مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو:
بطریهای آب زیر ذرهبین آزمایشگاه قرار دارند
مدیرکل آزمایشگاه های مرجع کنترل سازمان غذا و دارو گفت: با توجه به اینکه برنامه بررسی آبهای معدنی چندی پیش توسط وزیر بهداشت و ریاست سازمان در اولویت برنامه های ما قرار گرفته، بر این اساس تمامی آب های معدنی و آشامیدنی کشور جمع آوری شده و شروع به کار شده است و اقدامات لازم به سرعت در حال انجام است.
به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو، حسین رستگار، مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مقام عالی وزارت اعلام کرده اند که برای آبهای بسته بندی اعم از آشامیدنی و معدنی باید بررسیهای جامع نگر صورت بگیرد، اظهار داشت: چندی پیش در بررسی برنامه های سالجاری وزیر بهداشت به ما اعلام کردند که در زمینه آب های معدنی، آشامیدنی و بسته بندی بررسی کاملی صورت بگیرد و اعلام شود که بالاخره آبها چه وضعیتی دارند.
وی گفت: خوشبختانه از زمانی که وزیر بهداشت بر این موضوع تاکید نمود ریاست سازمان غذا و دارو آنرا در اولویت برنامه های ما قرار دادند لذا پیرو همین برنامه تمامی آب های معدنی و آشامیدنی کشور جمع آوری و مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند.
رستگار افزود: با توجه به اینکه این آبها ازجنبه های مختلف در حال بررسی میباشند بنابراین امیدواریم بسیار سریعتر از زمان اعلام شده مورد وزیر محترم بهداشت نتیجه را اعلام کنیم تا در صورت وجود مواردی خاص که نیاز به تقویت جنبه نظارتی و کنترلی دارد آنها را به دانشگاهها اعلام نماییم تا اقدام لازم راصورت دهند.
وی در ادامه اظهار داشت: آب ها دو نوع هستند یکی آب های معدنی و دیگری آشامیدنی؛آب های معدنی باید طی چهار فصلی که از منابع برداشت می شود از لحاظ شرایط مواد معدنی ، کیفیت و دیگر عوامل یکسان باشد و این آبها در چهار فصل بررسی می شود که نباید شرایط آن تغییری داشته باشد اما آب آشامیدنی آبی است که میتواند تغییر فصلی داشته باشد و همینطور تغییراتی را در آبهای آشامیدنی ایجاد میکنند که میتوانند یکسری املاح به آن کم و زیاد شود بنابراین آب آشامیدنی و آب معدنی تفاوتهایی دارند.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل سازمان غذا و دارو در ادامه گفت: آبهای معدنی و آشامیدنی از لحاظ کنترل کیفیت استانداردهای متفاوتی دارند که برای انها صادر شده است و بر اساس این استاندردها بررسی میشوند و اگر هر کدام باید مشخصات خود را داشته باشند.
رستگار خاطر نشان کرد: آبهای معدنی که در فروشگاه ها و مغازه ها به فروش میرسد نباید زیر نور آفتاب قرار بگیرد چون احتمال دارد نور آفتاب باعث تغییر کیفیت آب در طعم آن شود و باید در محل و مکان مناسب و درجای خنک نگهداری شود تا کیفیت آب در حد مطلوب باشد و به هیچ وجه نباید آب معدنی در زیر نور خورشید قرار گیرد.
وی گفت: هر تغییری که در تولید آب ها معدنی و آشامیدنی صورت میگیرد طبق استانداردهای مربوطه میباشد.
رستگار درادامه اظهار داشت: نظارتها و بازدیدها از کارخانههای تولید آب معدنی به صورت برنامه ریزی شده توسط کارشناسان ما صورت میگیرد علاوه بر آن مسئول فنی با حضور مداوم در کارخانه مسئولیت تایید کیفیت آب را از همه جنبهها دارد.
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع کنترل سازمان غذا و دارو گفت: مراکز تولید آب معدنی و آشامیدنی باید در محل مناسب باشند و اگر در مجاورت فاضلاب باشد باید فاضلاب ها کاملا استاندارد باشد و فاصله آن نیز رعایت شود و یا استفاده از کود در زمین های کشاورزی اطراف آن نیز صورت نگیرد و این عوامل در صدور مجوز ها تاثیر بسزایی دارد.
رستگار در پایان گفت: تا به امروزه در بررسی ها هیچ گونه مشکلی دیده نشده است و اگر مشکلی وجود داشته باشد حتما اعلام میشود و برخوردها نیز از طریق مسیر قانونی صورت میگیرد و مردم هیچ نگرانی را در این زمینه نداشته باشند.