در نشست خبری سخنگوی وزارت بهداشت مطرح شد؛
هشدار نسبت به مختل شدن احتمالی ارائه خدمات درمانی در خوزستان
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با تکرار قطعی برق و تلفن در خوزستان ممکن است، اختلالاتی در ارائه خدمات درمانی و اورژانسی رخ دهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ایرج حریرچی؛ سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در سالهای گدشته آنطور که باید در حوزه سلامت هزینه نشده است، گفت: با توجه به کمبودها در سالهای گذشته ما میتوانیم بگوییم که تا پنج سال آینده رشد بیشتری در مقایسه با کشورهای هم سطح خواهیم داشت.
وی به لغو سخنرانیها در دانشکدههای علوم پزشکی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که ما به نشاط سیاسی اهمیت میدهیم و این موضوع در سطح مطلوبی قرار دارد. ولی نمیخواهیم که دانشگاه محلی برای تنش سیاسی و درگیری شود.
حریرچی با اشاره به اینکه کشور ما ظرف سالهای گذشته در خصوص خدمات به بیماران رشد پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: نسبت به 40 سال پیش که همه بیماران در خانه فوت میکردند، اکنون شاهد آن هستیم که این مرگ و میرها در بیمارستانها رخ میدهد و ما همچنان تلاش میکنیم که امید به زندگی در کشور افزایش پیدا کند.
وی در خصوص تفاوت خدماترسانی به بیماران ادامه داد: در چهل سال پیش اگر فرد بالای 50 سال مشکل آب مروارید داشت، میگفتند؛ چشم او به علت بالا بودن سن نمیبیند اما اکنون ما همه آنها را درمان میکنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت با مثال زدن درآمد پزشکان در سایر کشورها گفت: در کشور کوبا که پزشکان خود را صادر می کند ماهیانه به پزشکان عمومی 500 دلار و به دیگر پزشکان 700 دلار حقوق میدهد و در خیلی از کشورها هم همینطور است. در کشور تایلند حقوق ماهیانه پزشکان عمومی 700 دلار است.
وی ادامه داد: باید به این نکته توجه داشت که در کشور پیشرفتهای مانند انگلستان درآمد پزشکان خانواده بیشتر از سایر پزشکان است. ما در کشوری زندگی میکنیم که با کمبود پزشک روبرو هستیم. نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که در حال حاضر درآمد لیسانسههای حوزه سلامت ایران از سایر لیسانسههای رشتههای دیگر بیشتر است.
وی در خصوص ارزیابی سازمان بهداشت جهانی در مورد طرح تحول سلامت خاطرنشان کرد: خوشبختانه ارزیابی سازمان بهداشت جهانی از طرح تحول سلامت بسیار خوب بود و آنها طرح تحول سلامت ایران را جزو بهترین طرحهای تحول سلامت در جهان دانستند و برای بهتر شدن این طرح پیشنهاداتی را به ما دادند و ما تعدادی از این پیشنهادها را اعمال کردیم و در تلاش هستیم دیگر پیشنهادات را هم به کار ببندیم.
حریرچی در پاسخ به این سوال که آیا ما به پزشکان خارجی در ایران احتیاج داریم، پاسخ داد: ما نمیتوانیم از جراحان خارجی در بخشهای دولتی استفاده کنیم و این پزشکان در مکانهای دولتی جایی ندارند.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه تأثیر ریزگردها در دراز مدت برای شهروندان خوزستانی قابل توجه است،گفت: اگر قطعی برق و تلفن تکرار شود، ممکن است اختلالاتی در ارائه خدمات درمانی و اورژانسی رخ دهد که وزارت نیرو و استانداری خوزستان باید اقدامات لازم را انجام دهد.
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد تعداد ثبتنامهای مردم در پرونده الکترونیک با بیان اینکه تا لحظاتی پیش حدود 56 میلیون و 201 هزار نفردر پروندههای الکترونیک ثبتنام کردند، گفت:تاکنون 45 میلیون و 860 هزار نفر از طریق پرونده الکترونیک خدمت دریافت کردهاند و ما 293 میلیون خدمت ارائه کردهایم.
وی به خدمترسانی وزارت بهداشت در دولت جدید اشاره کرد و گفت: آنچه معلوم است ما مظلومانه ولی با اقتدار به فعالیتهای خدمترسانی خود ادامه میدهیم و وزارت بهداشت بدون هیچ عقبنشینی در خصوص بستههای پیشنهادی در زمان باقی مانده تا پایان دولت به فعالیت های خود ادامه خواهد داد.