خبرگزاری کار ایران

ساخت اولین مرکز کشوری توالی یابی نسل جدید ژنتیکی (NGS)

ساخت اولین مرکز کشوری توالی یابی نسل جدید ژنتیکی (NGS)
کد خبر : ۲۹۶۶۵۷

رییس دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: دانشگاه علوم بهزیستی در حال ساخت و تجهیز اولین مرکز کشوری توالی یابی نسل جدید ژنتیکی (Next Generation Sequencing) در مرکز تحقیقات " ژنتیک " دانشگاه است.

   به گزارش ایلنا؛ حمیدرضا خرم خورشید درباره این مرکز که مورد بازدید معاون پژوهشی وزارت بهداشت و دبیر شورای فناوری های سلامت قرار گرفت ، افزود: این تکنولوژی جدید و پیشرفته ، برای اولین بار در سال 2002 میلادی در قالب پروژه ای توسط محققان و دانشمندان کشورهای آمریکا، انگلیس و ژاپن با صرف هزینه هشت میلیارد دلار، بکار گرفته شد و کل اطلاعات ژنتیکی دو نفر را خوانده و آنالیز کردند.

   وی گفت: تکنولوژی پیشرفته (NGS) که توانایی دارد تا کل اطلاعات ژنتیکی هر فرد را خوانده و آنالیز کند، تاکنون در ایران نبوده و برای اولین بار با ساخت و تجهیز مرکز آن در دانشگاه علوم بهزیستی، می توان خدمات فوق تخصصی مربوطه را به دانشگاهها و مراکز علمی سراسر کشور ارائه داد.

   وی با اشاره به اینکه این خدمات هم اکنون در جهان ، به ازای هر فرد، بین پنج تا شش هزار دلار هزینه دارد، ادامه داد: با راه اندازی این مرکز در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، این توانایی وجود خواهد داشت تا مراکز علمی سراسر کشور، نمونه های DNA افراد را که منبع ژن آنان می باشد، به این مرکز ارسال کنند و مرکز نیز نسبت به ارائه خدمات  فوق تخصصی " آنالیز اطلاعات ژنتیکی " نمونه های ارسالی اقدام کرده و قدمهای موثری در تشخیص بیماریها و مشکلات پزشکی بیماران بردارد.

   رییس دانشگاه علوم بهزیستی تاکید کرد: بخش دیگری از برنامه پیش بینی شده برای این مرکز فوق تخصصی، اجرای پروژه " ایرانوم " است که تصمیم داریم تا اطلاعات ژنتیکی تعدادی از اقوام مختلف ایرانی را توالی یابی کرده و اطلاعات مربوطه را در یک بانک اطلاعات نگهداری کنیم.

   وی درخصوص زمان بهره برداری از این مرکز، گفت: برای راه اندازی این مرکز، وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز همکاری دارند و رفع بخشی از نیازها را متعهد شده اند.

 خرم خورشید  توضیح داد: دانشگاه علوم بهزیستی تاکنون با صرف مبلغ یک میلیارد و 600 میلیون تومان ، نسبت به تعهدات خود که اجرای مراحل اولیه ساخت محل استقرار مرکز ، خرید تجهیزات اولیه و آموزش نیروهای متخصص با همکاری انستیتو " مارکس پلانک " آلمان بوده، عمل کرده است.

   وی  افزود: براساس توافق انجام شده با وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز، قرار است یک میلیارد تومان از سوی وزارت بهداشت و دو میلیارد و 700 میلیون تومان از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تکمیل این پروژه داده شود ، که تاکنون معاونت علمی ریاست جمهوری مبلغ 650 میلیون تومان برای این پروژه هزینه کرده است.

   وی در پایان تاکید کرد: درصورتی که وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بطور کامل به تعهدات خود عمل کنند، این مرکز تا پایان سالجاری ، به بهره برداری خواهد رسید./

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز