معاون اجتماعی وزارت بهداشت:
خیرین حاضر به فعالیت در حوزه اعتیاد نیستند
معاون اجتماعی وزارت بهداشت گفت: بسیاری از خیرین در خصوص ساختن مدرسه، مسجد، حسینیه و درمانگاه اقدام میکنند، اما حاضر به کار در حوزه اعتیاد نیستند
به گزارش خبرنگار ایلنا، هادی ایازی در همایش ملی صیانت و گفتمانسازی اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر گفت: واقعیت این است که مشارکت مردم به حل بسیاری از مسائل اجتماعی کمک میکند؛ چنانچه در دورهای از زمان با بحران مدارس چهار شیفته روبرو بودیم که با مشارکت مردم توانستیم از آن عبور کنیم.
وی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در حوزه مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: مفهوم اجتماعی شدن آن است که باید زمینه مشارکت مردم را فراهم کنیم و در مسئله پیشگیری، مقابله و درمان بسیج همگانی را مورد توجه قرار دهیم.
ایازی تاکید کرد: در این حوزه سازمانهای مردمنهاد، خیریه و... نقش بسیار مهمی میتوانند ایفا کنند.
معاونت اجتماعی وزارت بهداشت همچنین با تاکید بر نقش بسیار مهم خانواده به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی در حوزه مقابله با اعتیاد و چگونگی ارتباط میان والدین و فرزندان و لزوم انجام اقدامات کنترلی توسط والدین تاکید کرد.
وی با بیان اینکه باید در این زمینه فرهنگسازی شده و مردم مطلع شوند که افراد خانواده تا چه میزان در این حوزه موثر هستند افزود: حوزه تاثیرگذار بعدی مدرسه است و ما طی چند سال گذشته نمیتوانستیم در این حوزه به مدارس ورود کنیم. این در حالی است که با رویکرد جدید و طرح نماد این فرصت ایجاد شده که دستگاههای فعال در حوزه آسیب های اجتماعی بتوانند در مدارس حضور یافته و ایفای نقش کنند.
ایازی با یادآوری اینکه در گذشته در خصوص اعداد و ارقام اعلام شده در خصوص اعتیاد در مدارس هم حساسیت وجود داشت خاطرنشان کرد: در جلسهای که با وزیر کشور داشتیم قرار شد ستاد مبارزه با مواد مخدر تعامل خوبی را با ادارات آموزش و پرورش استانها برقرار کند تا در حوزه پیشگیری بتوانیم از ظرفیتهای ایجاد شده برای جوانان استفاده کنیم.
ایازی در ادامه با تاکید بر نقش مساجد در حوزه مقابله و کاهش اعتیاد عنوان کرد: متاسفانه بسیاری از مساجد به این مسئله نمیپردازند در حالی که این نهاد میتواند نقشی جدی را در حوزه مقابله با مواد مخدر داشته باشد
معاون اجتماعی وزارت بهداشت همچنین با اشاره به نقش محلات در مقابله با اعتیاد گفت: باید از ظرفیتهای ایجاد شده در محلات و کانون های مربوط به آنها استفاده کنیم.
وی افزود: هر محله از 354 محله تهران هشت تا 10 کانون دارد که یکی از این کانونها به عنوان پیشگیری از اعتیاد میتواند ایفای نقش کند تا نوجوانان ما با این موضوع آشنا شده و والدین نیز بر رفتار کودکان خود توجه داشته باشند تا به سمت اعتیاد نروند.
ایازی با بیان اینکه سمنها به عنوان سازمانهایی که توسط مردم اداره می شود نقش جدی را به ویژه در حوزه پیشگیری میتوانند ایفا کنند عنوان کرد: ما در حوزه سلامت از ظرفیت سمنهای فعال در این حوزه به نفع سلامت مردم به طور جدی استفاده می کنیم چنانکه بخش عمدهای از مسائل مرتبط با سلامت ما توسط این سمنها اداره و حل میشود. لذا این نهادهای مردمی در حوزه اعتیاد نیز می توانند ایفای نقش کنند.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت با انتقاد از اینکه بسیاری از خیرین در خصوص ساختن مدرسه، مسجد، حسینیه و درمانگاه اقدام میکنند اما حاضر به کار در حوزه اعتیاد نیستند خاطرنشان کرد: معتادان فرزندان جامعه ما هستند و باید زمینه مشارکت خیرین در این حوزه را فراهم کنیم.
وی فرهنگسازی را مهمترین اصل مقابله و کاهش اعتیاد خواند و گفت: اگر بتوانیم در این حوزه رفتارها را اصلاح کنیم موفق بودهایم زیرا ما در منطقهای واقع شدهایم که در شرق کشورمان 80 درصد از مواد افیونی تولید می شود و ما مسیر ترانزیت انتقال این مواد از شرق به غرب کشور هستیم. لذا از این موضوع متاثر میشویم.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت با اشاره به ساخت سریال پریا در موضوع ایدز گفت: پخش این سریال باعث شد که میزان مراجعه به آزمایشگاه های ما برای کنترل ایدز 40 درصد افزایش یابد. لذا استفاده از ابزار و تولیدات فرهنگی در راستای فرهنگسازی موثر است.