خبرگزاری کار ایران

نامزد پنجمین انتخابات شورای شهر تهران:

تنها هوشمندسازی می‌تواند مشکلات شهری را سامان دهد

تنها هوشمندسازی می‌تواند مشکلات شهری را سامان دهد
کد خبر : ۴۸۸۵۴۱

علی ناظم نامزد انتخابات شورای شهر تهران معتقد است که برای حل کردن مشکلات شهر تهران در همه زمینه‌ها باید به سمت گسترش و نهادینه‌سازی شهر هوشمند و الکترونیک حرکت کنیم.

علی ناظم در گفتگو با خبرنگار ایلنا؛ با اشاره به اینکه سال‌ها در زمینه شهر الکترونیک و هوشمند پژوهش و تحقیق کرده است، گفت: من ابتدا قصد ورود به انتخابات را نداشتم و طرح‌های خود را در زمینه شهرالکترونیک و هوشمند توسط تیم متخصص خودم به اعضای شورای شهر ارائه کردم اما اعضا از این طرح‌ها استقبال نکردند.

وی ادامه داد: تعدادی از دوستان من که جزو نخبگان مبحث شهر الکترونیک و هوشمند هستند به این نتیجه رسیدند که این طرح زمانی اجرایی می‌شود که فردی در شورا حضور داشته باشد که به آن اشراف کامل داشته و اهمیت اجرای آن را بداند لذا به من پیشنهاد دادند تا خود را برای انتخابات شورای شهر نامزد کنند.

ناظم با اشاره به اینکه طرح شهر هوشمند سازی را به دولت یازدهم ارائه داده بود و استقبال نیز شده بود اما به دلایلی اجرای آن امکانپذیر نشد، افزود: امروز نیاز شهر تهران بر این است که یک شهر هوشمند بر بستر الکترونیک طراحی و اجرا شود و معتقدم با اجرای این طرح در شهرداری تهران همچنین حمایت شورای شهر بسیاری از معضلات شهری رفع و یا بهبود می‌ یابد.

وی ادامه داد: می‌توان با هوشمندسازی شهر مشکلاتی همچون ترافیک، آلودگی‌های صوتی، تصویری و آلودگی هوا و بسیاری از مسائل و مشکلات شهر را بهبود بخشید.

ناظم در پاسخ به این سوال که با وجود وضعیت فعلی اینترنت در کشور و نبود بسترهای لازم اجرای این طرح چگونه ممکن است گفت: معتقدم می‌توان این طرح را ابتدا در شورای شهر و در شهرداری تهران اجرا کرد زیرا شورای شهر و شهرداری تهران مانند دولت مستقر دارای قدرت موازی و خوبی هستند و با همکاری هم می‌توانند شهر هوشمند را اجرا کنند.

ناظم ادامه داد: متاسفانه یکی از دلایلی که شورای شهر تهران و شهرداری آنگونه که باید نتوانسته تا مشکلات شهر تهران را حل کند این است که افراد متخصص که دارای برنامه باشند وارد این شورا نشدند به همین دلیل من به مردم توصیه می‌کنم که برای رای دادن و انتخاب افراد به کارنامه و تخصص آنها دقت کنند.

ناظم ادامه داد: بحث شهر الکترونیک برای امروز و دیروز نیست بلکه از زمان دولت خاتمی بر توسعه شهر و دولت الکترونیک تاکید شد. امروز نیز بسترهای لازم تقریباً وجود دارد و مثلاً‌در برخی سیستم‌ها همچون سیستم بانکی، گزارش‌گیری، مدیریت، ثبت‌نام‌های مختلف از بستر الکترونیک استفاده می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که این سیستم‌ها یکپارچه نیست به همین دلیل ما در اولین برنامه خود در شورا یکپارچه کردن سیستم ها را از داخل شهرداری آغاز می‌کنیم. مثلاً شهرداری تهران امروز برای ماشین‌آلات خود هیچ سیستم یکپارچه ای ندارد و برای یافتن محل آنها گاهی دچار سردرگمی می شود .

