ربیعی مطرح کرد:
اشتغال جوانان مرزنشین در دستور کار دولت
علی ربیعی بر این عقیده است که با تعاون، اشتغال ثابت و رفاه در کشور به وجود خواهد آمد.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، اعتیاد کلمهای است که دلمشغولیهای زیادی را در پی دارد. با تغییر دولت و روی کار آمدن دولت یازدهم، رحمانی فضلی در کسوت دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر رویکرد این ستاد را تغییر داد. وی بر این عقیده است که معضلات اجتماعی را باید با رویکرد اجتماعی حل کرد. در این راستا برخی کارشناسان نیز معتقدند که بیکاری و فقر اقتصادی یکی از مشوقهای بزرگ سوق به اعتیاد است اما علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی که سه وزارتخانهی در هم ادغام شده را پیش میبرد بر این عقیده است که با تعاون، اشتغال ثابت در کشور به وجود خواهد آمد و در پی آن هم رفاه. در این مورد گفتوگوی کوتاهی با علی ربیعی داشتیم که از نظرتان میگذرد.
جناب آقای وزیر، کارشناسان اجتماعی و حتی اقتصادی بر این عقیدهاند که اگر مشکل بیکاری حل شود، میتوان بزهکاریهای بسیاری (ازجمله گرایش به مواد مخدر) را حل کرد، نظر شما چیست؟
من، با این عقیده هم موافق هستم هم مخالف. موافق هستم زیرا بیکاری باعث بروز بزهکاریهایی مانند سرقت خواهد شد. اما از سوی دیگر مخالف این نظریه هم هستم زیرا این ذهنیت اشتباه است که مشکلات اقتصادی باعث گرایش به مواد مخدر میشود. کسی که از لحاظ اقتصادی در مضیقه است، حتما به تامین هزینه مواد مخدر خود هم فکر میکند. بنابراین این ذهنیت اشتباه است و بهانهای به دست افرادی میدهد.
اما کارشناسان بر این عقیدهاند که بیکاری هم میتواند باعث سوق افراد به سمت آسیبهای اجتماعی شود...
بله، به همین سبب است که اشتغال (به ویژه اشتغال جوانان) در شهرهای مرزی را در دستورکار خود قرار دادیم. ضمن آنکه ما برای محرومیتزدایی آمدهایم. تحقیقات و تجربه نشان داده که اگرتصمیم گیران غفلت کنند، محرومیت و نابرابری به سرعت گسترش پیدا میکند. ممکن است دلمان نخواهد اما اگر دقت نکنیم ساختار و تصمیمگیریهایی که جهتگیری ندارند باعث گسترش محرومیت خواهند شد. دولت یازدهم سعی کرد با تدوین سیاستهای رفاهی، بخشی از مشکلات را حل کند، اما باید در نظر بگیریم که مسائل اجتماعی به راحتی قابل حل نیست و زمان زیادی صرف خواهد شد.