معاون توسعه امور اجتماعی سازمان مدیریت و برنامهریزی:
آسیبهای اجتماعی را نباید با مسکنهای موقتی تسکین داد
معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: دولت نباید از ابتدا تا انتهای طرحهای توانمندسازی را هدایت و حمایت کند، بلکه آغاز آن با دولتهاست و ادامه آن به مردم سپرده میشود.
به گزارش ایلنا، سعید نمکی معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی گفت: نباید اقتصاد مقاومتی را تنها در محدوده امور اقتصادی محصور کنیم. بزرگترین غفلت تاریخی ما در تدوین 5 برنامه توسعه در سازمان مدیریت و برنامهریزی این بود که از پرداختن به انسان توسعه یافته غفلت کردیم و باید بدانیم که توسعهیافتگی جوامع منهای انسان توسعهیافته معنا ندارد. در دنیای امروز انسان دیگر ابزار توسعه نیست بلکه هدف توسعه است. موضوع مقاومسازی اقتصاد بدون مقاومسازی جامعه ممکن نیست و وظیفه شما همکاران بهزیستی به عنوان سربازان خط مقدم رسیدگی به امور جامعه این است که همیشه این موضوع را درنظر بگیرید و گوشزد کنید.
معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور با اشاره به شیوع آسیبهای اجتماعی در جامعه، گفت: در برخورد با آسیبهای اجتماعی اعتقاد ما بر این است که آسیبهایی از قبیل اعتیاد و طلاق و ناهنجاریهای اجتماعی عامل اصلی نیستند؛ بلکه علت و علامت هستند و نباید با مسکنهای موقتی آنها را تسکین کرد بلکه ریشهیابی و علتجویی لازم است. چنانکه بهبود شرایط زیستی در جوامع شهری و افزایش سرمایهگذاریهای کلان خارجی در شهرها و... منجر به رکود اقتصادی روستاها و نابودی مشاغل خردی که روستاییان را در روستاها نگه میدارد، میشود و به دنبال آن کوچ روستانشینان به حاشیه شهرها و شیوع آسیبهای اجتماعی وضعیت غمانگیز و نگرانکنندهای را به وجود آورده است که وظیفه دولتها جلوگیری از این کوچ اجباری به وسیله تامین سرمایه مشاغل خرد، کمکهای زیرساختی و ایجاد بازار برای محصول این مشاغل است.
وی با اشاره به در انزوا بودن سازمان بهزیستی کشور، تصریح کرد: بهزیستی نباید همه جا مجری باشد بلکه باید هماهنگی بینبخشی را طلب کند و سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور هم به عنوان یک سازمان فرابخشی کمک میکند. اکنون باید از رفتارهای جزیرهای بپرهیزیم و در کنار هم در راستای یک برنامه ملی کار کنیم .طرح و برنامهای بومی که با بضاعتها، ساختار اقلیم، فرهنگ، سرمایه و... کشور ما سازگاری داشته باشد و نقش هر مجموعهای در آن مشخص باشد و ما به عنوان مجموعه مدیریت و برنامهریزی کشور منتظر برنامههای ملی و کشوری شما هستیم.
نمکی در پایان به بهرهگیری از مشارکتهای مردمی اشاره کرد و افزود: دولت نباید از ابتدا تا انتهای طرحهای توانمندسازی را هدایت و حمایت کند، بلکه آغاز آن با دولتهاست و ادامه آن به مردم سپرده میشود. اگر طرحهای توانمندسازی جامعهمحور نباشند، محکوم به فنا هستند و لازم است که به عنوان یکی از نخستین گامهای توسعه توانمندسازی ( (N.G.Oها را شکل دهید و نهادسازی کنید.