مولاوردی:
ایجاد توازن بین وظایف چندگانه زنان وظیفه حاکمیت است
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: ایجاد تعادل و توازن بین نقشهای چندگانه زنان وظیفه دولت و بالاتر از آن وظیفه حاکمیت است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، شهیندخت مولاوردی در همایش کشوری هفته جهانی تغذیه با شیر مادر گفت: خوشبختانه درکشور ما دسترسی به بهداشت برای مادر وکودک در بخشهای مختلف فراهم شده است و امیدواریم که این رویکرد همواره ادامه داشته باشد تا مادران بعد از زایمان دغدغهای بجز شیردهی کودک نداشته باشند.
وی ادامه داد: معاونت امور زنان و خانواده برای تلفیق و تطبیق وظایف اجتماعی و خانوادگی زنان و ایجاد توازن بین کار و وظایف مادری و همسری زنان تلاش میکنند و راه طولانی را در پیش رو دارند.
معاون رئیس جمهور گفت: مجموعه راهکارهایی که پیش از این برای ایجاد توازن بین وظایف چندگانه زنان اندیشیده شده بود، نتوانسته است؛ به خوبی راهگشا باشد و باید توجه کنیم که در حال حاضر نمیتوان به ایجاد توازن در وظایف زنان بیتوجه باشیم.
مولاوردی تصریح کرد: ایجاد تعادل و توازن بین نقشهای چندگانه زنان وظیفه دولت و بالاتر از آن وظیفه حاکمیت است.
وی در خصوص اقدامات صورتگرفته از سوی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در این خصوص گفت: راهاندازی محیط دوستدار مادر و کودک، ایجاد فضایی صمیمی برای فراهم کردن مکان شیردهی، اختصاص فضایی برای شیردهی در اداراتی که حتی تنها یک زن باردار در آنجا حضور دارد، پیگیری مرخصی نه ماهه زایمان و ... از جمله اقدامات این معاونت در این راستا بوده است که برخی از آنها تحقق یافته و برخی نیز در دست انجام است.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: پیگیری مرخصی نه ماهه زایمان تاکنون بیشترین وقت و انرژی معاونت امور زنان را به دلیل مطالباتی که از سوی مردم وجود دارد؛ گرفته است. لازم به ذکر است که این قانون شامل مرخصی دو هفتهای پدران نیز میشود، اما این قانون دستگاهها را برای اجرا مجاز دانسته است، به همین دلیل برخی دستگاهها به دلیل بار مالی از اجرای آن استنکاف میورزند.
وی با بیان اینکه در طی 18 ماه 47 هزار زن به دلیل استفاده از مرخصی شش ماهه زایمان اخراج شدند، اظهار کرد: متاسفانه این قانون تمامی جوانب را در نظر نگرفته است تا هم برای مرخصی زایمان از لفظ الزام استفاده کند و هم برای امنیت شغلی زنان تضمینی ایجاد کند، در حالی که در دنیا معمولا این گونه نگاههای همه جانبه به این قوانین وجود دارد.
وی افزود: البته قانون دو هفته مرخصی مردان در صورت درخواست در بسیاری از دستگاهها انجام میشود و البته این مرخصی قابل ذخیره نیز نیست و باید حتما در زمان خودش صورت بگیرد.
وی با اشاره به تدوین لایحه مشترک با همکاری وزارت بهداشت با عنوان لایحه اصلاحیه قانون تغذیه با شیر مادر گفت: این لایحه در دست بررسی است. در حال حاضر طرح تحول سلامت زایمان طبیعی را ترویج میکند که امیدواریم این رویکرد ادامه پیدا کند.
معاون رئیس جمهور در ارتباط با دیگر اقدامات صورتگرفته برای بهبود وضعیت مادران شاغل گفت: اختصاص تسهیلات و یا تخفیفاتی برای استفاده از حمل و نقل عمومی به مادران شاغلی که فرزند خود را شیر میدهند، استفاده از ظرفیت صدا و سیما به ویژه برای ارتقای آگاهی مردان و توضیح نقش آنان در دوران شیردهی برخی دیگر از اقدامات این معاونت در این حوزه است.
مولاوردی ادامه داد: کنگره جمعیت، بهداشت و سلامت باروری نیز بزودی توسط معاونت زنان برگزار خواهد شد و همواره ما با هدف ایجاد توازن و حمایت از زنان شاغل برای ایفای نقش خانوادگی خود تلاش میکنیم تا زنان ناچار نباشند؛ بین وظایف خانوادگی و یا وظایف اجتماعی شان انتخاب کنند.
وی ادامه داد: در حال حاضر زنان ما بین کار و خانواده دو پاره شدهاند و شرایط سختی را دارند که گاهی آنها را مجبور به انتخاب میان یکی از این دو میکند.
مولاوردی با اشاره به اینکه اخیرا پیشنهاد بازگشت مهد کودکها به درون ادارات و یا مجاور آنها را در هیات دولت مطرح کردیم، افزود: این پیشنهاد به این دلیل مطرح شد که اگر دستگاهی قادر به اجرای قانون مرخصی نه ماهه زایمان نیست، بتواند از این طریق از مشکلات مادران کم کند. این طرح در دولت بررسی و قرار شد؛ دستگاهها با رعایت ساز و کار قانونی و مدیریتی لازم در این مورد اقدام کنند و دولت اعلام کرد که در این زمینه مصوبه جدیدی نیاز نیست.
مو.لاوردی اظهار کرد: البته پس از آن سازمان مدیریت و برنامهریزی پیشنهاد ایجاد بسته جامع حمایتی زنان شاغل را مطرح کرد که ما از آن استقبال کردیم و جلسات مربوط به آن را برگزار میکنیم و مسئله شیردهی مادران را نیز در آن در نظر خواهیم گرفت. این بسته متعاقب سیاستهای جمعیتی و برای افزایش جمعیت و نرخ باروری مطرح شده است.
وی اظهار کرد: اقدام برای مواردی همچون تغذیه کودک با شیر مادر، هزینه نیست؛ بلکه سرمایه گذاری است.
وی با ابراز تاسف از اینکه به مادران شاغل کمتر توجه میشود و ما بیشتر بر بحث کودکان متمرکز هستیم، افزود: در حالی که مادران شاغل به حمایت نیاز دارند و بدون توجه به آنها نمیتوانیم برنامههای توسعه را پیشبینی کنیم. ما اعلام آمادگی برای اقدام در این زمینه در چارچوب وظایف خود را میکنیم تا به وعدههایی که در افق 1404 به ملت داده شده است، برسیم.