در گفتوگو با ایلنا اعلام شد:
درخواست آلمان از ایران برای ارائه خدمات سریعتر به گردشگران
عضو انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران با اشاره به اینکه شاهد افزایش درخواست گردشگران اروپایی برای بازدید از ایران هستیم، گفت: فعالان صنعت گردشگری باید توجه کنند که در دوران رونق این صنعت نباید از اصول حرفهای و ارائه خدمات استاندارد مغفول بمانند.
حمید درودیان در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در مورد وضعیت صنعت گردشگری کشور پس از دستیابی به توافق هستهای گفت: در دوران پساتحریم با توجه به دید مثبتی که در دولت نسبت به گردشگری وجود دارد، دوران خوبی را شاهد هستیم، زیرا به دلیل برداشتن تحریمها با سیل ورود گردشگران به کشور روبرو شدیم.
وی ادامه داد: خبرگزاریهای معتبر خارجی همچونcnn» » و «سایت یاهو» در گذشته ایران را جزو مقاصد نامطمئن گردشگری اعلام کرده بودند، اما اکنون با یک سیاست متغیرانه، مطالبی را با این عنوان منتشر کردند که «چرا باید ایران را ببینم؟» و مخاطبان خود را به بازدید از ایران تشویق کردهاند.
عضو انجمن صنفی راهنمایان گردشگری تهران اظهار کرد: اما اکنون این دغدغه وجود دارد که آیا کشور ما هتل و راهنمای مناسب دارد و میتواند جوابگوی این حجم گردشگر باشد یا خیر؟ در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی، دولت و بخش خصوصی این بحث ایجاد شده که در این مورد چه باید بکنیم تا بتوانیم با رعایت استانداردهای لازم جوابگوی گردشگرانی که از اقصی نقاط جهان به ایران میآیند، باشیم.
درودیان با اشاره به افزایش تقاضای گردشگران اروپایی برای ورود به کشور، اظهار کرد: همچنین به تازگی کشور آلمان تقاضا کرده است که یک کارمند به پرسنل سفارت ایران در آلمان اضافه شود تا بتواند خدمات بیشتر و سریعتری به گردشگران آلمانی که خواستار ورود به ایران هستند، ارائه شود.
عضو انجمن صنفی راهنمایان گردشگری افزود: ما اکنون شاهد گروههای مختلفی هستیم که تقاضا دارند از طریق آژانس های مسافرتی وارد ایران شوند و همین مساله سبب رونق آژانسهای مسافرتی شده است که در گذشته برخی از آنها بیکار بودهاند. البته مشکلی که وجود دارد این است که برخی آژانسها در چنینی شرایطی با نرخهای رقابتی بازار را خراب میکنند و برخی دیگر به جای آنکه نرخ مصوب راهنمایان گردشگری را به آنها بپردازند، مقدار کمتری میپردازند و به جای آن از راهنما میخواهند با گرفتن انعام و یا پورسانت از فرش فروشان و ... آن را جبران کنند که کار نادرستی است.
وی ضمن هشدار در مورد لزوم تعهد به اجرای اصول حرفهای در صنعت گردشگری، اظهار کرد: باید دقت کنیم که در دوران پساتحریم که با حجم انبوه گردشگر روبرو میشویم؛ نباید اصول حرفهای را فراموش کنیم، بلکه باید بیش از قبل بر این اصول چه در ارتباط با راهنمایان و چه در ارتباط با ارائه مراکز اقامتی و خدمات مناسب به گردشگران دقت کنیم و در جهت توسعه پایدار قدم برداریم تا از این شرایط سربلند بیرون بیاییم.
درودیان با بیان اینکه در برخی مانند هند، گرفتن کمیسیون از اصناف برای راهنمایان گردشگری امری عادی شده است، گفت: متاسفانه این مساله در شان راهنمایان نیست و باید تلاش کنیم تا در دوران رونق گردشگری در کشور این مشکلات افزایش پیدا نکند.
این راهنمای گردشگران در پاسخ به این سوال که آیا گردشگران خارجی میتوانند به راحتی ویزای ورود به کشور را دریافت کنند، گفت: کشور ما جزو کشورهاییست که به گردشگران خارجی به سادگی ویزا میدهد و بسیار کم پیش میآید که درخواست ویزای گردشگری رد شود، ما در اغلب تورهایی که با گردشگران خارجی همراه بودیم، متوجه شدیم؛ مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
وی افزود: حتی برای گردشگران امریکایی نیز راهنمایان ویژهای در نظر گرفته شدهاست که باید مورد تایید میراث فرهنگی باشند تا برخی الگوها را دقیقتر رعایت کنند و حمایت بیشتری از این گردشگران داشته باشند.