خبرگزاری کار ایران

قانعی‌راد با اشاره به نتایج انتخابات‌های اخیر؛

ایرانیان برای آینده کشورشان به خرد جمعی تمکین کردند

ایرانیان برای آینده کشورشان به خرد جمعی تمکین کردند
کد خبر : ۴۹۱۷۶۸

جامعه‌شناس و استاد دانشگاه معتقد است؛ مردم در انتخابات‌های اخیر با این دید به پای صندوق آمدند که نه تنها برای چهار سال آینده که برای نسل‌های آینده نیز تصمیم‌ بگیرند و سرنوشت آنها را تعیین کنند.

محمد امین قانعی‌راد، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری و شوراها گفت: به طور کلی انتخابات یک مرحله‌ای از مدنی کردن تعارضات اجتماعی است، جوامع معاصر همواره دستخوش یک سری تفاوت‌ها، اختلاف‌‌نظرها و جهت‌گیری‌های سیاسی و فرهنگی هستند و مردم به میزانی که نتیجه انتخابات نشان می‌دهد؛ فرآیند مدنی شدن خود را طی می‌کنند.

وی با اشاره به دو الگوی زندگی ایرانیان ادامه داد: در انتخابات اخیر جامعه ایران نشان داد، که دو الگو و دو سبک زندگی دارند و این دو الگو و سطح زندگی هم ریشه‌دار است، و در عین حال هم بین دو جریان فکری، فرهنگی و سیاسی امکان همزیستی و زندگی مشترک وجود دارد.

این جامعه‌شناس ادامه داد: این می‌تواند نکته مثبت جامعه ما باشد که دو سبک زندگی با هم به تعارض بر می‌خورند، اما به حذف بنیادی یکدیگر بر نمی‌خیزند. مردم با شرکت در انتخابات می‌توانند؛ الگوی زندگی خود را تعیین کنند. این الگوها به زندگی روزمره نیز مانند سبک پوشش و زندگی خصوصی‌شان باز می‌گردند.

قانعی‌راد خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه کرد که خط‌کشی‌ها در انتخابات اخیر بین دو جریان سیاسی و اجتماعی بسیار پررنگ‌‌تر بود و تفاوت‌های آنها نیز بسیار برجسته شده بود. این بحث هم وجود داشت که دوره اخیر نسبت به دوره‌های پیش تعیین‌کننده‌تر خواهد بود؛ این را می‌توان از حضور مردم فهمید که آنها با این دید به پای صندوق آمدند که نه تنها برای چهار سال آینده بلکه برای نسل‌های آینده خود تصمیم‌ بگیرند.

استاد دانشگاه جامعه‌شناسی در این خصوص ادامه داد: با توجه به دولت جدید ایالات متحده آمریکا، بیشتر مردمی که به روحانی رای دادند؛ گمانشان این بود که اگر یک رییس جمهور معتدل در ایران به قدرت برسد، می‌تواند جلوی برخی از برخوردها را بگیرد. یعنی یک جاهایی تعاملات سیاسی که در دولت روحانی بسیار برجسته است، می‌تواند عرض اندام کند.

وی خاطرنشان کرد: دوازهمین انتخابات ریاست جمهوری نشان داد که مردم بسیار واقع‌نگرتر شده‌اند و به سطحی ارتقا پیدا کرده‌اند که می‌توانند برنامه‌های کاندیداها را پیگیری کنند و صرفا به وعده‌ها توجه نکنند.

قانعی‌راد به اعتماد مردم ایران به سیاستمداران و صندوق رای اشاره کرد و گفت: شرکت مردم در انتخابات بیانگر اعتماد آنها به سیاستمداران بود و اینکه جامعه ایران به رشد و بلوغ سیاسی کافی رسیده‌است و به طرف یک خرد جمعی در حال حرکت است و در واقع کار جمعی کردن در حیث اراده فردی را می‌پذیرند.

وی خاطرنشان کرد: مهمتر از اعتماد به سیاستمداران؛ اعتماد مردم به صندوق‌های رای و نتایج شمارش آرا است. در مجموع مردم به تمام معنا هم ساختارهای انتخاباتی را درک کردند و هم از خرد جمعی تمکین کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز