مذاکره ابتکار با رئیس جمهوری عراق
رئیس سازمان محیط زیست با رئیسجمهوری عراق دیدار و درباره مسائل محیط زیستی مشترک با اولویت مقابله با پدیده گرد و غبار گفتوگو کرد.
به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار در حاشیه حضور خود در بیست و دومین کنفرانس کنوانسیون تغییر اقلیم(COP22)، دوازدهمین نشست متعاهدین پروتکل کیوتو(CMP12) و نخستین نشست معاهدین توافقنامه پاریس(CMA1) در مراکش با 'فواد معصوم' رئیسجمهوری عراق دیدار و پیرامون مسائل محیط زیستی مشترک به گفت و گو نشست.
ابتکار در این دیدار با اشاره به اهمیت موضوع تغییر اقلیم و دستور کار جهانی برای مقابله با آن گفت: ایران و عراق می توانند در این زمینه با یکدیگر همکاری داشته باشند.
معاون رئیسجمهوری، توفانهای گرد و غبار، کاهش منابع آبی، از دست دادن منابع طبیعی، خشک شدن تالابها را از جمله آثار سوءتغییر اقلیم برشمرد.
وی ضمن یادآوری تاثیر مخرب توفانهای گرد و غبار ناشی از کانونهای عراق بر ایران به ویژه در سمت غرب و جنوب کشور و استانهای خوزستان، ایلام و کرمانشاه، خاطرنشان کرد: ایران آمادگی کامل دارد تا برای کنترل پدیده گرد و غبار و جلوگیری از توسعه کانونهای گرد و غبار عراق که ایران متاثر از آنهاست در زمینههای مختلف همچون درختکاری در مرز مشترک دو کشور، نهالکاری کانونهای گرد و غبار، آموزش و توانافزایی کارشناسان عراقی در این حوزه همکاری داشته باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان تلاشهای ایران برای طرح معضل گرد و غبار در سطح جهانی و موفقیتهای حاصله در اینخصوص، اظهار کرد: محیط زیست موضوعی فرامرزی است و از این رو امیدوارم با توجه به عزم جهانی ایجاد شده در حوزه گرد و غبار، شاهد شکلگیری همکاریهای دوجانبه میان ایران و عراق نیز باشیم.
ابتکار اشارهای هم به طرح درختکاری زائران حسینی همزمان با اربعین در محدوده مرزی استان ایلام به منظور مقابله با پدیده گرد و غبار، بیابانزدایی و جلوگیری از پیشروی کانونهای گرد و غبار داشت و گفت: متاسفانه تفاهمنامه مشترک ایران و عراق برای همکاری در زمینه کنترل کانونهای گرد و غبار به دلیل ناامنی و جنگ به نتیجه نرسید.
رئیس جمهوری عراق نیز با بیان تمایل و علاقه کشورش برای همکاری با ایران در تمام زمینهها به ویژه زمینه محیط زیست، گفت: در صورت موفقیت در تامین امنیت عراق، حاضریم برای مقابله با پدیده گرد و غبار با ایران همکاری کنیم.
فواد معصوم افزود: متاسفانه جنگ، ناامنی و مقابله با داعش در حال حاضر اجازه برنامه ریزی برای سایر حوزه ها را از ما سلب کرده است.
ابتکار: ضرورت بهرهمندی از توانمندی زنان برای مقابله و سازگاری با تغییر اقلیم
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه دیدارها و رایزنیهای خود، در نشستی با وزیران زن محیط زیست جهان به منظور بررسی برنامه اقدام برای تقویت نقش زنان در مقابله با تغییر اقلیم، ضمن اشاره به نقش زنان در تغییر اقلیم، گفت: زنان دارای پتانسیلهای بسیاری هستند و بهرهمندی از این پتانسیلها در بخشهای مختلف میتواند به موفقیت کشورها در توسعه و بهبود برنامهها به ویژه در زمینه محیط زیست کمک کند.
ابتکار با اشاره به حضور و فعالیت زنان ایرانی در پروژه های مختلف، اظهار کرد: مقابله و سازگاری با تغییر اقلیم یکی از اهداف بسیار مهم و ضروری برای نسل امروز و دارای اهمیت بسیار برای نسل آینده است و به همین جهت تمام آحاد یک جامعه فارغ از نگاه جنسیتی موظفند برای کاهش اثرات این پدیده فعالیت کنند.
وی با برشمردن برخی از آثار تغییر اقلیم در ایران همچون افزایش 1.5 درجه ای دما، تشدید و تداوم طوفان های گرد و غبار، خشکسالی و کاهش بارش، اظهار کرد: آثار تغییر اقلیم، زندگی مردم را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار داده و از این رو آگاه سازی جوامع از نقشی که می توانند برای مقابله و سازگاری با این پدیده داشته باشند یک اولویت و ضرورت است.
معاون رئیس جمهوری ضمن تاکید بر نقش زنان محلی در مقابله با بحرانهای محیط زیستی، به نمونه موفق ایفای نقش زنان محلی در احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: زنان محلی حاشیه ارومیه با آموزش موفق شدند در بسیاری از حوزه ها همچون اصلاح و تغییر الگوی کشت و آبیاری و حفظ منابع آبی به بهبود شرایط دریاچه ارومیه و احیای آن کمک کنند.
ابتکار اشارهای هم به نقش و جایگاه زنان در نهاد خانواده و تربیت نسلهای مختلف داشت و گفت: زنان با انتقال دانش و آگاهی درست در حوزههای مختلف میتوانند به اصلاح بسیاری از فرآیندها از جمله اصلاح الگوهای کشت و آبیاری در جوامع بومی و روستایی کمک کنند و این جایگاه نباید مورد غفلت واقع شود.
بیست و دومین کنفرانس کنوانسیون تغییر اقلیم(COP22) و دوازدهمین نشست متعاهدین پروتکل کیوتو(CMP12) و اولین نشست معاهدین توافقنامه پاریس(CMA1) در شهر Bab Ighli مراکش از 7 نوامبر 2016 آغاز شده و تا روز گذشته ( 18 نوامبر) ادامه داشت.