رئیس اداره امور خانواده سازمان همکاریهای اسلامی مطرح کرد:
نقش زنان در صلح و امنیت پایدار کشورهای اسلامی
رئیس اداره امور خانواده سازمان همکاریهای اسلامی گفت: زنان نقش مهمی در ایجاد صلح و امنیت پایدار در کشورهای اسلامی دارند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فضیله گرین در افتتاحیه دومین همایش نقشآفرینی زنان در توسعه پایدار گفت: نقش زنان در صلح و توسعه پایدار بسیار مهم است. اکنون با چالشهای مختلفی روبرو هستیم و شاهد درگیری درون کشورها، ظهور گروههای افراطی و فعالیتهای تروریستی در کشورهای اسلامی هستیم که باعث شده زنان و مردان برای حل آن به میدان بیایند و بیشک نمیتوانیم در این چالشها فائق بیاییم مگر اینکه به نقش زنان اهمیت بدهیم.
وی با بیان اهمیت حضور موثر زنان در عرصههای مختلف برای دستیابی به توسعه پایدار گفت: در اهداف بعد از ۲۰۱۵ زنان باید در مرکزیت راهحلها قرار بگیرند زیرا حضور آنها به صلح و امنیت پایدار کمک میکند.
وی ادامه داد: سازمان همکاریهای اسلامی در قطعنامههایی که در ارتباط با توسعه ارائه دادهاند تصویب کرده که زنان باید در توسعه و مکانیزمهای صلح مشارکت داشته باشند و کشورهای عضو به طور جدی به نقش زنان در صلح و امنیت پایدار توجه کنند.
گرین ادامه داد: زنان باید در گفتگوهای اجتماعی چه در جوامع محلی و چه در جوامع بینالمللی مشارکت کنند تا انسجام اجتماعی افزایش پیدا کند.
رئیس اداره امور خانواده سازمان همکاریهای اسلامی اظهار کرد: در خارج از جوامع اسلامی و کشورهایی که مسلمانان در اقلیت هستند، نقش زنان مسلمان در فعالیتهای بشر دوستانه بسیار چشمگیر است در تاریخ اسلام زنان نقش مهمی در ایجاد صلح، حل مشکلات و حفظ امنیت خانواده داشتهاند اما با این وجود باز هم شاهدیم که زنان در معرض مشکلات اقتصادی، تجاوز و تبعیضات مختلف هستند.
وی با بیان اینکه تبعیض و نقض حقوق زنان، کودکان و افراد مسن آسیبهای زیادی برای جوامع بوجود میآورد گفت: نقش زنان در پاسخ به درگیریها و اقدامات افراطی حیاتی است به طوری که میتواند نقش عظیمی در صلح داشته باشد. حضور زنان در زیر مجموعههای سازمان همکاریهای اسلامی اولویت دارد و تاکید شده است و زنان بسیاری در این سازمان با NGOها همکاری میکنند.
گرین در پایان به برنامه عملی سازمان همکاریهای اسلامی برای بهبود نقش زنان و رفع تبعیضها علیه آنان اشاره کرد و گفت: من از سه عضو مهم این سازمان یعنی ایران، افغانستان و آذربایجان میخواهم که براساس این برنامه که در سال ۲۰۰۸ در قاهره تصویب شد به مسئله زنان اولویت دهند.