مدیر کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو:
استفاده از محصولات تراریخته در آینده/قانون ایمنی زیستی محصولات مصوب شده است
مدیر کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو گفت: در کشور ما موضوع محصولات تراریخته به صورت جدی پیگیری شده و قانون ایمنی زیستی آن مصوب شده و امیدواریم ما هم در آینده نزدیک از این علمی که در دنیا به صورت گسترده استفاده میشود بهرهمند شویم.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو؛ حسین رستگار، با بیان اینکه غذاها و یامحصولات تراریخته غذاهایی هستند که در دنیا به صورت وسیع تولید، توزیع و مصرف میشوند اظهار داشت: این غذاها از طریق تغییر اصلاح ژنتیک همان محصول ایجاد میشود.
وی گفت: به عنوان مثال محصول را با تغییر ژنتیکی که در آن به وجود میآورند در مقابل خشکسالی، زمین شور، حشرات و آفتها مقاوم میکنند و باعث میشوند کیفیت محصول از جنبه مقدار و همینطور از جنبه میزان افزایش یابد.
رستگارافزود: با تغییرات ژنتیکی بر روی محصولات همچنین مزه و خصوصیات ظاهری آنها نیز تغییر میکند مثلا رنگ میوه عوض میشود و گاهی نیز با تغییر ژنتیک باعث پایداری محصول میشوند، به عنوان مثال گوجه فرنگی که شاید به صورت طبیعی یک هفته پایدار میماند و خراب نمیشود با تغییر ژنتیک گاهی اوقات تا دو ماه نیز پایدار میماند.
مدیر کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو در ادامه خاطر نشان کرد: در این روش محصولاتی تولید میشوند که از لحاظ اندازه دو یا سه برابر محصول عادی هستند که این محصولات از دو طریق انجام میشود؛ اول اینکه یا بذر اصلاح میشود و دوم تغییرات فوتوسیستم که در مزرعه ایجاد میشود اینگونه محصولات تولید میشود.
رستگار گفت: محصولات تراریخته (اصلاح شده) از جنبههای مختلف مهم هستند که یکی از مهمترین آنها روی آوردن بسیاری از کشورهای توسعه یافته به تولید این محصولات است و در خیلی از کشورهای پیشرفته نیز در حال مصرف است.
وی در ادامه گفت: در این زمینه بحثهای متناقضی وجود دارد که تغییر ژنتیک چه اثری بر روی سلامت انسان دارد، اما تا به امروز کسی به صورت کامل نتوانسته ثابت کند که این محصولات باعث صدمه مستقیم به انسان میشود و به خاطر همین کشورهای اروپایی علی رغم اینکه برای این نوع فرآوردهها مجوز صادر کردهاند و اجازه استفاده در بازار را دادهاند قانون لیبلینگ بر آنها گذاشتهاند تا مردم بدانند محصولات تغییر ژنتیک یافته میباشد یا خیر.
مدیر کل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا و دارو در ادامه گفت: بیش از میلیونها هکتار در دنیا محصولات تراریخته تولید میشود و در سطح وسیعی نیز در کشورها مصرف میشود و در آینده که خشکسالی پیش خواهد آمد و با توجه به اینکه نیاز به غذا بسیار بیشتر خواهد شد، تولید این محصولات یکی از روشهای مقابله با گرسنگی در سطح جهان میباشد و در کشور ما هم این موضوع به صورت جدی پیگیری شده و قانون ایمنی زیستی آن مصوب شده و امیدواریم ما هم در آینده نزدیک از این علمی که در دنیا به صورت گسترده استفاده میشود بهرهمند شویم.
رستگار در پایان گفت: در آئین نامهها و مقررات به دنبال این هستیم که اگر این محصولات در کل دنیا مصرف میشود در کشور ما هم دارای ضوابط مشخصی باشد و مصرف شود و کاملا از طریق وزارت بهداشت عبور کند و پس از تایید وزارت بهداشت این محصولات در سطح عرضه برای مردم قابل استفاده باشد.