خبرگزاری کار ایران

مولاوردی:

خانواده‌ها نیازمند درآمد زنان هستند

خانواده‌ها نیازمند درآمد زنان هستند
کد خبر : ۳۰۵۵۷۱

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار کرد: ایران تحت تاثیر شرایط مختلف اکنون در وضعیتی قرار گرفته که خانواده نیازمند درآمد زنان است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهیندخت مولاوردی در افتتاحیه دومین همایش نقش زنان در توسعه پایدار گفت: توسعه انسانی بر مبنای قابلیت‌های انسانی و کارآمدسازی آن‌ها است. هدف نهایی توسعه بهبود کیفیت زندگی است و پیش‌نیاز توسعه مشارکت همه انسان‌ها است، توسعه پایدار زمانی می‌تواند موثر باشد که با یاری همه گروه‌ها و برای همه گروه‌ها صورت بگیرد.

وی ادامه داد: شاخص توانمندی جنسیتی از جمله شاخص‌هایی است که در مورد تحقق‌پذیری توسعه پایدار مورد نظر قرار می‌گیرد و مشارکت زنان در مشاغل مدیریتی، حرفه‌ای، تکنیکی و قدرت اقتصادی زنان از جمله موارد آن است.

معاون رئیس جمهور افزود: مشارکت حداکثری مردم یک جامعه اعم از زن و مرد در توسعه پایدار تنها با برچیده شدن تبعیض‌ها محقق می‌شود که برای آن ساختارهای اجتماعی و اقتصادی و مهار شده باید دستخوش تحولات جدی شود.

وی با تاکید براینکه کارآفرینی یکی از راه‌های رسیدن به رشد اقتصادی است گفت: کارآفرینی موتور محرکه اقتصاد محسوب شده و تاثیر چشمگیری در رشد اقتصادی دارد البته کارآفرینی در مشارکت اقتصادی زنان نیز نقش بسیار دارد اما به شرط آنکه بتواند برای زنان اشتغال پایدار را فراهم آورد.

مولاوردی تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که در اکثر کشورهای اسلامی زیرساخت‌های اجتماعی و فرهنگی برای تبدیل کارآفرینی به اشتغال پایدار آماده نیست که به این مسئله باید موانع کارآفرینی و اشتغال زنان را نیز افزود.

مولاوردی تصریح کرد: نرخ پایین باسوادی و تحصیلات عالیه در کشورهای اسلامی نشان می‌دهد که زنان مسلمان هنوز برای گرفتن مشاغل تکنیکی و مهم‌تر آماده نیستند، بررسی‌ها نشان می‌دهد زنان بیشتر تمایل دارند که به استخدام یک نهاد دربیایند و یا به کسب و کار خانگی محدود شوند.

وی با اشاره به برنامه ده ساله سازمان همکاری‌های اسلامی برای پیشرفت زنان گفت: این برنامه کشورهای عضو را در زمینه کارآفرینی زنان و دسترسی آن‌ها به زمین، بودجه، بازار، اطلاعات، آی سی تی، آموزش، شبکه‌سازی و.... ترغیب می‌کنند.

وی افزود: همچنین کشورهای عضو D۸ در اجلاس سال گذشته خود بر توانمندسازی زنان روستایی اشاره کردند که این مسئله منجر به پیشنهاد ایجاد صندوق اعتبارات خرد یا قرض‌الحسنه در این حوزه شد.

معاون رئیس جمهور با بیان اهمیت بومی کردن الگوهای توانمندسازی گفت: ایران تحت تاثیر شرایط مختلف اکنون در وضعیتی قرار گرفته که خانواده نیازمند درآمد زنان است. همچنین شاهد افزایش حضور زنان در مراکز علمی هستیم و در وضعیت پنجره جمعیتی نیز قرارگرفتیم که همه این‌ها باعث شده اشتغال زنان از سطح موضوعات بی‌اهمیت به موضوعات کلیدی ارتقا یابد. از طرف دیگر مشکلاتی که در این راه وجود دارد همچون مشکلات استخدام در بخش‌های خصوصی و دولتی نیز نیازمند مانع‌زدایی است.

مولاوردی با بیان اینکه براساس چشم‌انداز بیست ساله جامعه ایران باید برخوردار از دانش پیشرفته متکی بر رویکرد اقتصادی دانش‌بنیان باشد، افزود: بنابراین شایسته است که اقتصادی خلاق با سرمایه‌های فناناپذیر را که کارآفرینان در آن نقش بسیاری خواهند داشت مد نظر قراردهیم زیرا این موارد می‌تواند تحقق آرمانهای سند چشم‌انداز را سرعت بخشد و برای ایران توسعه نامتوازن را فراهم کند.

پیشنهاد امروز