خبرگزاری کار ایران

میرزابیگی مطرح کرد:

وقت و جایگاه بیت‌المال را صرف جواب به سیاه‌نمایی‌ها علیه جامعه‌پرستاری نمی‌کنیم

وقت و جایگاه بیت‌المال را صرف جواب به سیاه‌نمایی‌ها علیه جامعه‌پرستاری نمی‌کنیم
کد خبر : ۳۹۲۳۷۷

معاون پرستاری وزارت‌بهداشت از ابلاغ اجرای صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاران به دانشگاه‌های علوم پزشکی توسط وزیر بهداشت خبر داد.

به گزارش ایلنا، محمد میرزابیگی روز سه شنبه در اجلاس مشترک روسای دانشکده‌های پرستاری، مدیران پرستاری دانشگاه‌ها و مترون‌های بیمارستان‌های سراسر کشور  ضمن اعلام این خبر افزود: برای اجرای طرح صدور پروانه صلاحیت حرفه‌ای پرستاران از حدود یک‌سال گذشته کار کارشناسی مفصلی انجام شده و به زودی جزئیات این برنامه و روند اجرای آن اعلام می‌شود.

وی به تشریح دستاوردهای معاونت پرستاری پرداخت و گفت: در این دولت 16 هزار پرستار برای اجرای طرح تحول سلامت، 4 هزار پرستار برای اجرای آیین‌نامه کار دانشجویی، 3 هزار پرستار دیگر برای تکمیل طرح تحول سلامت جذب شده و امسال نیز در قالب آزمون استخدامی 11 هزار پرستار در وزارت بهداشت استخدام می‌شود.

میرزابیگی ادامه داد: اقدام مهم دولت‌یازدهم برای پرستاران افزایش کارانه آنان است که برای اولین بار سهم کادر پرستاری از درآمد بیمارستان‌ها از 16 تا 20 درصد به 29 درصد افزایش یافت که بی‌سابقه است و با اجرای آن کارانه پرستاران حدود سه برابر شد.

وی افزود: برای احقاق حقوق پرستاران،شرکت متمرکز کارآفرینان آواسلامت زیر نظر هیئت امنای ارزی برای بکارگیری پرستاران تشکیل شده و تاکنون 7 هزار پرستار را بکارگیری کرده، علاوه بر آن معاونت توسعه وزارت‌بهداشت بخشنامه‌ای را برای ساماندهی نیروهای شرکتی و احقاق حقوق آنان به تمام بیمارستان‌های کشور ابلاغ کرده است.

میرزابیگی خاطرنشان کرد: اقدام مهم دیگر اجرای طرح سطح‌بندی کادر پرستاری است که مطابق آن سطوح کمک پرستار، کارشناس پرستار و پرستاران تخصصی تعریف شده است.

وی افزود: کمک پرستاران مراقبت‌های اولیه را ارائه می‌کنند و نیازی به تحصیلات دانشگاهی ندارند و حدود 10 هزار  نفر از آنان با طی دوره مهارتی یک‌ساله به مرور وارد بازار کار می‌شوند.

معاون وزیر بهداشت گفت: مراقبت‌های عمومی پرستاری به وسیله کارشناسان پرستاری ارائه می‌شود و اکنون در 181 دانشکده پرستاری کشور سالیانه 12هزار پذیرش دانشجوی پرستاری داریم.

وی ادامه داد: پرستاران تخصصی نیز یا پرستاران کارشناس‌ارشد هستند یا از بین کارشناسان پرستاری که دوره‌های مهارتی کوتاه‌مدت را طی کرده‌اند، انتخاب می‌شوند و تاکنون برای 5 دوره پرستاری تخصصی برنامه‌ریزی شده که تا 18 دوره قابل افزایش است.

میرزابیگی ادامه داد: اقدام مهم دیگر ساماندهی خدمات پرستاری جامعه‌نگر است که آیین نامه آن بازنگری شده و به زودی عملیاتی می‌شود. البته هنوز تعرفه خدمات‌پرستاری جامعه‌نگر در شورای‌‌عالی بیمه تصویب نشده که در حال پیگیری است. همچنین در دولت‌یازدهم پاویون‌های پرستاری بیمارستان‌ها با اختصاص 10 میلیون تومان برای هر بخش نوسازی شده است.

معاون وزیر بهداشت یادآور شد: ساماندهی روش‌های مدیریت پرستاری از طریق سامانه هوشمند مدیریت پرستاری، ساماندهی آموزش بالینی پرستاری، تصویب آیین‌نامه هیات‌علمی بالینی، توسعه انجمن‌های علمی پرستاری، تصویب کارشناسی‌ارشد رشته مدیریت‌پرستاری نیز از دیگر اقدامات وزارت‌بهداشت در حوزه پرستاری در دولت‌یازدهم است.

وی ادامه داد: با وجود اینکه برخی افراد جوسازی می‌کنند و می‌گویند جایگاه پرستاران در این دولت افت کرده، هم اکنون 14 معاون دانشگاه، 6 رئیس بیمارستان و 90 مدیر بیمارستان پرستار هستند.

میرزابیگی گفت: در دو سال گذشته شناخت جامعه از جایگاه پرستاران بیشتر شده و برای بهبود این شناخت سریال 52 قسمتی پرستاران با تکیه بر واقعیت‌های خدمات پرستاری در حال ساخت است.

وی افزود: توسعه و تدوین استانداردها و شاخص‌های ملی پرستاری، تدوین سند عرضه و تقاضای پرستار، ساماندهی روش‌های موردی نیز از دیگر اقدامات معاونت‌پرستاری وزارت‌بهداشت است که این روش نیز از شهریور امسال اجرایی می‌شود.

معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: با وجود برخی سیاه‌نمایی‌هایی که علیه اقدامات وزارت‌بهداشت در حوزه پرستاری می‌شود، اقدامات بزرگی در این حوزه انجام شده و ما وقت و جایگاه بیت‌المال را صرف جواب به این سیاه‌نمایی‌ها نمی‌کنیم و حتی اگر کسی ناسزا گفت نیز به او سلام می‌کنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز