معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان خبر داد:
طرح گردشگری آشوراده در آستانه تحویل به دولت
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان از پایان یافتن طرح مطالعات گردشگری و طبیعتگردی جزیره آشوراده خبر داد و گفت: این طرح آماده تقدیم به هیات دولت است.
به گزارش ایلنا، «رضا مروتی» در همایش «گلستان، مقصد گردشگری» که با حضور مرتضی رحمانی، موحد معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور در گنبد کاووس برگزار شد، اظهار کرد: اجرایی شدن طرح گردشگری جزیره آشوراده که مصوب سفر آذرماه ۹۳ هیات دولت به گلستان است، از مطالبات عمومی مردم این استان است.
وی گفت: دامن زدن به مسائل زیستمحیطی توسط برخی تشکلها، اجرای طرح گردشگری آشوراده را با حساسیتهایی مواجه کرده و به همین علت مقرر شد، ارزیابیهای طبیعی و زیستمحیطی این طرح توسط دو مشاور به صورت همزمان انجام شود.
مروتی اضافه کرد: با پایان یافتن مطالعات گردشگری و طبیعت گردی و نیز نقشههای اجرایی طرح گردشگری آشوراده، این طرح آماده تحویل به نهاد ریاست جمهوری یا معاونت اول ریاست جمهوری است.
او تصریح کرد: اجرایی شدن طرح گردشگری جزیره آشوراده از مهمترین زیرساختها در رشد و توسعه استان گلستان است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گلستان با اشاره به تدوین سند جامع توسعه استان در افق ۱۴۰۴ و ۱۴۱۴ بر اساس طرح آمایش سرزمینی، بیان کرد: توسعه صنعت گردشگری از محورهای اصلی این سند است.
مروتی وجود منابع طبیعی، اقوام و مذاهب، آثار تاریخی و فرهنگی و عبور میلیونها زائر امامرضا (ع) را از شاخصهای ممتار حوزه گردشگری استان گلستان دانست و برلزوم توجه ویژه متولیان میراث فرهنگی کشور به این ظرفیتها تاکید کرد.
او تخصیص اعتبارات ویژه به اجرای موزه روستایی گلستان و بینالمللی کردن جشنواره اقوام ایران زمین را از دیگر مطالبات مردم این استان از متولیان میراث فرهنگی برشمرد و گفت: اگرچه امسال میزان اعتبارات گردشگری گلستان ۲۵۰ درصد رشد داشته است اما این استان همچنان نیازمند توجه بیشتر است.
تورهای گردشگری بین استانی درقالب چند منطقه گردشگری
معاون گردشگری کشور نیز در این همایش وجود قوانین، اسناد بالادستی از جمله سیاستهای ابلاغی رهبر معظم انقلاب، سند چشمانداز ۱۴۰۴ و برنامه ششم توسعه را از مهمترین ابزارها برای توسعه صنعت گردشگری کشور اعلام کرد و گفت: با وجود این ابزارها و تنوع کمنظیر جاذبههای گردشگری، طبیعی، تاریخی و فرهنگی باید به شکوفایی صنعت گردشگری امیدوار بود.
«رحمانی موحد»، رونق و توسعه گردشگری را در توسعه اقتصادی کشور بسیار تاثیرگذار دانست و اضافه کرد: در سیاستهای ابلاغی رهبری، به رشد هشت درصدی اقتصاد کشور و پنج برابر شدن تعداد ایرانگردان خارجی مورد توجه خاص قرار گرفته است.
او بیان کرد: امروز در صنعت گردشگری جهان به طور میانگین در سال یک میلیارد و دویست میلیون نفر گردشگر به مناطق مختلف جهان سفر میکنند که گردش مالی و درآمد ناشی از آن یک هزار و ۲۰۰ میلیارد دلار برآورد میشود و باید از این ظرفیت گردشگران خارجی در کشور استفاده شود. وقتی در اسناد بالادستی و ابلاغی رهبر معظم انقلاب به پنج برابر شدن ورود گردشگران خارجی تاکید میشود، همه باید برای تحقق این شاخص مهم تلاش کنیم.
معاون گردشگری، نگاه برنامهمحور و بلندمدت به توسعه گردشگری ازسوی دولت تدبیر و امید را به عنوان دومین شاخص در رونق و توسعه این صنعت نام برد و گفت: برای تحقق این شاخص، تعامل و همکاری درونبخشی (سازمان میراث فرهنگی) و برونبخشی (سایر سازمانها و نهادها با میراث فرهنگی) باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
او با بیان اینکه نمیتوان تنها با حرف و شعار و قوانین روی کاغذ، به توسعه صنعت گردشگری کمک کرد، افزود: علاوه بر همکاری و تعامل درون و برونبخشی، استفاده از ظرفیتها و خرد جمعی تشکلهای کارآمد و موثر در حوزه گردشگری، استفاده از دانش روز و تجربیات موفق دیگران و راههای میانبر ضروری است.
رحمانی موحد همچنین از برنامه ریزیهای انجام شده برای توسعه گردشگری داخلی با راه اندازی تورهای گردشگری بین استانی درقالب چند منطقه گردشگری در کشور خبر داد و گفت: درحال حاضر برنامه منطقه یک کشور شامل پنج استان تدوین شده و برنامههای منطقه دو که حوزه شمال غرب را شامل میشود، درحال تدوین است.
جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین بینالمللی میشود
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان گلستان نیز از کسب موافقتهای اولیه برای بینالمللی شدن جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین که همه ساله در استان گلستان برگزار میشود، خبر داد.
ابراهیم کریمی در ادامه همایش گلستان مقصد گردشگری در سالن اجتماع دانشگاه شمس گنبدکاووس گفت: در هفته گذشته بحث بین المللی شدن این جشنواره در سازمان میراث فرهنگی کشور مطرح شد و با تداوم این جلسات در هفتههای آینده، این موضوع به صورت کارشناسی مورد برسی قرار میگیرد.
او خطاب به معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی کشور گفت: علاوه بر ضرورت بینالمللی شدن جشنواره فرهنگ اقوام، موضوع جزیره آشوراده و استفاده از ظرفیتهای گردشگری آن به عنوان نگین گردشگری کشور نیز نیازمند توجه ویژه است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان افزود: جزیره آشوراده در استان گلستان این ظرفیت را دارد که در افزایش اقتصاد گردشگری منطقه و کشور نقش داشته باشد.
کریمی به برگزاری جشن نوروز با هدف معرفی آیینها و سنتهای مناطق مختلف کشور در ۱۲ استان اشاره و بیان کرد: در قالب این برنامه در استان گلستان نیز در شهرهای گنبدکاووس و بندرترکمن آیینهای جشن نوروز برگزار میشود.
در حاشیه این همایش، نمایشگاهی از توانمندیهای استان گلستان در زمینههای مختلف از جمله قالی و قالیچه ترکمن، صنایع دستی شامل زیورآلات، سوزندوزی، پوشاک سنتی اقوام مختلف ساکن در گلستان، منبت و صنایع دستی چوبی و غذاهای سنتی و محلی استان گلستان به نمایش گذاشته شده است.
افتتاح یگان حفاظت میراث فرهنگی شرق استان گلستان در گنبدکاووس و آغاز عملیات اجرایی طرح توسعه محوطه برج قابوس به عنوان بلندترین برج آجری جهان در گنبدکاووس که در قالب چند طرح از جمله احداث نمازخانه، دو سالن آمفی تئاتر، غرفههای تجاری برای عرضه صنایع دستی و سرویس بهداشتی اجرای میشود، از دیگر برنامههای این همایش اعلام شد.