خبرگزاری کار ایران

رییس انجمن رادیولوژی ایران:

مراکز دولتی با کمبود رادیولوژیست روبرو هستند

مراکز دولتی با کمبود رادیولوژیست روبرو هستند
کد خبر : ۲۷۳۳۹۴

رییس انجمن رادیولوژی ایران گفت: با وجود کافی بودن تعداد رادیولوژیست‌ها در مراکز خصوصی، به دلیل نبود جذابیت فعالیت در بخش‌های غیر خصوصی، مراکز دولتی با کمبود رادیولوژیست روبرو هستند.

به گزارش ایلنا، جلال شکوهی با اعلام این خبر افزود: هم اینک به دلیل هزینه‌های بالا و تعرفه‌های کم و غیرواقعی، بسیاری از مراکز رادیولوژی که در آن تنها رادیولوژی و سونوگرافی انجام می‌شود، تعطیل شده‌اند که پیشبینی می‌شود با ادامه این روند، طی سال‌های آینده شاهد تعطیلی مراکز جامع رادیولوژی (مراکزی که در آن سی تی اسکن، MRI، آنژوگرافی، تراکم استخوان و... انجام می‌شود) در کشور باشیم.

 وی از دخالت سایر رشته‌ها در رشته رادیولوژی به عنوان دیگر معضل این رشته نام برد و تصریح کرد: در حالیکه قانون به متخصصان دیگر رشته‌ها اجازه داده است که از دستگاه‌های رادیولوژی مانند سونوگرافی به عنوان یک ابزار تشخیصی و نه کسب در آمد بهره ببرند، متاسفانه شاهدیم، دستگاه‌های مذکور به منابعی برای کسب سود از سوی دیگر متخصصان به ویژه متخصصان رشته زنان زایمان تبدیل شده است.

 شکوهی با اشاره به اینکه برخی از این متخصصان در حوزه‌های خارج از تخصص خود نیز در زمینه رادیولوژی به فعالیت مشغولند، تصریح کرد: در حالی رادیولوژیست در زمینه تشخیص بیماری‌ها به کل بدن اشراف دارد که متخصصان دیگر رشته‌ها هر یک تنها در حوزه‌های تخصصی خود قادر به تشخیص هستند؛ اما شاهدیم که در مواردی متخصص زنان و زایمان نسبت به سونوگرافی کبد نیز اقدام کرده است.

 وی ادامه داد: با پیشرفت‌های تکنولوژی، رشته رادیولوژی دچار تحولات عظیمی شده، ابزارهای تشخیصی این رشته هر روز دقیق‌تر و البته گران‌تر وارد بازار می‌شود تا جایی که قیمت برخی دستگاه‌های سونوگرافی ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان است، اما متاسفانه شاهدیم، متخصصان دیگر رشته‌ها با خرید دستگاهی ۷۰-۸۰ میلیونی می‌خواهند،‌‌ همان کار رادیولوژیست را انجام دهند که طبیعی است، دقت این دستگاه‌ها با دستگاه‌های حرفه‌ای رادیولوژی قابل قیاس نیست.

 به گفته رییس انجمن رادیولوژی ایران، متاسفانه در موقع تعرفه گذاری برای این صنف به این نکته توجه نمی‌شود که هزینه‌های بالای دستگاه‌های رادیولوژی به همراه مواد مصرفی سبب گرانی بهای خدمات این رشته شده است وگرنه دستمزد رادیولوژیست‌ها کمتر از متخصصان دیگر رشته هاست.

 وی اظهار داشت: قیمت یک دستگاه MRI که ده سال پیش ۸۵۰ میلیون تومان بود در حال حاضر ۵/ ۴میلیارد تومان است که با وضعیت فعلی بانک‌ها برای اعطای وام هیچ کس حاضر به تاسیس مراکز جدید جامع رادیولوژی در کشور نیست تا جایی که طی سال‌های اخیر با وجود دریافت مجوزهای تاسیس، تنها شاهد افتتاح تعداد محدودی مرکز جدید جامع رادیولوژی در کشور هستیم.

 شکوهی ادامه داد: هنوز تعرفه‌های جدید سال ۹۴ به ما اعلام نشده که همین امر سبب نارضایتی اعضای انجمن رادیولوژی شده و متاسفانه اعضا این اهمال را به پی گیری نکردن وضعیت تعرفه‌ها از سوی انجمن نسبت می‌دهند.

 وی گفت: در سی و یکمین کنگره رادیولوژی ایران که از روز سه شنبه هفته آینده در برج میلاد تهران برگزار می‌شود در کنار ارایه جدید‌ترین دستاوردهای رشته رادیولوژی، مباحث صنفی مربوط به این رشته هم به مسئولان مربوط گزارش خواهد شد.

 گفتنی است در این کنگره میهمانانی از کشورهای امریکا، اروپا و آسیا حضور دارند و در آن مباحث مربوط به تصویربرداری قلبی-عروقی، تصویربرداری قفسه سینه و ریه، تصویر برداری در موارد اورژانس و همچنین سونوگرافی‌های عمومی و اختصاصی ارایه می‌شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز