رئیس شورای عالی استانها:
جانباختگان آتشنشانی در حکم شهید هستند
رئیس شورای عالی استانها گفت: به پیشنهاد و تصویب شورای عالی استانها بند دیگری مبنی بر در حکم شهید محسوب شدن آتش نشانانی که در ماموریت و حین انجام وظیفه جان خود را از دست میدهند، شهید محسوب می شوند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی چمران در حاشیه نشست شورای عالی استانها و در جمع خبرنگاران گفت: اولین دستور جلسه امروز در ارتباط با اضافه کردن یک بند به آییننامه مصوب دولت درباره تشخیص مصادیق شهید و جانباز بود.
وی ادامه داد: قانون این مسئله توسط مجلس شورای اسلامی مصوب شده و آییننامه آن را نیز دولت تدوین کرده است و جدیداً اصلاحاتی در این آیین نامه انجام شدهاست که یکی از آنها مبنی بر آن بود که افرادی که در خصوص منابع طبیعی و محیط زیست درگیری نظامی پیدامیکنند در حکم شهید خواهند بود.
چمران اظهار کرد: به پیشنهاد و تصویب شورای عالی استانها بند دیگری نیز به این آییننامه اضافه شد مبنی بر اینکه آتش نشانانی که با ماموریت در حین انجام وظیفه جان خود را از دست می دهند شهید محسوب میشوند.
رئیس شورای عالی استان ها با بیان اینکه مصوبه دوم در ارتباط با حکم قضایی است، عنوان کرد: مشکلی وجود دارد که وقتی شهرداریها درباره صلاحیت یک کارگاه تشخیص خاص دارند که البته اداره کار نیز چنین صلاحیتی دارد برای آنکه جلوی فعالیت کارگاه مزبور گرفته شود نیاز به حکم قضایی دارد.
وی با اشاره به بند 14 ماده 55 قانون شهرداریها که میگوید شهرداریها باید جلوی حریق، سیل و... را در شهر بگیرند و در صورت نیاز محل مذکور را تخریب کنند، خاطرنشان کرد: این قانون ابهاماتی دارد و شهرداری برای انجام کار نیاز به حکم قضایی دارد، بنابراین پیشنهاد شده آن دسته از متخصصان و کارشناسان آتشنشانی که صلاحیت آنها مورد تایید قوه قضائیه قرار میگیرد به عنوان ضابط قضایی معرفی شوند تا اگر تشخیص به تخریب یا تعطیل ساختمان یا واحدی به دلیل عدم ایمنی دادند بدون آنکه نیاز به حکم قضایی داشته باشند اقدامات لازم را انجام دهند.
چمران افزود: مرجع انتخاب اولیه آتشنشانی شهرداری است اما سایر صلاحیتها را قوه قضائیه بررسی میکند. اگرچه معمولاً قوه قضائیه مدیران را به عنوان ضابط در شهرداری معرفی میکند و آنها به سایر افراد برای انجام اقدامات ضروری حکم میدهند.
رئیس شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه براساس آمارهای ارائه شده 40 مجتمع در تهران شرایط ایمنی لازم را ندارند و بیش از صد مجتمع در این خصوص اخطار گرفته اند بیان کرد: آخرین اخطاری که به ساختمان پلاسکو داده شد، 4 صفحه بوده که مواد مختلفی از جمله مسائل مکانیکال، الکتریکال، چیدمان انبار و... را دربرمیگیرد.
وی اضافه کرد: پلاسکو قبل ازسال 52 ساخته شده و پایان کار نیاز نداشته است به همین دلیل سیستم هوشمند آتشنشانی ندارد.
چمران تصریح کرد: نمیتوان یک ساختمان 30 طبقه را تنها به خاطر یک مشکل پلمپ کرد و در صورت تعیین ضابط قضایی آنها میتوانند اقدامات لازم را انجام دهند بدون آنکه مکان موردنظر را تعطیل یا تخریب کنند، اما آنچه اهمیت دارد این است که درجه ناایمن بودن ساختمان ها و اخطارهای دریافتی متفاوت است هرچند که آتش نشانی همه موارد را پیگیری میکند.