معاون سنجش دانشگاه آزاد در پاسخ به ایلنا:
اعلام رشتههای پر و کم متقاضی دانشگاه آزاد / معافیت تحصیلی و امکان ادامه تحصیل برای دورههای بدون آزمون لحاظ میشود

معاون سنجش وپذیرش دانشگاه آزاداسلامی گفت: در 31 استان کشور حدود 8 هزار رشته محل تحصیلات تکمیلی را باید موردارزیابی قرار دهیم که تا امروز در 25 استان قریب به 6 هزار و500 رشته محل مورد ارزیابی قرار گرفته است.
به گزارش خبرنگار ایلنا؛ مجتبی علوی فاضل (معاون سنجش وپذیرش دانشگاه آزاداسلامی) در نشست خبری که درحاشیه بیست ویکمین نمایشگاه مطبوعات برگزار شد؛ درباره ارزیابی رشتههای تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد توضیح داد و گفت: ما باید اعتماد مخاطبان، داوطلبان و مردم را مدنظر داشته باشیم و بزرگترین سرمایه دانشگاه همین اعتماد مردم است، در این راستا براساس تقاضای اجتماعی و اسناد بالادستی نظام، توسعه تحصیلات تکمیلی از سال 93 آغاز شد و این فرآیند همچنان ادامه دارد.
وی با اشاره به از اول مهر کار ممیزی و پایش تمام رشتههای کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی را آغاز کردیم، گفت: تا امروز 25 استان کشور مورد ارزیابی قرار گرفته است. این شاخصها شامل دارا بودن اعضای هیات علمی مورد نیاز برای یک رشته در هر واحد دانشگاهی است. نتایج ارزیابیها چراغ راه توسعه آینده ما باید باشد و اگر نقص و کاستی وجود دارد برنامه جذب هیات علمی دانشگاه باید برای رفع این نواقص برنامهریزی کند. براین اساس باید در بودجه سال 95 واحدهای دانشگاهی، بودجه لازم برای تامین استانداردهای مورد نیاز پیشبینی شود.
معاون سنجش وپذیرش دانشگاه آزاداسلامی ادامه داد: در 31 استان کشور حدود 8 هزار رشته محل تحصیلات تکمیلی را باید مورد ارزیابی قرار دهیم که تا امروز در 25 استان قریب به 6 هزار و500 رشته محل مورد ارزیابی قرار گرفته است و امیدواریم تا پایان آبانماه ارزیابی این 8 هزار رشته محل را به پایان برسانیم.
علویفاضل با بیان این مطلب که ارزیابی ما نشان میدهد که واحدهای دانشگاه آزاد در ارائه دورههای ارشد و دکتری تخصصی از نظر برگزاری دوره هیچ مشکلی ندارند، در خصوص استعلام رشتههای بدون مجوز توضیح داد وگفت: دانشگاه آزاد هر پذیرشی را که انجام داده، تماما با اطلاع و مجوز وزارت علوم بوده است و در گروه علوم پزشکی نیز با مجوز وزارت بهداشت عمل کردهایم.
وی با تاکید براینکه فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد مورد تایید و رسمی هستند، اظهار داشت: هیچکس حق ندارد به مدارک دانشگاه خدشهای وارد کند، متاسفانه با استانداردهای دوگانه با دانشگاه آزاد برخورد شده است.
معاون سنجش وپذیرش دانشگاه آزاداسلامی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا مبنی براینکه آیا اعتبار مدارک دورههای با آزمون و بدون آزمون متفاوت است، گفت: براساس مصوبه دومین جلسه شورای سنجش وپذیرش که به ریاست وزیر علوم تشکیل میشود، اعتبار مدارک فارغالتحصیلان دورههای باآزمون وبدون آزمون در تمامی دانشگاههای کشور یکسان است و حتی لفظ با آزمون و بدون آزمون در مدارک قید نمیشود.
علویفاضل ادامه داد: همچنین باید بر این نکته تاکید کرد که تمام امتیازات برای دانشجویان دورههای بدون آزمون و با آزمون یکسان است از قبیل معافیت تحصیلی، استفاده از وام، خوابگاه، وحتی ادامه تحصیل ممتازان ورودیها در مقاطع بالاتر.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا درباره صندلیهای خالی دانشگاه و علت آن توضیح داد و افزود: در گذشته آزمون فیلتری بود که یک زمانی کاربرد داشت، اما با تناسبی که بین تقاضا و پذیرش ایجاد شده، این فیلتر کارآیی خودش را از دست داده است. درحال حاضر 97 درصد رشته محل های ما بدون آزمون پذیرش دانشجو دارند.
معاون سنجش وپذیرش دانشگاه آزاداسلامی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود 500 هزار صندلی خالی در دانشگاه آزاد داریم گفت: یکی افزایش دانشگاهها بویژه دانشگاههای پیامنور و غیرانتفاعی دوم کاهش متقاضیان وداوطلبان وهمچنین افزایش تقاضا برای دوره های تحصیلات تکمیلی از جمله علل خالی ماندن صندلیهای دانشگاه است.
علوی فاضل ادامه داد: دانشگاه آزاد دارای 215 رشته گرایش و بیش از 24 هزار رشته محل است و بیشترین صندلی خالی در گروه علوم پایه (شیمی، فیزیک و ریاضی)،گروه منابع طبیعی و کشاورزی، علوم انسانی(تاریخ وجغرافیا) و بیشترین تقاضا را برای رشتههای علوم پزشکی وهنر داریم.
وی با بیان این مطلب که در یک برنامه 5 ساله جذب هیات علمی را به عنوان یک برنامه واحد واصولی در دانشگاه آزاد مصوب کردیم گفت: قرار است؛ سالیانه 5هزار هیات علمی با مدرک دکتری استخدام شوند. براساس آخرین آمار در حال حاضر 70هزار عضو هیات علمی تمام وقت و نیمهوقت با واحدهای ما همکاری میکنند.