رئیس اسبق سازمان ملیجوانان:
تعطیلی امور جوانان در استانها/ برنامهها بلاتکلیف و سرگردان است
رئیس اسبق سازمان ملی جوانان گفت: آنچه در طی دوسال گذشته بر حوزه جوانان گذشته است؛ چیزی به جز سرگردانی و بلاتکلیفی بسیاری از برنامهها واقدامات درامور جوانان نبوده است.
رحیم عبادی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در رابطه با عملکرد دولت یازدهم و وزارت ورزش و جوانان در حوزه جوانان، گفت: دولت یازدهم از دولتهایی است که باحمایت همهجانبه نسل جوان به پیروزی رسید و نقش جوانان در شکلگیری این دولت بسیار تعیینکننده بود. جوانان علیرغم بیمهریهای دولتهای گذشته درانتخابات سال ۹۲ عقلانیترین و مسئولانهترین رفتار را برای موفقیت دولت و بویژه شخص دکتر روحانی داشتهاند واینک علیرغم نارسائیهای اساسی درحوزه جوانان که بعدا بدان خواهم پرداخت، دولت از حمایت همهجانبهای از سوی نسل جوان برخوردار است.
وی اد امه داد: جوانان به درستی میدانند که دولت قدمهای اساسی برای بهبود شرایط اقتصادی و بینالمللی برداشته و به دلیل نابسامانیهای باقیمانده از دولت قبل نیازمند به زمان بیشتری برای جبران خسارتهای اساسی گذشته و برداشتن قدمهای مهم برای بهبود مسائل اساسی کشور از جمله حوزه جوانان است.
جوانان به نفع ورزش به حاشیه رانده شدهاند
عبادی با بیان اینکه بررسی عملکرد وزارت ورزش و جوانان بدون توجه به ادغام غیرکارشناسی حوزه جوانان و ورزش در دولت دهم ممکن نیست، اظهار کرد: متاسفانه یکی از اشتباهات راهبردی دولت دهم ادغام شتابزده و بدون برنامهریزی و تمهید مقدمات برنامهای و سازمانی سازمان ملی جوانان و سازمان تربیت بدنی و تشکیل وزارت ورزش وجوانان بوده است که این اقدام حوزه جوانان کشور را به نفع امر ورزش و تربیت بدنی به حاشیه رانده و برنامههای آن را به مرور متوقف و یا تعطیل کرده است.
وی ادامه داد: طی این مدت علیرغم همه تلاشهای وزیر محترم ورزش هنوز هیچ چشماندازی روشنی از تفکیک دوباره امورجوانان مشاهده نمیشود. بنابراین ارزیابی عملکرد وزارت ورزش و جوانان بدون توجه به این مشکل قانونی و نهادی را نمیتوان به طور منصفانه ارزیابی کرد.
رئیس اسبق سازمان ملی جوانان تصریح کرد: آنچه در طی این دوسال برحوزه جوانان گذشته است چیزی به جز سرگردانی و بلاتکلیفی بسیاری از برنامهها و اقدامات در امور جوانان نیست که به دلیل منتظرماندن تفکیک امور جوانان از بخش ورزش و عدم به کارگیری نیروهای مرتبط وتوانمند و همچنین انجام روزمرهگی نسبت به تکالیف ومسئولیتهای حوزه جوانان رخ داده است.
وی ادامه داد: علیرغم فرصتهای فراهم آمده بعد از انتخابات سال ۹۲ و رویکر مثبت دولت نسبت به امورجوانان، اما با کمال تاسف باید گفت؛ اقدام موثری چه در سیاستگذاریها، چه در برنامه یزیها و چه در اقدامات، صورت نگرفته و دولت و وزارت ورزش وجوانان نمره خوبی ندارند.
جوانان فراموش شدهاند
عبادی با اشاره به اینکه در حال حاضر در وزارت ورزش وجوانان با فقدان نقشه راهبردی درحوزه امور جوانان روبروست، گفت: مسائل اساسی جوانان از قبیل برنامهریزی و مدیریت راهبردی امور اشتغال، ازدواج، مسکن، ساماندهی امور جوانان، توانمندسازی سازمانهای غیردولتی جوانان (سمنها)، ظرفیتسازی برای مشارکت موثر جوانان در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و... فراموش شده است واصولا وزارت ورزش و جوانان فاقد نگاه راهبردی به مسائل جوانان شده است.
وی با اشاره به برخی مشکلات حوزه جوانان، افزود: در حال حاضر تحقیقات ملی و مستمر و رصد کردن وضعیت جوانان در کشور و ارائه گزارش مستمر از وضعیت جوانان براساس تکالیف قانونی انجام نمیشود، همچنین برنامهها ونقشه راهی که بعد از برنامه سوم و چهارم در دولت اصلاحات برای حوزه جوانان درچارچوب سند بیست ساله امور جوانان تصویب شده بود همه معلق و بلااثر شده است. شورای عالی جوانان وستاد ساماندهی امور جوانان که میتوانستند در این دوره انتقالی نقش اساسی درظرفیت سازی، ساماندهی، هماهنگی وهمکاری بین سازمانها را فراهم آورند و ازفرصت فراهم شده در بعد ازانتخابات ۹۲ و علاقهمندی جوانان در کشور برای مشارکت وهمراهی، درحال حاضر غیرفعال وغیرمفید شدهاند.
باید منتظر شرایط بدتر در آینده بود
این استاد دانشگاه در ارتباط با انتصاب مدیران عمدتا ورزشی به سمت مدیر اداره کلهای ورزش و جوانان استانها اظهار کرد: زمانی که در یک سازمان و تشکیلات درحوزه ستاد مرکزی و راهبری کفه مسائل جوانان به نفع کفه امور تربیت بدنی و ورزش سنگین میشود و با در نظر گرفتن اینکه مسائل ورزشی؛ پرهیجان، متنوع واجرائی است و مسائل جوانان؛ راهبردی و از جنس برنامههای توسعه است و این دو حوزه هم هیچ تناسبی از حیث برنامهریزی و اجراندارند، قطعا مسیر انتخاب وانتصاب مدیران به سمت حوزه ورزش خواهد بود و این امر به طور طبیعی مسائل امور جوانان را کمرنگ و به حاشیه میراند و آنچه طی سالهای گذشته انجام شده، چیزی غیر از این نبوده است و باید منتظر شرایط بدتر در آینده بود.
برای ساماندهی امور جوانان ارادهای وجود ندارد
وی توضیح داد: آنچه در استانها اتفاق افتاده، فراتر از کملطفی و بلکه تعطیل شدن برنامههای امور جوانان به صورت تدریجی است و درصورتی که مسائل به صورت اساسی در دولت و وزارت ورزش و جوانا ن حل و فصل نشود، انتظاری غیر از این نباید داشت. آب از سرچشمه گلآلود است و راه اساسی آن به صورت بلند مدت تفکیک هرچه سریعتر امور جوانان از بخش امور ورزش و تشکیل سازمان و مدیریت و برنامهریزی امور جوان در دولت با همکاری مجلس است که متاسفانه تاکنون در دولت علیرغم تلاش شخص وزیر محترم ورزش وجوانان وتایید کارشناسان زبده امور جوانان، اراده انجام این کار فراهم نشده است و همچنان درپشت درب کمیسیونهای تخصصی درانتظار اقدام ماندهاست.