نائب رئیس هیأت مدیره ستاد دیه کشور:
به جزیرهای عمل کردن برخی نمایندگیها پایان داده شد
نائب رئیس هیأت مدیره ستاد دیه کشور گفت: پیش از اصلاح برخی مواد اساسنامه، هر استان یک هیات امناء و یک هیات مدیره داشت که بعضاً برخی نمایندگیها به سبب وجود یک فضای جزیرهای، خودمختار به فرآیند رسیدگی پروندههای محکومان غیرعمد میپرداختند.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی ستاد دیه کشور، علیاکبر یساقی نائب رئیس هیأت مدیره ستاد دیه کشور در آئین اختتامیه دوازدهمین گردهمایی مدیران نمایندگیهای این نهاد حمایتی گفت: با هدف چابک سازی مجموعه و تسریع در روند رسیدگی به پرونده مددجویان ارجاعی به ستاددیه، اعضای هیات امناء این نهاد مردمی به این تصمیم رسیدند که بعد از ربع قرن فعالیت خدمتی، اسناسنامه آن را به روز کنند که این مهم با تشکیل کمیتهای و در طول یکسال در نهایت مرداد ماه سال 94 تصویب و سال گذشته به ستادهای دیه سراسر کشور ابلاغ شد.
وی با تاکید بر وجه مردمی بودن این ستاد ادامه داد: از بدو تاسیس این مجموعه تا به امروز تمام تلاش موسسان و مسئولین در ستاد مرکز براین اصل بوده است که ستاددیه از ماهیت مردمی بودن خود فاصله نگیرد. این مهم نه در قالب یک امر ارزشی بلکه در سطح یک مطالبه سازمانی در الویت کار تهیهکنندگان اساسنامه جدید قرار گرفت.
رئیس شعبه 44 دیوانعالی کشور یادآور شد: انضباط دهی بیشتر و کوچک و کارآمد کردن نمایندگیهای ستاد دغدغههایی بود که تدوین اساسنامه فعلی به آنها جامه عمل پوشاند و هم اکنون طبق این رویه تمامی دفاتر استانی از مرحله شناسایی، تحقیق تا احراز صلاحیت زندانی در همه موارد اداری و قضایی به صورت یک برنامه واحد و در قالب یک آییننامه مشترک نسبت به پروندهها رسیدگی میکنند.
وی با بیان نواقص اساسنامه قبلی گفت: پیش از اصلاح برخی مواد این اساسنامه، هر استان یک هیات امناء و یک هیات مدیره داشت که بعضا برخی نمایندگیها به سبب وجود یک فضای جزیرهای، خودمختار به فرآیند رسیدگی پروندههای محکومان غیرعمد میپرداختند که این امر در وهله نخست شاید بنا به بافت یک استان و در حد همان استان مقبولیت داشت اما در یک نگاه کلی مشکلات زیادی را برای استانهای همجوار و حتی در سطح ملی در مورد دیگر استانها موجب میشد.
وی با تبیین برخی از مواد جدید این اساسنامه تصریح کرد: ستاددیه از افرادی حمایت میکند که محکومیتهای قطعی در مورد مددجویان صادر شده و در مرتبه بعدی حمایت و مساعدت از این افراد منجر به استخلاص یک زندانی میشود که در مورد اخیر دو نکته قابل توجه است؛ یکی این که فرد حتما باید محبوس باشد و دیگری این که با کمک ستاد دیه گره از کار این افراد باز شده و آنها در آستانه آزادی قرار گیرند و نه این که کسی با تعدد جرایم روانه زندان شده و ما بیایم برای تسریع در روند آزادی این محکوم بخواهیم برای کاهش میزان بدهی این فرد برای مثال او را از پرداخت لااقل موضوع دیه ناشی از یک حادثه رانندگی نجات دهیم. دقت شود تمامی کمکها باید منتهی به آزادی قریبالوقوع مددجویان باشد و نه تسهیلکننده در آزادی آنها.
نایب رییس هیات مدیره ستاددیه کشور در پایان خطاب به مدیران نمایندگی های ستاد دیه در سراسر کشور گفت: با توجه به عدم آگاهی مسئولین نسبت به جرایم ارتکابی بعضا چه در حوزه عدم ارایه تسهیلات به افراد ذیصلاح و در مقابل اعطای تسهیلات به محکومان بدون صلاحیت، در برخی موارد پرونده مفتوح در یک استان از سوی ستاددیه کشور متوقف شده واین موضوع تا بازگشت پرونده به روند اصلی رسیدگی وقتگیر است، لذا توجه به نوع جرایم ارتکابی و شناخت حداقلی عناوین مجرمانه و احکام قضایی مددجویان تحت حمایت از جمله وظایف هر نمایندگی است.
سید اسدالله جولایی مدیرعامل ستاددیه کشور هم در سخنانی، با اشاره به برنامههای ویژه ستاددیه برای ماه مبارک رمضان یادآور شد: سال گذشته دفاتر نمایندگی استانی با برگزاری 278 جشن گلریزان را در ماه مهمانی خدا میزبانی کردند که امسال امیدواریم در تعداد آیینها و هم در میزان جمعآوری کمکها جهت حمایت از 7500 مددجوی واجد شرایط این نهاد مردمی رشد کمی و کیفی داشته باشیم.
وی با تاکید بر امر آموزش در راستای کاهش زندانیان جرایم غیرعمد گفت: فرهنگسازی در قبال اقشار مختلف اجتماعی آثار متفاوتی دارد که طبق نظر کارشناسان این حوزه عمیقترین و ماناترین تاثیرات مربوط به فعالیت در رده سنی کودکان و نوجوانان است. برای ورود نکات آموزش در کتابهای درسی و نه صرفا ابتدایی تلاشهایی را ستاددیه از 5 سال گذشته تا کنون داشته است که امیدواریم با تاکیدات مکرر رهبری در امر حبسزدایی و ضرورت حضور جدی در این عرصه به منظور پیگیری از ورود ناخواسته افراد به زندانها بسیاری از نکات آموزشی را به زبان ساده برای آیندهسازان ایران اسلامی تشریح کنیم.