رئیس جمعیت هلال احمر:
پیگیر تدوین "طرح ملی مقابله با بحران" هستیم
رئیس جمعیت هلال احمر در دیدار با استاندار بوشهر با بیان اینکه کار اصلی جمعیت؛ سرمایه گذاری در حوزه آمادگی و کاهش ریسک حوادث است، خاطرنشان کرد: به طور جدی پیگیر تدوین "طرح ملی مقابله با بحران" هستیم تا در زمان وقوع حوادث و بحران ها، دستگاه ها وظایف روشن و مشخص داشته باشند.
به گزارش ایلنا؛ سیدامیر محسن ضیائی در نشست مشترک با استاندار و مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر؛ ضمن تقدیر از مدیرعامل، امدادگران و نجاتگران این جمعیت در امدادرسانی به سیل زدگان استان در سیل اخیر گفت: ارتباط نزدیک جمعیت هلال احمر با استانداران که مدیران عالی دولت در استانها هستند و مسئولیت پاسخ به بحران را بر عهده دارند، بسیار مهم است و یکی از اهداف ما ارتقای این تعامل و ارتباط است.
دکتر ضیائی با بیان اینکه کار اصلی جمعیت هلال احمر؛ سرمایه گذاری در حوزه آمادگی و کاهش ریسک حوادث است، خاطرنشان کرد: هر چه بیشتر در این حوزه سرمایه گذاری کنیم، هزینه خسارات در حوادث را کاهش داده ایم.
اولویت هلال احمر، فعالیت در حوزه پیشگیری و کاهش ریسک است
رئیس جمعیت هلال احمر با اعلام آمادگی این جمعیت برای فعالیت در بخش های پیشگیری، کاهش ریسک و خطرپذیری، تاکید کرد: ما در جمعیت هلال احمر در اولین قدم، آموزش همگانی را سرلوحه فعالیت های خود قرار داده و سعی کردیم مردم را با حضور خانه به خانه، برای مواجهه با بحران دعوت و آماده کنیم تا بتوانیم سریعتر در حوادث و بحران ها مردم را نجات داده و آنها نیز بتوانند تا رسیدن نیروهای امدادی خودشان را مصون نگه دارند.
دکتر ضیائی با بیان اینکه آموزش گروههای خاص در جامعه نیز از دیگر وظایف هلال احمر در حوزه پیشگیری و کاهش ریسک است، افزود: آموزش های جمعیت هلال احمر از مدارس و مهدهای کودک آغاز می شود و اگر بتوانیم با این آموزش ها، تغییر نگرش در دانش آموزان ایجاد کنیم، همین افراد در نسل های آینده مسئولان را مجبور به اقدام و عملکرد مناسبتر در حوزه پیشگیری از بحران خواهند کرد.
تقویت حس مطالبه گری در مردم
رئیس جمعیت هلال احمر همچنین تاکید کرد: در حوزه پیشگیری و دیگر حوزه های مدیریت بحران، به طور جدی پیگیر تدوین طرح ملی مقابله با بحران هستیم تا در زمان وقوع حوادث و بحران ها، دستگاه ها وظایف روشن و مشخص داشته باشند.
دکتر ضیائی با بیان اینکه جمعیت هلال احمر با توجه به امکانات، ظرفیت ها و تجربیاتی که در اختیار دارد می تواند این طرح را تدوین کند، تاکید کرد: باید مسئولان را حساس کرده و از طرفی مردم را مطالبه گر بار بیاوریم تا از مسئولان بخواهند برای زمان بحران برنامه داشته باشند.
وی ادامه داد: هدف ما در جمعیت هلال احمر؛ ارتقای میزان تاب آوری در جامعه است تا بتوانیم از تبدیل یک مخاطره محیطی به یک بحران جلوگیری کنیم. هرچه فاصله میان مخاطرات و بحران ها را بیشتر کنیم، تاب آوری را افزایش داده و از خسارت دیدن زیرساخت های حیاتی جامعه جلوگیری کرده ایم.
پاسخگویی سریع، به موقع و با رعایت ارزش های هلال احمر
رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در پاسخگویی به حوادث، اولویت ما این است که این پاسخگویی؛ سریع، به موقع و با رعایت ارزش های جمعیت باشد، خاطرنشان کرد: تلاش ما خدمت رسانی موثر به مردم است.
دکتر ضیائی با اشاره به تفاوت میزان تلفات در سیل سال ٦٥ بوشهر و سیل اخیر در این استان، گفت: این تفاوت در میزان تلفات انسانی نشان می دهد اگر اقدامات مناسب انجام داده و مردم را آماده و نیروها را گسیل کنیم، حوادث به بحران تبدیل نمی شوند.
وی در ادامه با اعلام آمادگی جمعیت برای تدارک امکانات لازم در استان بوشهر جهت مقابله با انواع حوادث، اظهار کرد: جمعیت هلال احمر در قبال خدماتی که ارائه می دهد، هزینه ناچیزی دریافت می کند و عملکرد موفق هلال احمر در میان دستگاه ها بخصوص در حوزه اقتصاد مقاومتی زبانزد است.
