث تعطیلات تابستانه در خوزستان را در ماههای گرم مطرح کرده بود.
*ضرورت راه اندازی چهار پایگاه اطفای حریق
شریعتی با تاکید بر اینکه خوزستان حداقل به چهار پایگاه اطفای حریق نیاز دارد افزود: در یک سال گذشته به دلیل کاهش بارندگی و مشکلات دیگر با آتش سوزی در نقاط مختلف و جنگلها مواجه بودیم که با تشریک مساعی سعی شده است که با حداقل خسارت مدیریت شوند.
وی با اشاره به نقش موثر تشکلهای مردم نهاد (NGO) در اطفای حریق در جنگلها و مراتع، تاکید کرد: فرمانداران، باید در مدیریت بحران، اقدامات پیشگیرانه و اختصاص فضاهای مناسب را در دستورکار قرار دهند.
شریعتی در ادامه به حوادث آتش سوزی در صنایع بزرگ به ویژه پتروشیمیهای استان نیز اشاره کرد و افزود: باتوجه به منافع اقتصادی صنعت نفت و پتروشیمیها از استان، انتظار میرود که این صنایع به سیستم های پیشرفتهتری مجهز شوند و توجه ویژه ای بهHSE (ایمنی، بهداشت ومحیط زیست) داشته باشند.
وی با بیان اینکه خوزستان نیاز به هواپیما و بالگرد ویژه اطفای حریق در صنایع دارد، اضافه کرد: پارسال مذاکرات و توافقاتی با وزیر نفت در رابطه با اختصاص امکانات به استان شده و مسئولان محلی و مدیران نفت باید این مصوبات را پیگیری کنند.
شریعتی همچنین با انتقاد از کمبود تجهیزات هواشناسی برای پیشبینی ریزگردها گفت: با وجودی که خوزستان در معرض ریزگردهاست شایسته نیست که از امکانات هواشناسی پیشبینی محروم باشد اما استانهایی که نیاز کمتری دارند، به این سیستم مجهز باشند.
بر اساس این گزارش، خوزستان امسال گرمای زودرس و کم سابقهای را تجربه کرده است. خرداد و تیرماه ۹۵ اهواز هشت روز و در سال جاری نیز ۲۴ روز دمای ۴۹ درجه و بالاتر رخ داده است.
از ۲۲ خرداد امسال که ستاد بحران خوزستان کاهش ساعت اداری را اجرایی کرده، در ۳۴ روز با دمای ۴۹ درجه و بالاتر، زمان کار اداری به ساعت ۱۳ کاهش یافته است.