دلایل صریح مخالفت شاکری با تصویب برنامه ۱۷۰۰ میلیاردی در منطقه ۱۲
رییس کمیته فرهنگی شورای شهر تهران با انتقاد از برنامههای جزیرهای و غیرهماهنگ شهرداری تهران در منطقه ۱۲، گفت: بر خلاف ادعای مطرح شده، جزییات برنامه ۸۰۰ صفحهای شهرداری در اختیار کمیسیون فرهنگی و اجتماعی قرار نگرفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مجتبی شاکری در جریان بررسی لایحه برنامه آمایش و ساماندهی منطقه ۱۲ با اشاره به اینکه عدم تعادل میان برنامههای مناطق ۲۲گانه مشهود است، اظهار کرد: شهرداری برنامههای گوناگونی ارائه میکند اما این ایراد به شورای شهر وارد است که برنامهها را بدون مهندسی تصویب میکند و نتیجه آن جزیرهای شدن برنامهها است.
وی با بیان اینکه سال گذشته نیز در زمان تصویب طرح انضباط اجتماعی منطقه ۱۲ اعلام کردم تا زمانی که مشروح برنامه شهرداری ارایه نشده، بودجه تصویب نکنیم، گفت: کسی را متهم نمیکنم اما به هر دلیل اعضای شورا قانع شدند و به بودجه ۴۰۰ میلیاردی آن رای دادند. اما دیدیم که آسیبهای اجتماعی گسترده شد و معتادان بیخانمان در مناطق دیگر نظیر ۱۱، ۱۳، ۱۴ و ۱۶ پراکنده شدند.
وی با بیان اینکه شهرداری قصد دارد چند برابر بودجه یک منطقه را در منطقه ۱۲ هزینه کند، در حالی که برخی از مناطق برای تامین مالی پروژههای جزئی دچار مشکل هستند، افزود: مگر منطقه ۱۲ تخم دو زرده کرده که بیشتر باید برای آن هزینه شود؟! و مگر شورای شهر قومیت گرا است که اعضایی که اهالی این منطقه هستند، به استناد آن تصویب این لایحه را درخواست میکنند؟!
وی با بیان اینکه گزارش ۸۰۰ صفحهای شهرداری که علیرضا دبیر به آن استناد میکند اصلا در اختیار کمیسیون فرهنگی و اجتماعی قرار نگرفته است، گفت: این برنامه ۹ روز است که به شورا آمده ودر این فاصله چند روز تعطیل بوده و اغلب اعضا آن را رویت و مطالعه نکردهاند.
شاکری تصریح کرد: دربازدیدهای محبان به عینه دیدیم که در شرایطی که کودکان و نوجوانان در این منطقه و دیگر مناطق از فضای استاندارد ورزشی و مسجد و نظایر آن محروم هستند، چرا باید بودجه صرف احیای یک آب انبار یا سنگفرش و تملیک عمارت تاریخی شود؟!
وی با تاکید بر ضرورت پرهیز از اجرای برنامههای جزیرهای، گفت: از حدود ۳۰۰۰ معتاد جمع آوری شده در مراکز بهاران توسط شهرداری، نتوانستند آدرس ۱۰۰ نفر را که به خانواده بازگشتهاند، در اختیار ما قرار دهند و این در حالی است که بنا بر اظهارات رییس کمیسیون بودجه، شهرداری ۴۰۰ میلیارد تومان در حوزه آسیبهای اجتماعی هزینه کردند. کمااینکه مسوولان مربوطه اعلام میکنند در بهترین وضعیت فقط ۱۰ درصد از آسیب دیدگان اجتماعی به خانه و خانواده باز میگردند و ۹۰ درصد دیگر دوباره کف خیابان هستند.