بهشتی:
هیچ محدودیتی برای تهیه نقشه باستانشناسی کشور نداریم
با وجود مضایقی که در پژوهشگاه با آن مواجه هستیم؛ هیچ محدودیتی در تهیه نقشه باستانشناسی کشور نداریم و هر چه در توان و امکان باشد برای تحقق این امر فراهم میکنیم.
به گزارش ایلنا، سید محمدبهشتی؛ رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری این مطلب را امروز «یکشنبه» در مراسم گشایش چهاردهمین گردهمایی باستانشناسی ایران که با حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و باستانشناسان ایرانی وخارجی برگزار شد، مطرح ساخت.
او گردهماییهای سالانه باستانشناسی ایران را به نوروز باستانشناسی تشبیه کرد که سال باستانشناسی با آنها آغاز و ختم میشود.
وی با مهم دانستن جایگاه باستانشناسی کشور گفت: معمولا در مطالعات تاریخی که یکی از شاخههای حوزه باستانشناسی است سرگذشتمان را برای دستیابی به سرنوشتمان مرور میکنیم واز آنجایی که گذشته و آینده به هم مرتبط هستند از طریق انجام این مطالعات قصد داریم سرنوشتمان را بشناسیم تا آینده برایمان روشن شده و در روشنایی قدم برداریم.
بهشتی تصریح کرد: از این منظر مطالعات در حوزه باستانشناسی نشان میدهد مطالعات تاریخی مادقیق، صحیح، قابل اتکا و به دور از غرض است و ما را در یافتن مسیر و آیندهای روشنتر کمک میکند.
او با اشاره به گزارش عملکرد پژوهشکده باستانشناسی که توسط حمیده چوبک ارایه شد فعالیتهای باستانشناسی صورت گرفته امسال را در کشور گسترده اعلام کرد و گفت: از اهدافی که امسال همواره به مسئولان این پژوهشکده متذکر میشدم مهم تلقی کردن مدیریت امر پژوهش در کنار انجام پژوهشهای باستانشناسی در میان سایر نهادها و مراکز پژوهشی داخلی و بین المللی بود که حرکتی که صورت گرفته حکایت از این دارد که در این مسیر گامهایی برداشته شده است.
وی با تأکید بر ارتقای عملکرد باستانشناسی در سال ۹۵ گفت: در سال آینده باید از یاری پژوهشگران خارج از پژوهشکده باستانشناسی بهره ببریم زیرا اگر تمام باستانشناسان ایران نیز جمع شوند میتوانند تنها به گوشهای از باستانشناسی ایران بپردازند چون کشورما در حوزه باستانشناسی خاص است.
او تکمیل نقشه باستانشناسی کشور را از اولویتهای سال آینده پژوهشکده باستانشناسی اعلام کرد و گفت: با اینکه تا به حال نیز این حرکت مهم تلقی شده است اما گویی در ردیف اقدامات دیگر جای گرفته که شایسته است به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
بهشتی تصریح کرد: در پژوهشگاه با مضایق زیادی مواجه هستیم ولی در پژوهشکده باستانشناسی برای تهیه و تکمیل نقشه باستانشناسی هیچ محدودیتی نداریم و آنچه که درتوان و امکان باشد فراهم میکنیم.
او با تأکید بر ضرورت افزایش استاندارد فعالیتهای باستانشناسی تصریح کرد: این ارتقا باید در تمامی ابعاد مورد توجه قرار گیرد به نحوی که علوم دیگر را وارد باستانشناسی کنیم و نشان دهیم که باستانشناسی یک کار علمی، حساس و پیچیده است و باید آداب آن به جا آورده شود.
چهاردهمین همایش باستانشناسی ایران به منظور ارائه آخرین پژوهشهای باستانشناسی توسط پژوهشکده باستانشناسی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری به مدت ۳ روز در حال برگزاری است.
این همایش به ارائه مقالههای علمی درباره کاوشهای میدانی، بررسی و شناسایی محوطههای باستانی و تاریخی و بازنگری اطلاعات گذشته و نمایشگاه یافتههای باستانشناختی سال ۹۳ میپردازد.
نمایشگاه دستاوردهای کاوشهای باستانشناسی سال ۹۳ که۳۰محوطه باستانشناسی را شامل میشود همزمان با برگزاری چهاردهمین گردهمایی سالانه باستانشناسی ایران برپا میشود.