شیوع بیماری ایدز را تا سال 2030 متوقف میکنیم
نماینده سازمان ملل در ایران گفت: برای رسیدن به هدف ریشه کن کردن ایدز به تلاش و کوشش نیاز داریم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، گری لوییس؛ نماینده سازمان ملل در ایران در نشست ایدز در کافه خبر خبرآنلاین در خصوص وضعیت بیماری ایدز گفت: گزارشهای ایدز در ایران را خوب و مثبت ارزیابی میکنم و برخی از این گزارشها نشان میدهد که باید بیشتر تلاش کنیم تا شرایط بهبود پیدا کند. حدودا سی سال است با سازمان ملل کار میکنم و در طول این سالها بسیار زحمت کشیدیم تا اینکه در چند سال اخیر به نتایج خوبی دست پیدا کردیم و این می تواند پایان ایدز باشد.
وی با اشاره به اینکه درمانهایی برای این بیماران پیدا کردهایم که میتوانیم؛ این بیماری را ریشهکن کنیم، افزود: اگر داروها در مواقع اولیه به بیماران برسد، میتوانیم از آن جلوگیری کنیم. وقتی بیماران این داروها را مصرف کنند، ایدز نابود میشود. اولین گام این است که بیماران باید وضعیت خود را بدانند و سپس داروها را دریافت و مصرف کنند. اگر ما بتوانیم انتقال این بیماری را متوقف کنیم، از اپیدمی شدن آن جلوگیری خواهیم کرد.
لوییس ادامه داد: ما میخواهیم تا سال 2030 ایدز را متوقف کنیم، البته ما منتظر تاریخ نمیمانیم و تا سال ۲۰۲۰ به موفقیتهای خوبی دست پیدا میکنیم. ما باید بجای درمان پیشگیری کنیم. این وضعیتی است که در سطح جهانی از سال ۱۹۸۱ به وجود آمده است. اصل فعالیت ما این است که چگونه میتوان ایدز را به اتمام برسانیم. ما به آینده بسیار خوشبین هستیم. همه ما دوستانی داشتم که به دلیل این بیماری از بین رفتهاند و ما برای سلامت دیگر دوستان باید همه تلاش خودمان را انجام دهیم.
نماینده سازمان ملل به وضعیت ایدز در ایران اشاره و خاطرنشان کرد: با توجه به آمارها هفتاد و سه هزار نفر در ایران مبتلا به ایدز هستند. شیوع بیماری کمتر از یک دهم درصد در بین مردم است. آمار تجمعی کماکان نشان میدهد؛ راه انتقال تزریقی اصلیترین راه انتقال در ایران است که هشتادو پنج درصد آنها را اقایان تشکیل میدهند. تعداد دیگری هم هستند که باید از بیماری خود اطلاع پیدا کنند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر هشت هزار و چهارصد نفر در حال درمان هستند، افزود: ایران در خصوص مبارزه با ایدز جزو کشورهای برجستهای در منطقه افریقا و مدیترانه است. برنامه چهارم ایدز در ایران باید گسترش و پوشش درمانی افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: ما نسبت به وضعیت ایدز در ایران خوشبین هستیم و ایران با سازمان ملل همکاری خوبی دارد. من بیست سال پیش در ایران به عنوان افسر مواد مخدر فعالیت کردم و در جریان فعالیتهای ایران و تلاش مسئولان هستم.
لوییس با بیان این مطلب که 220 مرکز با مدیریت سازمان ملل در ایران اداره میشود، گفت: در زندانها هم افزایش خدمات داشتیم.
وی ادامه داد: ما به بودجه بیشتری احتیاج داریم و باید بر روی مادارن مبتلا به ایدز و معتادان تزریقی تمرکز بیشتری داشته باشیم. ما هیچ وقت برای مقابله با این بیماری خسته نخواهیم شد و می خواهیم این بیماری را از بین ببریم. ما هر روز تلاش میکنیم تا مردم را از این بیماری رها کنیم.
نماینده سازمان ملل در ایران به فعالیتهای وزارت بهداشت اشاره و خاطرنشان کرد: در ایران وزارت بهداشت فعالیتهایی مثبتی انجام میدهد. برای رسیدن به هدف ریشهکن کردن ایدز به تلاش و کوشش نیاز داریم و با تلاش جمعی و جهانی باید به این هدف برسیم. ما نیاز داریم که درمانها را گسترش دهیم و باید بدانیم که چه باید بکنیم و آن را به درستی انجام دهیم.