خبرگزاری کار ایران

نماینده مردم فارس در شورای عالی استان‌ها در گفت‌وگو با ایلنا:

سردرگمی بیماران با اجرای ناقص طرح پزشک خانواده/موش‌ها، بهداشت مردم را تهدید می‌کنند

نماینده مردم فارس با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده در استان فارس گفت: این طرح متاسفانه نقص‌های زیادی دارد و مردم ما را دچار سردرگمی کرده است.

محمد امین مهرورز (نماینده مردم فارس در شورای عالی استان‌ها) در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: یکی از انتقادات وارده به سیاست کلی وزارت بهداشت ان است که بیشتر از بهداشت به درمان توجه می‌شود و در شهرستان‌ها نیز  این مقوله بیشتر دیده می‌شود.

نواقص طرح پزشک خانواده مردم را سردرگم کرده است

نماینده مردم فارس با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده در استان‌های فارس و مازندران گفت: این طرح به صورت پایلوت در این دو استان چند سالی است که اجرا می‌شود، ولی متاسفانه نقص‌های زیادی دارد و مردم ما را دچار سردرگمی کرده است به طوریکه اگر بخواهند به متخصص مراجعه کنند حتما باید پزشک خانواده آن‌ها را معاینه کند و در صورتی که پزشک خانواده در دسترس نباشد باید مردم درد را متحمل شوند تا زمانیکه توسط پزشک خانواده اجازه مراجعه به پزشک متخصص داده شود.

وی با بیان اینکه در صورتی که این طرح به صورت الگویی اصلاح می‌شد؛ شاهد مشکلات در حوزه سلامت نبودیم، گفت: وزارت بهداشت تاکید دارد که با اجرای این طرح فشار کمتری به بیماران می‌آید، در حالی که هزینه‌های درمان فقط در خصوص ویزیت نیست و بخش‌های مهم دیگری مثل درمان‌های تکمیلی و آزمایشگاه و‌ام ار‌ای و... نیز هستند که تحت پوشش بیمه نیستند و هزینه‌های زیادی را به بیماران تحمیل می‌کنند، در حالی که وزارت بهداشت با طرح پزشک خانواده تنها به هزینه ویزیت کمک کرده است و هزینه‌های جانبی و درمان‌های تکمیلی همچون گذشته فشار مضاعفی را به بیمار وارد می‌کند.

بیمارستانی که ساخت آن ۱۰ سال به طول انجامیده است

مهرورز با اشاره به ساخت بیمارستان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی کازرون گفت: ساخت این بیمارستان ۱۰سال است که شروع شده و هنوز تمام نشده است و در ۳ اخیر هر سال مسئولان وزارت بهداشت قول افتتاح این بیمارستان را می‌دهند، ولی هنوز این بیمارستان به دلیل مشکلات مالی افتتاح نشده است و یکی از خواسته‌های جدی مردم کازرون است که این بیمارستان هر چه سریع‌تر به بهره‌برداری برسد.

طرح تحول سلامت با کمبودهای مالی مواجه شده است

وی با اشاره به لزوم ادامه‌دار بودن طرح تحول سلامت گفت: اکثر شبکه‌های بهداشت استان فارس در حال حاضر نا‌امید هستند و می‌گویند؛ پول‌ها تمام شده است، چراکه طرح تحول با یک بودجه مناسب و مطلوب شروع شد ولی در ادامه مسیر با کمبود‌های مالی مواجه شده است.

تجمع همه مراکز درمانی در یک خیابان مشکلات ترافیکی ایجاد کرده است

نماینده مردم کازرون استان فارس را قطب پزشکی ایران دانست و گفت: یکی از معضلاتی که این استان دارد تجمع مراکز درمانی و مستقر شدن آن‌ها در یک نقطه از استان است که موجب تراکم شدید ترافیکی در خیابان‌های شیراز به خصوص خیابان زند شیراز شده است.

وی افزود: تراکم شدید مجتمع‌های پزشکی در این منطقه موجب شده که واقعا مشکلات ترافیکی رفت و آمد را برای شهروندان دچار اختلال کرده و شهرداری‌ها باید توجه کنند که در مجوز دادن به این مجتمع‌های پزشکی بحث پارکینگ‌ها و تامین پارکینگ مورد نیاز را لحاظ کنند و اجازه ندهند؛ این مساله خود به یک معضل اجتماعی شود.

مهرورز افزود: یکی از مسائل دیگر که واقعا به طور جدی در حوزه درمان کشور وجود دارد بحث اقتصاد در درمان است که واقعا برای مردم گران تمام می‌شود و یکی از مشکلاتی که برای یک شخص در طول حیات می‌تواند وجود داشته باشد مراجعه به مراکز درمانی است که با خیل عظیم درخواست‌های مالی مواجه می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به گران بودن قیمت داروهای خارجی اظهار کرد: داروهای خارجی متاسفانه بسیار گران قیمت هستند و این در حالی است که بسیاری از داروهای تولید داخل نیز از کیفیت پایینی برخوردار هستند و خیلی از پزشکان متخصص برای درمان دارو‌های خارجی تجویز می‌کنند و حتی تاکید می‌کنند مشابه آن دارو از کیفیت خوبی برخوردار نیست و این‌ها مسایلی است که باید در نظر گرفته شود و با راهکار‌هایی همچون گرفتن مالیات برای پزشکان این فشار را نسبت به پزشک و بیمار متعادل کند.

موش‌های شهری بهداشت مردم فارس را تهدید می‌کنند

وی ادامه داد: یکی از مسائل مهم در استان فارس موش‌های شهری هستند که بهداشت مردم را تهدید می‌کنند و باعث مشکلات بهداشتی شهر شده‌اند و با اینکه هر از چند گاهی سم پاشی‌هایی توسط شهرداری انجام می‌شود ولی به دلیل مشکلات مالی آن را به تعویق می‌اندازند.

نماینده فارس با بیان اینکه متاسفانه در کل کشور این مساله جدی شده است گفت: شهرداری‌ها هم به دلیل اینکه با کمبود منابع مالی در کشور مواجه شدند نمی‌توانند کانال‌های آب را ترمیم کنند و این کانال‌ها جایگاه و پناهگاه جانوارنی مثل موش شده است ولی در حوزه بهداشتی این وظیفه ذاتی وزارت بهداشت و درمان نیز هست و باید با تعامل و مشارکت با شهرداری این مساله را حل کند.

 

کد خبر : ۳۸۴۴۹۱