جلالی:
برنامهنویسی در ایران شبیه انشاءنویسیاست/صنایع دستی از جلوههای اقتصاد مقاومتی است
رییس مرکز پژوهشهای مجلس، صنایع دستی را یکی از جلوههای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: مسئولان باید به گردشگر خارجی نگاه اقتصادی داشته باشند نه نگاهی که انگار این گردشگران سربار هستند .
به گزارش خبرنگار ایلنا، کاظم جلالی در نشست هماندیشی برنامه ششم توسعه و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: برنامه نویسی در ایران بیشتر شبیه انشاءنویسی است و برخی سازمانها تلاش میکنند که در این برنامهها چند پاراگراف را در ارتباط با سازمانشان بگنجاند که این برنامهها اغلب کیفی بوده و قابل سنجش نیست.
وی با اشاره به اینکه دولت و مجلس باید تحولی در روش برنامهنویسی خود ایجاد کنند، گفت: برای نمونه در برنامه قبلی توسعه ۱۱ماده در حوزه معدن تدوین شده بود که تنها یک بند آن که در ارتباط با بخشودگی مالیاتی بود، اجرا شد.
رییس مرکز پژوهشهای مجلس تصریح کرد: امروز یکی از جلوههای اقتصاد مقاومتی، صنایع دستی است که باید توجه ویژهای بر روی این حوزه انجام شود و مسوولان بر توسعه و تقویت این بخش و بخش گردشگری اتفاق نظر پیدا کنند.
وی ادامه داد: پس از رونق بخش گردشگری و به طور کلی اقتصاد، اتفاقهای مختلفی ممکن است رخ دهد. برای نمونه در دولت هشتم میزان واردات کشاورزی ما سه میلیارد و هفتصد میلیون تومان بود که این مقدار در دولت نهم و دهم به ۱۵۲ میلیارد دلار افزایش پیدا کرد. بنابراین باید تلاش کنیم که مشکلات گذشته را رفع کنیم.
جلالی توضیح داد: در زمینه گردشگری گروههای مختلف و مرتبط همچون گمرک، مسوولین فرودگاه، سپاه، اطلاعات و... باید به طور ساماندهی شده عمل کنند و به گردشگر خارجی نگاه اقتصادی داشته باشند نه نگاهی که انگار این گردشگران سربار هستند و از همان فرودگاه شرایط لازم برای آنها باید ایجاد شود. همچنین نیاز است که در این زمینه از بخش خصوصی نیز حمایتهای لازم انجام شود.