خبرگزاری کار ایران

ابتکار:

سیاست‌های گذشته مدیریت منابع آب در حال بازنگری است

سیاست‌های گذشته مدیریت منابع آب در حال بازنگری است
کد خبر : ۲۸۲۸۸۳

معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: حفاظت و احیای رودخانه کارون جزو هدفگذاری های دولت یازدهم است که آنرا با جدیت دنبال می‌کند.

 به گزارش ایلنا، معصومه ابتکار در نشست شورای حفاظت کیفی رودخانه کارون و کارگروه مقابله با آلودگی هوا که در مهمانسرای استانداری خوزستان برگزار شد، کارون را شاهرگ حیاتی خوزستان و ایران نامید و بر حفاظت و احیای این رودخانه تاکید کرد.

وی با اشاره به خدمات بی نظیر رودخانه کارون در بخش های اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و گردشگری افزود: منابع آلاینده این رودخانه باید نقطه به نقطه شناسایی و مرتفع شوند.

ابتکار با تاکید بر اهمیت تامین آب شرب خوزستانی ها از کارون اظهار کرد: آب شرب هنوز به کیفیت اطمینان بخشی نرسیده است.

معاون رییس جمهوری با بیان اینکه در یک دوره نسبت به طرح های فاضلاب در کشور غفلت شده است، تصریح کرد: تخصیص اعتبار به طرح های تصفیه فاضلاب قطره چکانی است و هنوز تصمیم دولت در این زمینه برای ما روشن نشده است.

وی عزم رییس جمهوری را در زمینه حفاظت از محیط زیست و حفاظت از منابع آبی و تالاب ها جدی دانست و گفت: مدیریت صحیح منابع آب از اولویت های دولت است.

ابتکار با بیان اینکه سیاست های گذشته مدیریت منابع آب در حال بازنگری است، افزود: این دولت بر خلاف گذشتگان حقا به حفاظت از طبیعت، اعم از تالاب ها و رودخانه ها می پردازد.

وی همچنین درباره مشکلات کمی رودخانه کارون، تصریح کرد: طرح های گذشته انتقال آب بین حوضه ای بدون مطالعات زیست محیطی انجام شده است.

به گفته وی همه طرح ها باید مطالعات زیست محیطی داشته باشند و هر کجا دچار تردید باشیم طرح را متوقف می کنیم.

وی در ادامه درباره آلودگی هوای اهواز گفت: هوای اهواز طی 22 ماه گذشته بهتر شده است و در صورت عملی شدن طرح توزیع بنزین یورو 4، اتمام طرح جمع آوری گازهای همراه نفت و آماک و تکمیل طرح مترو مشکل آلودگی هوای این کلان شهر مرتفع می شود.

ابتکار تاکید کرد: در این راستا شهرداری اهواز و وزارت نفت نیز باید همکاری کنند.

وی تصریح کرد: سازمان جهانی بهداشت در آخرین نشست خود دوباره بر آلودگی هوا به عنوان یکی از عوامل مرگ و میر تاکید و اعلام کرده که آلودگی هوا هزینه های زیادی به جامعه وارد می کند.

وی همچنین مشارکت مردم، نقش تشکل ها و گروه های مرجع در حفاظت از کارون و آلودگی هوا را بسیار کلیدی دانست.

استاندار خوزستان نیز در این نشست گفت: خسارت پروژه های وزارت نفت بر محیط زیست باید جبران شود.

عبدالحسن مقتدایی با اشاره به خسارت های زیست محیطی پروژه های توسعه ای در خوزستان گفت: تبعات زیست محیطی پروژه هایی وزارت نفت به ویژه در تالاب هورالعظیم از ابتدا باید در طرح ها لحاظ می شد تا نیازی به استفاده از قانون و قوه قهریه نباشد.

وی اظهار کرد: شرکت های نفتی چینی یا وابسته به نهادهای خاص که در هورالعظیم فعالیت می کنند نیز باید همانند سایر شرکت های نفتی در کشور ضوابط زیست محیطی را رعایت کنند.

مقتدایی با انتقاد از اجرای طرح های فاضلاب شهری بدون پیش بینی تصفیه خانه تصریح کرد: در زمینه نیشکر نیز تاکنون مدارا کرده ایم زیرا به طور مثال مشکلات و تبعات زیست محیطی محل تخلیه پساب های کارخانه الکل سازی با وسعت 40 هکتار را شهرها و روستاهای اطراف می پردازند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست در راس هیاتی متشکل از معاونان پنج وزارتخانه برای پیگیری مصوبات دولت در زمینه مقابله با گرد و غبار صبح سه شنبه وارد خوزستان شد.

وی بعد از بازدید از تالاب هورالعظیم در کارگروه مقابله با گرد و غبار و احیای تالاب ها شرکت کرد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز