نجار:
21 استان درگیر پدیده گرد و غبار/ مالچپاشی کفایت نمیکند
رییس سازمان مدیریت بحران کشور سدهای احداث شده بر روی دجله و فرات را یکی از علل ریزگردها برشمرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اسماعیل نجار؛ رییس سازمان مدیریت بحران کشور در حاشیه نخستین جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران کشور درباره شیوع پدیده ریزگردها در بیشتر استانها توضیح داد و گفت: این موضوع در چندین جلسه مورد بحث قرار گرفت و مشخص شد؛ ریزگردهایی که در غرب کشور است، منشأ خارجی دارد.
۸۰ درصد ریزگردها از عراق، سوریه و عربستان وارد کشور میشوند
وی با اشاره به اینکه ۸۰ درصد ریزگردها از عراق، سوریه و عربستان وارد کشور میشوند و در این کشورها اولویت رسیدگی به پرونده ریزگردها هستند، افزود: موضوع ریزگردها باید از طریق مجامع بینالمللی این کار دنبال شود و از طرفی دیگر باید کشورهای همسایه متقاعد شوند که در این زمینه به تکالیف قانونی خود عمل کنند.
سدهای احداث شده بر روی دجله و فرات از علل دیگر ریزگردها
رییس سازمان مدیریت بحران کشور سدهای احداث شده بر روی دجله و فرات را یکی دیگر از علل ریزگردها عنوان کرد و افزود: به عنوان مثال سد آتاتورک ۴۸ میلیارد آب در آنجای گرفته و مشکلاتی را پدید آورده است. از سوی دیگر نیز تغییر اقلیم و گرم شدن زمین و همین طور کاهش بارش باران موجب خشکسالی شده است.
دولت اهتمام ویژهای برای حل این ریزگردها دارد
نجار همچنین در پاسخ به سوالی درباره اقدامات انجام شده برای مقابله با ریزگردها اظهار کرد: دولت و نظام اهتمام ویژهای برای حل این ریزگردها دارد و اینطور نیست که عدهای گمان کنند دولت دست روی دست گذاشته و توجهی به این موضوع ندارد؛ بلکه تمام امکانات در این زمینه بسیج شده است؛ به طوری که سال گذشته دولت بودجه 340 میلیارد تومانی را برای مقابله با ریزگردها تصویب کرد؛ اما اعتباری بیشتر نیاز داریم.
21 استان درگیر پدیده گرد و غبار/مالچ پاشی کفایت نمی کند
وی با اعلام اینکه هم اکنون 21 استان کشور درگیر پدیده گرد و غبار هستند، عنوان کرد: مالچپاشی در پدیده گرد و غبار به تنهایی پاسخگو نیست و باید اقدامات دیگری نیز در کنار آن انجام شود؛ چرا که ممکن است مالچ پاشی پس از سه یا چهار ماه براثر تابش نور خورشید مالچ خاصیت خود را از دست دهد و حتی میتواند به عاملی مخرب برای محیط زیست هم تبدیل شود.