رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران اعلام کرد:
اختصاص 11 درصد از منابع طرح تحول سلامت به افزایش کارانهها
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به افزایش کارانه پزشکان در راستای اهداف طرح تحول سلامت اظهار کرد: 11 درصد از منابع طرح تحول سلامت به افزایش کارانه ها اختصاص یافته است.
به گزارش ایلنا، جعفریان (رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران) در نشست خبری رییس و معاونان این دانشگاه که صبح امروز برگزار شد؛ در خصوص افزایش کارانههای پزشکان و میزان این کارانهها گفت: از اول اردیبهشت93 تا اواخر آذر 94، 280 میلیارد تومان منابع به دانشگاه علوم پزشکی تهران تزریق شده است که از این مبلغ 89 درصد در خدمت کاهش پرداخت بیمار و یا هتلینگ بیمارستانها بوده و 11 درصد به کارانهها اختصاص پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه 11 درصد از منابعی که به دانشگاه انتقال پیدا کرده است در اختیار پزشک مقیم اورژانس، ارتقا وضعیت ویزیت و ترویج زایمان طبیعی بوده است، گفت: این کارانهها به گروههای پزشکی اختصاص داده شده تا اهداف طرح تحول سلامت اجرایی شود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: افزایش درآمدی که از تیر 92 تا تیر 93 داشته ایم؛ 42 درصد و از تیر 93 تا تیر 94، 59 درصد است که ناشی از افزایش تعرفهها بوده است.
وی ادامه داد: از تیر ماه 94 متوسط کارانه پزشکان 11 میلیون و 200 هزار تومان برای کل 1100 نفر اعضای تمام وقت و غیرتمام وقت بوده است.
جعفریان در واکنش به خبری در خصوص پرداخت کارانه به وزاری بهداشت قبلی اظهار کرد: دانشگاه به هیچ وزیری که در حال حاضر در بیمارستان فعال نباشد کارانه پرداخت نکرده است و تنها خانم مرضیه وحید دست جردی هستند که در حال حاضر در بیمارستان فعال هستند و بر اساس فعالیتشان کارانه دریافت می کنند.
در ادامه نشست یونسیان معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: دستور العملهای فراوانی است که مراکز تحقیقاتی ما در حوزه بالینی و بهداشتی فراهم کرده اند. دانشگاه همچنین در زمینه ارتباط با صنعت رشد چشمگیری داشته است.
همچنین در ادامه این نشست دکتر جلیلی معاون اموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: از سال 1390 بازنگری جامعی در حوزه اموزش پزشکی عمومی را اغاز کرده ایم که این بازنگری مبتنی بر ارزشیابی روشهای آموزشی و سازماندهی محتوا و توجه به جنبههایی که کمتر مورد تاکید بوده است می باشد.
وی ادامه داد: همچنین در حوزه دندانپزشکی تغییرات و بازنگری هایی صورت گرفته است که بانیان آن اعضای هیات علمی دانشگاه بودهاند و همچنین در حوزه آموزش پرستاری نیز تغییراتی در حوزه تعامل با حوزه بالینی انجام شده است.
حاج محمدی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در ادامه این نشست در خصوص کمک دانشگاه به بیماران خاص نیازمند کمک گفت: همه دانشگاه های علوم پزشکی اعتبارات محدودی برای کمک به اینگونه بیماران دارند و دانشگاه علوم پزشکی نیز از این مساله مستثنی نیست اما تنها می تواند به بیمارانی کمک کند که در محدوده تحت پوشش دانشگاه سکونت دارند.
بیگلر معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه این نشست با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال 95 رشدی که برای دانشگاههای علوم پزشکی در نظر گرفته شده، رشد مناسبی نبوده است، گفت: امید داریم که با پیگیریهایی که انجام میشود؛ حداقل این رشد متوازن با دستگاههای اجرایی باشد.
وی ادامه داد: در سال جاری به دلیل مشکلات بیمه گران بخش عمده منابع ما در حوز ارایه خدمات در اختیار سازمان های بیمه گر باقی مانده است که تا دی ماه 94 متوسط این عدد 470 میلیارد تومان است.
معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی تهران همچنین ادامه داد: تا این لحظه سازمان خدمات درمانی حدود 10 ماه از منابعی که باید به دانشگاه میداده، عقب است و امیدواریم بخشی از این منابع که حقوق پزشکان است و در حال حاضر هم 6 ماه است که داده نشده است پرداخت شود.
وی ادامه داد: به نظر می رسد در صورتیکه این منابع به موقع توسط سازمان های مربوطه پرداخت نشود طرح تحول سلامت را در ادامه راه دچار چالش کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه این نشست در پاسخ به وضعیت همراهسراها در پایتخت اظهار کرد: ایجاد همراه سراها برای خدمت دهی به همراهان بیماران در بیمارستان ها کار درستی نیست و دانشگاه علوم پزشکی نیز در این رابطه مسئول نیست.
وی ادامه داد: این کار مربوط به هتلینگ است که باید خارج از بیمارستان انجام شود و در داخل بیمارستان ها نه فضای مناسبی داریم و نه درست است که این فضا را در داخل بیمارستان ایجاد کنیم.
همچنین معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی در این رابطه گفت: در سال آتی قرار ست با مشارکت موسسه آتیه سازان یک خوابگاه برای پوشش بیمارستان شریعتی ایجاد کنیم البته در این زمینه مشکل زمین داریم اما به دنبال این هستیم که این امکان را در خارج از بیمارستان ایجاد کنیم .
در ادامه این نشست شریعتی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص آلودگی آب تهران اظهار کرد: بر اساس ازمایشات دقیق انجام شده توسط دانشگاه، آب تهران از نظر درصد باکتریولوژی تا 99 درصد پاک است و مشکلی ندارد و از نظر میزان نیترات آب نیز اگر مشکلی در برخی مناطق وجود داشته باشد به سرعت پیگیری خواهد شد و از این نظر نیز مشکلی وجود ندارد.
وی گفت: بیشتر تبلیغاتی که در خصوص آلوده بودن آب تهران صورت می گیرد متاسفانه به دلیل تبلیغ برای فروش دستگاه هایی است که برای تصفیه آب به فروش می رسد ولی با قطعیت اعلام می کنم که آب تهران تمیز است.