خبرگزاری کار ایران

تفاهم‌نامه مشترک برنامه حفاظت از توسعه پایدار کوهستان زاگرس امضا شد

تفاهم‌نامه مشترک برنامه حفاظت از توسعه پایدار کوهستان زاگرس امضا شد
کد خبر : ۳۴۷۳۹۰

تفاهم‌نامه مشترک برنامه حفاظت از توسعه پایدار کوهستان زاگرس مرکزی به منظور اجرای برنامه حفاظتی این منطقه توسط دولت جمهوری اسلامی میان سه دستگاه دولتی و ۴ استانداری امضا شد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، معصومه ابتکار در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه مشترک به منظور اجرای برنامه‌ حفاظت و توسع پایدار کوهستان زاگرس مرکزی گفت: این برنامه سه میلیون هکتار از ۳۲ میلیون هکتار این منطقه و ۴ استان از ۱۲ استان حوزه زاگرس را در برمی‌گیرد.

وی ادامه داد: خوشحالیم که آغاز این پروژه همزمان با ابلاغ سیاست‌های کلی مقام معظم رهبری در حوزه محیط‌زیست است که سیاست‌های این بخش را برای دولت مشخص کرده‌است.

معاون رئیس جمهور گفت: دولت یازدهم با وجود اولویت‌های متعدد اقتصادی، بین‌المللی، فرهنگی و اجتماعی بار‌ها بر اهمیت محیط‌زیست اشاره کرده است و حتی رئیس جمهور چند بار دولت یازدهم را دولت محیط‌زیست خوانده است که این مسئله حاکی از درک دقیق ایشان نسبت به بحران‌ها و چالش‌های محیط‌زیستی است.

ابتکار ادامه داد: سازگاری توسعه با طبعیت و زیست‌بوم اهمیت زیادی دارد، زیرا در غیر اینصورت یا توسعه از بین می‌رود و یا محیط‌زیست و یا در سومین حالت که تجربه بیشتر این وضعیت را نشان داده هر دو از بین می‌روند؛ چنانچه در مورد دریاچه ارومیه زنگ خطر این مسئله را مشاهده کردیم.

وی با اشاره به اینکه عدم سازگاری توسعه و محیط‌زیست بیش از هر چیز اولین آسیب را متوجه بخش اقتصادی و کشاورزی می‌کند؛ گفت: منطقه زاگرس زیست‌بوم حساس کوهستانی است که جنگل‌های بلوط منابع آب کشور و تنوع زیستی ارزشمندی را از گیاهان و جانوران در خود جای داده است و با توجه به تهدیدات و آسیب‌هایی که وجود دارد آسیب‌پذیری ما بالاست به ویژه اینکه در حال تجربه تغییر اقلیم نیز هستیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: دمای دنیا یک درجه افزایش را تجربه می‌کند و ما نیز در برخی بخش‌ها افزایش یک تا یک و نیم درجه هوا را داشته‌ایم. همینطور با کاهش بارندگی و پوشش برف نیز روبرو هستیم که زنگ خطری برای ما است.

معاون رئیس جمهور گفت: تالاب‌های ما تحت تاثیر تغییر اقلیم قرار گرفته‌اند وکشاورزی نیز به تبع آن از این مسئله متاثر شد؛ این در حالی است که ما باید خود را با شرایط تغییر اقلیم تطبیق دهیم و حفاظت از جنگل‌ها و تالاب‌ها را درنظر داشته‌باشیم، زیرا که خدماتی که تالاب‌ها به مردم ارائه می‌دهند کمتر از خدمات کشاورزی نیست. همانطور که جنگل‌های زاگرس منافع اقتصادی بسیاری برای مردم دارد و باید حفاظت شود.

ابتکار با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه الزامات اولیه طرح حفاظت از زاگرس دیده شده است گفت: تاکید داریم که برنامه حفاظت از زاگرس در شورای برنامه‌ریزی استان‌ها تصویب شود. همچنین انتظار داریم حمایت‌های بین‌المللی لازم نیز صورت بگیرد.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست اظهار داشت: این پروژه تنها ده درصد از کار است و حتما باید در آینده تعمیم پیدا کند و انتظار داریم؛ از آنجا که زمان تحریم‌های ناعادلانه از پروژه‌های بین‌المللی همچون «جف» دورماندیم، اکنون این مشکلات باید جبران شود.

وی افزود: در تمام مراحل این طرح بحث مشارکت مردم و معیشت پایدار را در نظر داریم و این طرح با طرح‌های توسعه استان‌ها نیز نباید مغایرت داشته باشد و توسعه صنایع سازگار با محیط‌زیست و اقلیم استان نیز باید در نظر گرفته شود.

ابتکار گفت: محیط‌زیست اکنون آنقدر شکننده شده است که آمادگی تخریب مضاعف را دارد و در حوزه زاگرس مهم‌ترین صنعت سازگار اکنون می‌تواند گردشگری طبیعی باشد که کمتر شناخته شده است.

وی در پایان تاکید کرد: این برنامه را اگر لازم باشد در شورای عالی آب، ‌شورای عالی محیط‌زیست و دولت به تصویب می‌رسانیم تا پشتوانه لازم برای آن وجود داشته باشد.

گفتی است؛ برنامه حفاظت و توسعه پایدار کوهستان زاگرس در انتهای سال ۲۰۱۶ از سوی برنامه عمران سازمان ملل متحد (UNDP) به دولت ایران واگذار می‌شود و این تفاهم نامه نیز میان سازمان حفاظت محیط‌زیست، ‌وزارت کشور، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و استانداری ۴ استان اصفهان، فارس، کهکیلویه وبویراحمد و چهارمحال و بختیاری در راستای اجرای این برنامه حفاظتی به امضا رسیده است.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز