«فرهنگ پخت نان لواش» ثبت جهانی شد
مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراثفرهنگی و گردشگری از جهانی شدن فرهنگ پخت نان لواش ایران خبر داد.
به گزارش ایلنا، فرهاد نظری درباره یازدهمین اجلاس بینالدول میراث ناملموس گفت: در این اجلاس پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" مطرح شد که پس از بحث و بررسی طولانی به ثبت رسید که با ثبت این پرونده، میراث ناملموس جهانی ایران به عدد یازده عنوان رسید.
او ادامه داد: این پرونده به طور مشترک بین کشورهای ایران، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، و ترکیه ثبت شد.
به گفته وی؛ همچنین سال ٢٠١٤ «نقش فرهنگی لواش» توسط ارمنستان ثبت شد. ارمنستان خواستار تغییراتی درباره پرونده مشترک لواش شد. پنج کشور تدوین کننده پرونده لواش و ارمنستان و دبیرخانه یونسکو تفاهم کردند ایران به عنوان کشور مورد وثوق همه اعضای مذکور نقش هدایت و راهبری موضوع را برعهده گیرد.
نظری تاکید کرد: پس از بررسیهای کارشناسی با مسئولیت هیأت نمایندگان ایران، در نهایت پرونده "فرهنگ پخت نان لواش" ثبت شد.
او گفت: پروندههای چندملیتی بر اساس ریشهها و مشترکات فرهنگی تشکیل میشود و باعث تقرب فرهنگها و گفتوگو و صلح میشود. یونسکو کشورها را به تدوین پروندههای مشترک ترغیب میکند.
وی که در این اجلاس حضور دارد، اظهار کرد: در این اجلاس دو پرونده چندملیتی از ایران «نوروز» و «فرهنگ پخت نان لواش» به ثبت رسید.
نوروز قبلاً سال ٢٠٠٩ با همکاری هفت کشور ثبت شد. در این اجلاس پنج کشور افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق، و قزاقستان به پرونده نوروز افزوده شدند و این پرونده مجدداً به شماره و تاریخ جدید و با عضویت دوازده کشور و با مدیریت ایران به ثبت رسید.
او تاکید کرد: نمایندگان ایران در این اجلاس احمد جلالی سفیر ایران در یونسکو، محمدحسن طالبیان معاون میراثفرهنگی کشور، فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراثمعنوی و طبیعی، مینا عمیدزاده رئیس گروه میراث ناملموس، شروین گودرزی کارشناس میراث ناملموس و شبان میرشکرایی کارشناس میراث ناملموس هستند.