تقدیر استاندار بوشهر از خدمات هلال احمر در سیل اخیر
دکتر سالاری؛ استاندار بوشهر نیز در این جلسه ضمن تقدیر و تشکر از حضور به موقع، سریع و اثربخش جمعیت هلال احمر در سیل استان، تاکید کرد: حضور هلال احمر در سیل اخیر مورد قبول مردم بود به شکلی که میان مردم بوشهر هیچ کس را ندیدم که از حضور دستگاه ها بخصوص از جمعیت هلال احمر ابراز نارضایتی کند و رضایت مردم از هلال احمر قابل توجه بود.
وی با بیان اینکه در روز سوم بارش ها، 8 مسیر جاده ای در استان بوشهر قطع شده بود؛ گفت در جریان این سیل و آبگرفتگی به 7 شهرستان سفر کردم، با اینکه زیرساخت ها از بین رفتند و سیل در این استان، خسارات مالی به بار آورد اما تلفات جانی نداشتیم.
استاندار بوشهر با بیان اینکه حضور جمعیت هلال احمر در همه شهرستانهای سیل زده استان، پررنگ و هویدا بود که جای تقدیر و تشکر دارد، از دبیرکل جمعیت هلال احمر نیز که در زمان وقوع سیل در این استان حضور پیدا کرده و از نزدیک بر روند امدادرسانی به سیل زدگان نظارت داشت، تقدیر کرد.
اعلام آمادگی استانداری برای مشارکت در طرح آموزش همگانی
دکتر سالاری با اشاره به بحث آموزش همگانی امداد و کمک های اولیه در استان بوشهر، گفت: با توجه به اینکه مردم استان، مشارکت بالایی در اجرای طرح های آموزشی دارند، به طور قطع از طرح های آموزشی هلال احمر نیز استقبال خواهند کرد بنابراین در این حوزه ما با جمعیت هلال احمر همکاری لازم را خواهیم داشت.
دبیرکل جمعیت هلال احمر نیز در این جلسه با اشاره به لزوم تجهیز انبارهای امدادی استان، تاکید کرد: آنچه در سیل اخیر از مواد غذایی و اقلام و تجهیزات، مصرف شده به سرعت در انبارهای امدادی استان جایگزین شده است.
استفاده از بالگرد امدادی در نجات گرفتار شدگان سیل بوشهر
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر نیز در این جلسه با اعلام جزئیات عملیات امدادرسانی در سیل اخیر استان، ضمن موفقیت آمیز خواندن این عملیات، گفت: تجهیز انبارها و سوله های امدادی استان قبل از شروع بارش ها، اعزام تیم های پشتیبان در مناطقی که احتمال سیل در آنها وجود داشت و همچنین استفاده از بالگرد امدادی از نقاط قوت این عملیات بوده است.
حسین درویشی با اشاره به آمادگی هلال احمر استان بوشهر برای مواجهه با حوادث استان گفت: هفته گذشته به محض اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر وقوع سیل و آبگرفتگی در استان، در شهرستان ها اعلام آماده باش شد و برای 4 شهرستان استان که فاقد انبار امدادی هستند نیز تمهیدات لازم اندیشیده شد.
درویشی افزود: قبل از آغاز بارندگی با همکاری فرمانداران، در شهرستانهایی که فاقد انبار امدادی هستند سوله هایی را در اختیار گرفته و با اقلام مورد نیاز این انبارها را تجهیز کردیم.
وی با بیان اینکه دپوی اقلام امدادی در سوله های شهرستانها یکی از نقاط قوت عملیات امدادی ما در سیل و آبگرفتگی اخیر محسوب می شود، خاطرنشان کرد: با شروع بارندگی، جاده های اصلی استان بر اثر بارش شدید و یا ریزش کوه مسدود شدند اما چون انبارها و سوله ها قبل از شروع بارش تجهیز شده بودند، عملیات امدادرسانی با موفقیت انجام گرفت و به این دلیل که نیاز به جابجایی اقلام امدادی نداشتیم، امدادرسانی در مناطق آبگرفته با سرعت بالا ادامه پیدا کرد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان بوشهر همچنین با اشاره به اینکه قبل از شروع بارش ها 9 تیم امدادی شمال استان که بارندگی در آنها پیش بینی نشده بود برای پوشش احتمالی سیل و آبگرفتگی به جنوب استان اعزام شدده بودند، خاطرنشان کرد: اعزام تیم های امدادی پشتیبان همراه با تجهیزات لازم به مناطقی که سیل و آبگرفتگی در آنها پیش بینی شده بود از دیگر نقاط قوت عملیات امدادرسانی به سیل زدگان بود.
درویشی یکی دیگر از نقاط قوت موفقیت عملیات امداد در بوشهر را وجود بالگرد امدادی در منطقه عنوان کرد و گفت: بالگرد امدادی استان به محض اینکه شرایط جوی مساعد شد، وارد عمل شده و افراد گرفتار در سیل در مناطق مختلف که امکان دسترسی زمینی به آنها وجود نداشت، نجات دادیم.
وی یادآور شد: میانگین بارندگی استان بوشهر در طول سال حدود 230 میلیمتر است که این میزان در سیل اخیر و طی دو روز، 470 میلیمتر بوده است.