آمار سردردهای میگرنی در ایرانیان بالاتر از میانگین جهانی است
مدیر بخش سردرد «بیست و سومین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران» گفت: بر اساس مطالعات انجام شده در مناطق مختلف کشور، آمار سردردهای میگرنی در ایرانیان بالاتر از میانگین جهانی است.
به گزارش ایلنا، منصوره تقا به مناسبت برپایی «بیست و سومین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران» با اعلام این مطلب گفت: سردرد بیشترین دلیل مراجعه بیماران به متخصصان مغز و اعصاب است.
وی گفت: حدود ۱۰ درصد آقایان و ۲۰ درصد خانمهای ایرانی به سردردهای میگرنی مبتلا هستند، اگرچه برای قطعی کردن میزان شیوع به مطالعات گستردهتر در کشور نیاز است.
مدیر بخش سردرد «بیست و سومین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران» ادامه داد: بطور تقریبی میتوان گفت، حدود ۱۰ میلیون نفر در ایران تنها به سردرد میگرنی و تعداد بیشتری از این عدد به سردردهای تنشی مبتلا هستند. همچنین حدود یک و نیم میلیون نفر در ایران سردرد مزمن دارند، به این معنی که بیش از نیمی از روزهای یک ماه، دچار سردرد میشوند.
وی یادآور شد: به دلیل اهمیت این موضوع در این کنگره، جدیدترین دستاوردهای تشخیصی و درمانی در زمینه سردرد شامل درمانهای دارویی و غیر دارویی ارایه خواهد شد.
دکتر تقا با اشاره به اینکه به دلیل اهمیت این موضوع در این کنگره ۳ میهمان بین المللی متخصص سردرد شرکت دارند، تصریح کرد: پروفسور مسعود آشینا (رییس انجمن سردرد دانمارک)، دکتر حسین انصاری (عضو انجمن سردرد) از آمریکا و دکتر «سیت آشینا» از آمریکا حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه سردردهای اولیه دردهایی هستند که بدون وجود آسیب و یا اختلالی در ساختمانهای حساس به درد در جمجه و گردن، بوجود میآید، گفت: ۹۰ درصد سردردها از نوع اولیه بوده که این سردردها انواع مختلفی دارند و شایعترین آنها سردردهای تنشی و سردردهای میگرنی است.
مدیر بخش سردرد «بیست و سومین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران» گفت: هر چند سردردهای اولیه معمولا خطری برای فرد ندارد، اما با توجه به اینکه بسیار شایع هستند و افراد زیادی از جامعه به آنها مبتلا میشوند، تاثیر زیادی بر عملکرد روزانه فرد در خانواده، محل کار و در جمع دوستان گذاشته، کیفیت زندگی فرد را کاهش میدهد.
وی تصریح کرد: با توجه به آمار بسیار بالای سردردهای تنشی و میگرنی و موارد مزمن آنها که منجر به صرف هزینههای زیاد شامل از دست رفتن روزهای کاری بسیار و یا کاهش کیفیت کار میشود، لازم است، متولیان سلامت کشور و جامعه پزشکی کشور و نیز تک تک افراد جامعه به موضوع سردرد توجه بیشتری داشته باشند.
گفتنی است: «بیست و سومین کنگره نورولوژی و الکتروفیزیولوژی بالینی ایران» با هدف ارایه جدیدترین روشهای تشخیصی و درمانی در حوزه بیماریهای مغز و اعصاب ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت ماه امسال در مرکز همایشهای صدا و سیمای تهران برگزار میشود.