ناظم افزود: بعد از گسترش شهر الکترونیک و یکپارچه‌سازی می‌توان هوشمندسازی را آغاز کرد. این هوشمندسازی در بخش‌هایی همچون ترافیک، درمان، انرژی، سوخت، امنیت قابل اجرا است. درباره تمامی این مراحل بحث شده و گروهی از نخبگان پژوهش‌های خوبی انجام دادند.

ناظم با اشاره به اینکه با اجرای طرح شهر هوشمند می‌توان اشتغال ایجاد کرد گفت: اجرای این طرح نیازمند همکاری نخبگان و همچنین استفاده از شرکت‌های دانش بنیان است. زمانی که کار به این بخش واگذار می‌شود علاوه بر تقویت بخش خصوصی می‌توان اشتغال‌زایی ایجاد کرد و افراد متخصص و غیر متخصص با اجرای این طرح مشغول به کار می‌شود.

وی درباره زمان بهره‌برداری این طرح گفت: بعد از آنکه شورای پنجم آغاز به کار کرد و شهردار انتخاب شد و دولت جدید نیز همکاری خود را با شهرداری آغازکرد می‌توان اجرای طرح را آغاز کرد و بعد ازا جرای طرح در سال اول ما می‌توانیم پروژه های خوبی را کلید بزنیم.

ناظم افزود: از سال دوم اجرای طرح اثرات مثبت شهر الکترونیک و شهر هوشمند برای شهروندان کاملاً محسوس است.همچنین با شهر هوشمند ما نیاز به شهروند الکترونیک و هوشمند داریم که بتواند از شهر هوشمند استفاده کند.

وی ادامه داد: با استفاده از مراکزی که شهرداری دارد همچون فرهنگسراها، خانه‌های فرهنگ در محلات می‌توانیم دوره‌های آموزش شهروند الکترونیک و هوشمند را اجرا کنیم و گام بزرگی به سمت شهر هوشمند برداریم.

ناظم ادامه داد: اجرای این طرح باعث می‌شود که بسیاری از سفرهای درون‌شهری کاهش پیدا کند و اولین تاثیر کاهش این سفرها کاهش مصرف سوخت و کاهش آلودگی هوا است.

وی با اشاره به اینکه برای رفع آلودگی هوا علاوه بر اجرای طرح‌هایی همچون شهر هوشمند باید در بخش خودروسازی نیز تغییراتی صورت بگیرد افزود: امروز هر موتور سیکلت هشت برابر یک خودرو دود و آلودگی ایجاد می‌کند. می‌توان با جایگزینی این موتورها با موتورهای برقی کمک زیادی به کاهش آلودگی هوا کرد و پروژه موتور برقی ازجمله طرح‌هایی است که من به جد آن را پیگیری خواهم کرد.

ناظم افزود: همچنین علاوه بر گسترش استفاده از موتورهای برقی می‌توان به سمت استفاده از انرژی های پاک مانند انرژی‌های خورشیدی برای تامین انرژی موتورسیکلت‌ها و سایر وسایل نقلیه رفت.

وی با اشاره به اینکه برنامه دیگر وی توجه به بالا بردن فرهنگ در شهر است گفت: از نظر من فرهنگ یعنی آموزش و بالا رفتن فرهنگ و داشتن فرهنگی والا به جز با آموزش امکانپذیر نخواهد بود به همین دلیل باید آموزش را در شهر جدی بگیریم.

ناظم افزود: الکترونیک‌سازی شهر و ایجاد شهر هوشمند می‌تواند کمک زیادی به گسترش آموزش‌های شهری و شهرنشینی به ما بکنند و قطعاً تاثیر زیادی در ارتقای سطح فرهنگی شهر دارد.

وی ادامه داد: اولویت من در شورای پنجم رسیدگی به مشکلات پهنه جنوب تهران است زیرا معتقدم شورای چهارم شهر تهران به پهنه جنوبی تهران آنگونه که باید توجه لازم را نکرده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز