خبرگزاری کار ایران

معاون عملیات آتش‌نشانی تهران:

تهران از نظر تجهیزات آتش‌نشانی دومین شهر کشور است

تهران از نظر تجهیزات آتش‌نشانی دومین شهر کشور است
کد خبر : ۴۵۶۲۸۴

معاون عملیات آتش‌نشانی گفت: ۳۱ دقیقه قبل از ریزش پلاسکو دستور تخلیه ساختمان از سوی آتش‌نشانی داده شده بود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، داوری؛ معاون عملیات آتش‌نشانی تهران در حادثه پلاسکو در جلسه علنی شورای شهر گفت: پس از اعلام حادثه آتش‌سوزی سه ایستگاه به ساختمان پلاسکو اعزام می‌شود، اولین گروه از پله‌ها طی میسر می‌کنند و با تکیه بر امکانات ساختمان شروع به اطفاء حریق می‌کنند اما خاموش‌کننده‌های ساختمان عمل نمی‌کنند و یک خاموش‌کننده از طرف پایین به بالا می‌برند که ۲۵ کیلویی بوده است.

وی ادامه داد: تجهیزات اطفاء حریق ساختمان فاقد سیستم خشک بود به همین دلیل از سیستم تر استفاده می‌شود که فاقد کارایی لازم و در برخی طبقات نیز این سیستم معیوب بود.

معاون آتش‌نشانی تهران اظهارکرد: دستور لوله‌کشی داده می‌شود و آتش‌نشانان لوله‌های نواری را در پله‌ها پهن می‌کنند و عملیات از طبقه دهم آغاز می‌شود. اولین ایستگاه آتش‌نشانی اعلام می‌کند که شعله زیاد است. به همین خاطر همزمان نردبان و تجهیزات بالابر نیز اعزام می‌شود همان تیم‌های اولیه نیز یک نرده‌بان ۵۴ متری داشتند.

وی افزود: اولین بالابری که می‌رسد تعداد زیادی از مردم در ساختمان بودند و خارج نمی‌شدند به طوری که گفته می‌شود در هر طبقه ۴۰ الی ۵۰ نفر حضور داشتند.

داوری خاطرنشان کرد: سه نرده‌بان ۵۴ متری در ضلع جنوبی استفاده می‌شود، یک نردبان نیز به ضلع شرقی اضافه می‌شود که سردر ساختمان اجازه قرار گرفتن آن را نمی‌دهد به همین خاطر نرده‌بان ۳۲ متری در آنجا گذاشته می‌شود .

معاون آتش‌نشانی گفت: از شمال نیز در کوچه سمسار نرده‌بان ۵۴ متری وارد می‌شود اما به دلیل فاصله، کار به خوبی پیش نمی‌رود.

وی با بیان اینکه استفاده از فوم ویژه مایعات اشتعال‌زا است، توضیح داد: منابع نامطمئن به ما گفتند در ضلع شرقی مخزن ۲۰ لیتری گازوئیل است که می‌تواند منشا فاجعه شود به همین خاطر بالابر در آن منطقه به فوم مجهز شد و در طبقات ۱۱ الی ۱۲ مرکز عملیات قرار گرفت.

وی با بیان اینکه تعداد زیادی از آتش‌نشانان از طبقه نهم و دهم بیرون کشیده شدند، توضیح داد: در طبقه دهم حریق اطفاء شد اما در طبقه یازدهم هنوز شعله‌وری داشتیم زیرا راه پله قفل شده بود. همچنین سقف‌های کاذب مملو از جنس بوده است و نمی‌توانستیم از کف استفاده کنیم؛ زیرا کف نفوذپذیری ندارد و مانند مانع عمل می‌کند.

داوری با اشاره به اینکه آتش در ساعت۳۰ :۱۰ فروکش نسبی داشت، اظهار کرد: ساختمان یک پارچه غرق در آتش نبود و تا ۱۰ دقیقه قبل از ریزش مردم همچنان مصر بودند در ساختمان بمانند به طوری که آتش‌نشانان می‌گفتند حدود ۱۰۰ نفر هنوز در ساختمان بودند که آتش‌نشانان با توسل به زور آنها را خارج کردند.

معاون سازمان آتش‌نشانی تهران اظهار کرد: اگر آتش‌نشان شهید نمی‌شد و ۵ شهروند می‌مردند همه می‌گفتند شهروندان جلوی چشم آتش‌نشانان جان باختند.

داوری ادامه داد: در سال ۹۲ ما دو شهید در سال ۹۳ و ۹۴ بدون شهید و امسال نیز این اتفاق تلخ را داشتیم.

وی افزود: از نظر تجهیزات دومین شهر کشور هستیم و حتی یک سوم تهران نیز تجهیزات نداریم البته ما قانع نیستیم.

داوری با بیان اینکه خودروهای تنفسی نیز برای حادثه پلاسکو اعزام شده بودند، گفت: بارش شیشه برخی لوله‌های آب را سوراخ کرده بود که البته در آب خارج شده از لوله، تاثیری نداشت.

وی با بیان اینکه ۳۱دقیقه قبل از ریزش ساختمان دستور تخلیه داده شد، گفت: بسیاری از آتش‌نشانان به دلیل آسیب‌دیدگی پله‌ها از پنجره بیرون آمدند.

داوری اظهار کرد: در ابتدا یک ریزش اولیه داشتیم که سه نفر در  زیر آوار ماندند و هر سه نفر  را بیرون آوردیم که یکی از آنها بهنام میرزاخانی بود. سپس افرادی برای نجات همکاران خود وارد ساختمان شدند اما آوار کاملا فرو ریخت.

وی در ارتباط با آموزش آتش‌نشانان گفت: هر سال 4 بار آزمون ورزشی برای آتش‌نشانان برگزار می‌شود و اگر نتوانند در آن موفقیت کسب کنند؛ ارتقا پیدا نمی‌کنند. آزمون‌های آموزشی نیز به تناوب برگزار می‌شود.

وی درخصوص اینکه چرا آتش‌نشانان به بی‌سیم مجهز نبودند؛ گفت: در سیستم آنالوگ چنین چیزی امکان‌پذیر نیست و نیروهای نظامی نیز همین گونه هستند و همه سربازها بی‌سیم ندارند. در آتش‌نشانی نیز فقط فرماندهان بی‌سیم دارند و یک تیم مجهز به یک یا دو بی‌سیم است.

وی در برابر سوال یکی از اعضای شورای شهر مبنی بر اینکه چرا سیستم‌های شما دیجیتال نیست؛ گفت: این مساله در تخصص من نیست و به مسایل زیرساختی بازمی‌گردد.

معاون عملیات آتش‌نشانی تهران ادامه داد: از نظر ما لایحه به‌روزرسانی تجهیزات آتش‌نشانی پایانی ندارد و باید به صورت مداوم متناسب با تغییرات در شهر تغییر کند. در حادثه پلاسکو اگر کمبود تجهیزاتی بود مربوط به تجهیزات ساختمان می‌شد که خاموش‌کننده‌ها و فایر باکس آن ایراد داشت.

یاوری در پاسخ به اینکه چرا در مانور آتش‌نشانی این مسایل گوشزد نشده بود؛ توضیح داد: در مانور معمولا این مسایل را بررسی نمی‌کنیم و مانور برای دسترسی راحت‌تر به ساختمان راه‌های ورود و خروج پله‌های فرار و اینگونه موارد است.

وی اشاره کرد: امیدوارم آمار نجات‌یافتگان در این مدت توسط آتش‌نشانان آن هم فقط در حوادث آتش‌سوزی مشخص شده و به اعضای شورای شهر داده شود تا ببیند آتش‌نشانان چند نفر را در یک سال نجات داده‌اند.

وی در پایان تاکید کرد: ما قبل از فروریختن ساختمان در طبقه هشتم که دپوی تجهیزات قرار داشت و نیروهای ما تجمع کرده بودند توانستیم 50 الی 60 آتش‌نشان را از ساختمان بیرون بکشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز