خبرگزاری کار ایران

رییس کل سازمان نظام پزشکی کشور:

بیمه‌ها برای آزمایش‌های غربالگری وارد عمل شوند

بیمه‌ها برای آزمایش‌های غربالگری وارد عمل شوند
کد خبر : ۲۷۲۲۸۵

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به اینکه آزمایش‌های غربالگری ما نیز با تأخیر قابل توجه در نظام سلامت اجرا می‌شوند به طوری که در حوزه نوزادان استقرار آزمایش غربالگری را دیر وارد برنامه کردیم و اکنون هم کافی نیست، گفت: باید جایگاه جدیدی برای غربالگری‌ها در سنین کم ایجاد کنیم و برای نظام غربالگری آزمایشگاهی باید بیمه‌ها وارد عمل شوند.

علیرضا زالی در افتتاحیه هشتمین کنگره بین‌ المللی و سیزدهمین کنگره کشوری ارتقای خدمات آزمایشگاهی گفت: جامعه آزمایشگاهی پرچمدار ارتقای کیفیت خدمات سلامت بوده و باسابقه‌ترین گروه در این حوزه است.

وی بر کیفیت ارائه خدمات آزمایشگاهی تأکید کرد و گفت: کیفیت خدمات آزمایشگاهی فرآیندهای مبتنی بر درمان را تحت تأثیر قرار می‌دهد که فرآیند پیچیده و متقنی است که منجر به حفظ کیفیت می‌شود.

زالی گفت: این حفظ کیفیت بر درمان بسیار اهمیت دارد، هویت و اصالت آزمایشگاه‌ها به این کیفیت برمی‌گردد. این در حالی است که ۷۰ تا ۷۵ درصد تشخیص‌ها در حوزه پزشکی بدون خدمات آزمایشگاهی انجام شدنی نیست.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور افزود: پاسخ روشن آزمایشگاه‌ها می‌تواند استراتژی درمان را تغییر دهد این در حالی است که نگاه سنتی به این حوزه به صورت مؤسسه منفعل بود اما اکنون یک موجود زنده و فعال است و نماد فعالی است که نظام سلامت محسوب می‌شود.

وی گفت: تغییرات الگوی بیماری‌ها، پیچیده شدن سیمای بیماری‌ها، تغییر رفتار برخی بیماری‌ها و مسن شدن جمعیت تحول عظیمی است در آموزش، تجمیع نیروی انسانی و توسعه روش‌های نوین آزمایشگاهی را می‌طلبد.

زالی گفت: مدیریت زمان و سرعت عمل در این حوزه راهبرد اساسی است البته حفظ کیفیت نیز بسیار اهمیت دارد و ما نیازمند روش‌های جدید آزمایشگاهی و تشخیصی هستیم.

وی افزود: در حال حاضر در نظام سلامت ۵۵۰۰ واحد آزمایشگاهی وجود دارد که پیش‌بینی می‌شود مراجعه بیماران در سال با شاخص ۱. ۲ تا ۱. ۸ باشد و انجام ۲ میلیارد آزمایش را در هر سال بر جامعه شاهد هستیم با این وجود از کم شمار‌ترین پرونده تخلفات پزشکی را در این حوزه شاهدیم.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور همچنین در نظام ارجاع و مشارکت و هم‌افزایی آزمایشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: برخی از بیماری‌ها مثل نارسایی حاد کلیه که از مشکلات جدی ما است همواره از روش‌های سنتی استفاده می‌شد که در تشخیص تأخیر ایجاد می‌کرد و باید امروز از روش‌های جدید آزمایشگاهی استفاده کنیم تا زود‌تر به داد بیماران برسیم.

زالی ادامه داد: آزمایش‌های غربالگری ما نیز با تأخیر قابل توجه در نظام سلامت اجرا می‌شوند به طوری که در حوزه نوزادان استقرار آزمایش غربالگری را دیر وارد برنامه کردیم و اکنون هم کافی نیست.

وی گفت: باید جایگاه جدیدی برای غربالگری‌ها در سنین کم ایجاد کنیم و برای نظام غربالگری آزمایشگاهی باید بیمه‌ها وارد عمل شوند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به چالش‌های حوزه آزمایشگاه‌ها گفت: نوسانات ارزی، اجرای برنامه هدفمند کردن یارانه‌ها، افزایش بی‌رویه قیمت کیت‌ها، تجهیزات مصرفی، تغییرات در پرداخت نیروی انسانی اینجامعه را با فراز و نشیب روبه‌رو کرد و در جبران خدمات آن‌ها در تعرفه‌گذاری نیز به دور از واقعیت رفتار شد.

زالی افزود: رشد تعرفه‌های آزمایشگاهی نامتوازن، غیرمنطقی و با شیب ناملایم بوده حتی در یک سال دولت رشد صفر درصد تعیین کرد و اقتصاد این جامعه را با بحران مواجه کردیم.

زالی با اشاره به انجام مطالعات می‌دانی در راستای اجرای هدفمند کردن یارانه‌ها گفت: دومین مؤسسه‌ای که در بخش سلامت آسیب جدی دید آزمایشگاه‌ها بودند تا مکانیزم حمایتی برایشان تعریف نشد.

وی افزود: بنابراین در کتاب ارزش‌گذاری خدمات درمانی قرار شد تعرفه خدمات پاراکلینیک که شامل پزشکی هسته‌ای، رادیولوژی و آزمایشگاهی می‌شود دیده شده تا تعرفه‌گذاری برایش تعیین شود به طوری که در تعرفه سال ۹۴ امیدواریم با رشد مناسبی تعیین شده و غفلت سالهای گذشته را برطرف کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز