خبرگزاری کار ایران

جانشین فرمانده نیروی انتظامی:

عملکرد پلیس حفاظت و پیشگیری مغفول مانده‌است

عملکرد  پلیس حفاظت و پیشگیری مغفول مانده‌است
کد خبر : ۳۱۱۰۳۶

جانشین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی با اشاره به اهمیت و جایگاه پلیس حفاظت و پیشگیری گفت: عملکرد پلیس پیشگیری مغفول مانده، در حالی که این پلیس فعالیت‌های زیادی برای پیشگیری از وقوع جرم، افزایش امنیت و آرامش کشور انجام می‌دهد.

به گزارش خبرنگار ایلنا، سردار اسکندر مومنی در همایش یگان‌های حفاظت از دستگاه‌های کشور گفت: در بین نیروهای حفاظت سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها پلیس پیشگیری بزرگترین و گسترده‌ترین پلیس است و از اهمیت زیادی برخوردار است.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های پلیس پیشگیری مغفول ماندن آن است. حوزه پیشگیری از حوزه‌های ماموریتی و دیگر حوزه‌ها مجهول‌تر و ناشناخته‌تر است.

این مقام انتظامی در تشریح این موضوع گفت:  اقدامات پلیس پیشگیری اجازه نمی‌دهد که جرمی رخ دهد اما این اقدامات قابلیت اندازه‌گیری ندارد.

وی افزود: کسی که در حوزه درمان و سلامت کار می‌کند، می‌تواند ‌آمار دقیقی از کسانی که به وی مراجعه کردند بدهد اما شاید نتواند بگوید که اقداماتش جان چند انسان را نجات داده است.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت: کسانی که در کشف جرم فعالیت می‌کنند می‌توانند آمار بدهند و درصد اقدامات خود را اعلام کنند، اما ارائه آمار در حوزه پیشگیری سخت است.

این مقام انتظامی گفت: این نیروها در گرما، سرما و در مرزها برای پیشگیری از وقوع جرم عمل می‌کنند اما نمی‌توانند میزان اقدامات موثر خود را بیان کنند. با این وجود نباید فراموش کنیم که حوزه پیشگیری حوزه مهمی است.

 مومنی گفت: شاید مغفول ماندن این نیروها سبب شود که مسئولان  در اختصاص منابع و زمان برای این افراد غفلت‌ کنند و اهمیت زیادی به حوزه پیشگیری ندهند.

وی گفت: ‌مساله این است که وقتی جرمی رخ می‌دهد، چند دستگاه، قوای مختلف و نیرو انسانی، به پیگیری موضوع اختصاص داده می‌شود، اما وقتی تلاش شود که جرمی رخ ندهد، شاهد هزینه‌ها و اقدامات کمتری از سوی دستگاه‌های اجرایی و نظارتی هستیم.

این مقام انتظامی تاکید کرد: وظیفه همه نهادها و مسئولان این است که اولویت خود را بر پیشگیری در همه ابعاد بگذارند. امنیتی که در عمق شهرها داریم؛ مرهون تلاش شبانه‌روزی عزیزان‌مان در پلیس پیشگیری است.

سردار مومنی با اشاره به تشکیل یگان حفاظت سازمان‌ها و نهادها گفت: شاید در ابتدا تصور بر این باشد، که ایجاد امنیت و تولید امنیت، وظیفه پلیس است؛ اما این نگاه درست نیست. امنیت یک فرایند اجتماعی است که پلیس نیز سهمی در آن دارد. امنیت محصول کارکرد همه سازمان‌ها، نهادها و مردم است.

وی تاکید کرد: البته وقتی فردی متضرر می‌شود، با پلیس تماس می‌گیرد. که این مساله تنها بخش کوچکی از وظایف پلیس است و مردم ارتباطات بسیار زیادی با پلیس دارند.

جانشین فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به مثلث پلیس، سازمان‌ها و مردم گفت: در قانون برنامه سوم، چهارم و پنجم توسعه که توسط مجلس به تصویب رسیده، سازمان‌ها برای تشکیل یگان حفاظت آزاد هستند. این مساله نشان می‌دهد که پلیس به تنهایی مسئول امنیت نیست و همه در این زمینه مسئول هستند.

وی با اشاره به اینکه تا این لحظه 10 سازمان و وزارتخانه یگان حفاظت تشکل داده‌اند و بیش از 50 هزار نفر در این سازمان‌ها با نظارت و مسئولیت خود آن سازمان فعالیت می‌کنند، گفت: تقسیم این بار بسیار بزرگ به جای اینکه بر دوش یک سازمان باشد، بر عهده 10 سازمان گذاشته شده، ضمن اینکه در سال جاری 5 سازمان دیگر، نیروی یگان حفاظت خود را تشکیل می‌دهند.

مومنی در پایان گفت: وقتی ناامنی در کشوری رخ می‌دهد، نشان‌دهنده این است که امنیت در این کشورها مردم‌محور نیست اما در کشور ما امنیت مردم‌محور است و در زمینه امنیت شاهد روند رو به رشد هستیم.

پیشنهاد امروز