در گفتوگو با رییس اداره آسم و آلرژی وزارت بهداشت مطرح شد؛
آیا سفید بالکها موجب بروز آسم و آلرژی میشوند؟
رییس اداره آسم و آلرژی وزارت بهداشت گفت: احتمال اینکه مژکهای مجاری تنفسی سفید بالکها را پس از ورود به مجاری به بیرون هدایت کرده و دفع شوند بیشتر از این است که این حشرات از طریق مجاری تنفسی وارد ریه شده و ایجاد عفونت، آسم و یا آلرژی کنند.
مهدی نجمی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا درباره اینکه آیا وجود سفید بالکها موجب افزایش شیوع آسم و الرژی میشود، گفت: ممکن است که این حشره در هنگام تنفس وارد مجاری تنفسی افراد شود، اما اینکه این حشرات عامل تعریف شده برای آلرژی باشند، صحت ندارد.
نجمی خاطر نشان کرد: مواردی در این باره نیز گزارش نشده، از این رو لزومی برای مطالعه در این زمینه نیز نبوده است.
وی گفت: آنچه به عنوان مورد معتبر میتوان آن را بیان کرد، مواردی است که سالها بر آن مطالعه شده باشد، اما تاکنون سفید بالکها به عنوان عاملی برای بروز آسم و آلرژی در افراد معرفی نشدهاند.
رییس اداره آسم و آلرژی وزارت بهداشت افزود: اما اینکه بگوییم؛ این سفید بالکها وارد مجاری تنفسی میشوند و ایجاد الرژی میکنند، نیز جایی برای تحقیق ندارد، چرا که مسلما چنین چیزی رخ نمیدهد.
نجمی در تشریح دلایل این موضوع گفت: سفید بالکها آنقدر زیاد نیستند که ما بگوییم؛ مانند شرایط بروز گرد و غبار در کشور میتوانند آسیب رسان باشند.
وی تاکید کرد: احتمال اینکه مژکهای مجاری تنفسی سفید بالکها را پس از ورود به مجاری به بیرون هدایت کرده و دفع شوند، بیشتر از این است که این حشرات از طریق مجاری تنفسی وارد ریه شده و ایجاد عفونت، آسم و یا آلرژی کنند.