رئیس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد:
استفاده ازفناوریهای نوین در پایش وحراست منابع پایه زیستی
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: استفاده از فناوری های نوین و پیشرفته و روش های حفاظتی بهینه در پایش و حراست منابع پایه زیستی، سرمایه کشور است
این پهپاد از سوی شرکت صنایع هواپیماسازی ایران وابسته به وزارت دفاع ساخته شده و به منظور ارزیابی شرایط و وضعیت زیست محیطی، برای ارزیابی و بررسی دقیق مناطقی از جمله منطقه حفاظت شده هفتادقله اراک در نظر گرفته شده است.
این پهپاد با امکان عکسبرداری و تصویربرداری از مناطق مورد بررسی، قابلیت های زیست محیطی از جمله پایش مناطق حفاظت شده و سرشماری حیات وحش، بررسی وضعیت خشکسالی، آتش سوزی مراتع و جنگل ها و محیط زیست سایر مناطق، مقابله با شکارچیان را دارد و در راستای ایجاد امکان بررسی مناطق صعب العبور برای کمک به محیط بانان در نظر گرفته شده و کاربردهای مفید و موثری در محیط زیست و حیات وحش دارد.
گفتنی است سال گذشته در تفاهم نامه ای پنج ماده ای و ۲۳ بندی که به امضای حسین دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست رسید، مقرر شد در راستای تحقق سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح برای بهرهگیری از تجهیزات و فناوری های نوین برای تشخیص و کنترل مخاطرات و بحرانهای زیست محیطی در طراحی، تولید و عرضه محصولات و ارائه خدمات مورد نیاز سازمان حفاظت محیط زیست مانند ماشین آلات آتش نشانی، شناورهای هدایتی، پهپادها و تکمیل روند پایش زیست محیطی، با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری و تعامل کند.
معصومه ابتکار حاشیه بازدید از منطقه هفتاد قله اراک و پهپاد ارزیابی زیست محیطی استان افزود: تنوع زیستی سرمایه ارزشمند خدادادی است که با هیچ مقیاس اقتصادی قابل سنجش نیست و باید به عنوان سرمایه بین نسلی با مشارکت مردم و استفاده از روش های بهینه حراستی برای نسل های آینده حفظ شود.
وی بیان کرد: تفاهم نامه ای از سوی اداره کل حفاظت محیط زیست استان اصفهان و شرکت صنایع هواپیمایی ایران (هسا) وابسته به وزارت دفاع در تولید نسلی از پهبادها با ماموریت پایش و حراست بهینه از عرصه های زیستی کشور منعقد شده که استان مرکزی نیز با توجه به وسعت عرصه های تحت مدیریت محیط زیست پیش بینی تهیه این ابزار نوین را در حوزه حراستی داشته باشد.
معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: این نسل از پهبادها قابلیت تصویربرداری و عکسبرداری همزمان را دارد و مدیریت زیستی هر استان را قادر می سازد تا با تشخیص به هنگام عوامل تهدید و یا فرصت در عرصه های تحت حمایت، تصمیم های به موقع و موثر را اتخاذ کند.
ابتکار اظهار کرد: حفظ و احیای تنوع زیستی یکی از ماموریت های جدی سازمان محیط زیست در دولت یازدهم تعریف شده و توجه به سرشماری ها، راهبردهای احیای گونه های نادر و در معرض خطر از برنامه های اصلی مدیریت زیستی هر استان است.
گفتنی است ، منطقه حفاظت شده هفتاد قله به مساحت 97 هزار و 407 هکتار در 25 کیلومتری شمال شرقی اراک و بین شهرستان های اراک، محلات و خمین واقع شده است.
منطقه هفتاد قله اراک شامل دو محدوده شمالی و جنوبی است که محدوده شمالی در برگیرنده بخش های عمده ارتفاعات هفتاد قله و دره های سیبک و چکاب است و محدوده جنوبی شامل ارتفاعات ازنا، لته در و سله بهر است که زیستگاه ییلاقی و مهاجرت منطقه ای حیات وحش است.
منطقه حفاظت شده هفتاد قله اراک از اولین مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست در کشور است که از پیکره ای کوهستانی که در گسترده ای از تپه ماهورها و دشت ها قرار گرفته است