معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو:
باید درباره ایمنی غذا کارهای عظیمی انجام داد
معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو بر انجام کارهای عظیم درباره ایمنی غذا تاکید کرد.
به گزارش ایلنا، رسول دیناروند، اظهار داشت: نشان ایمنی و سلامت به شرکتهای واجد شرایطی اعطا میشود که گرایش به غذاهای سالم و البته ایمنتر مثل محصولات ارگانیک، کم نمک و...، دارند.
وی با تاکید بر اینکه نشان ایمنی و سلامت هیچگاه به محصولات پر چرب داده نمیشود، تصریح کرد: تبلیغ آشکار «سلامت محوری» آنقدر مهم است که درج نشان آن بر روی محصولات، برای تولید کنندگان امتیاز ویژه محسوب میشود.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه خواست ما همواره این بوده که بر اساس ایدههای تازهای که میپرورانیم بتوانیم فعالتر از آنچه بودهایم در سطح عرضه ظاهر بشویم، گفت: سازمان غذا و دارو نباید تنها به صرف صدور مجوز تولید بسنده کند تا برای تولید کننده این تصور ایجاد نشود که کار اصلی فقط همان اخذ مجوز بوده است.
دیناروند افزود: تجربه به ما میگوید اگر اینگونه باشد طبیعتا همه تولید کنندگان به محتوای همان پروانه تولید بسنده نخواهند کرد. زمانی تغییرات به سمت پاسخگویی به ذائقه و افزایش امکانات تولیدی برای بهبود است که کار خوبی است و ما هم آن را تایید میکنیم اما با گذشت زمان برخی تولید کنندگان درمی یابند که باید، به بهانه تغییرمنابع و اصلاح فرمولاسیون، در راستای سود و کسب درآمد بیشتر فراتر ازمجوزها در بازار ظاهر شوند که اینگونه اعمال را تقبیح میکنیم و اهتماممان بر نظارت بیشتر برآنها در سطح عرضه خواهد بود.
رئیس سازمان غذا و دارو، بحث دیگری مد نظر خود را کنترل آلایندهها اعم از باقی مانده سموم، نیترات، فلزات سنگین و ایمنی محصولات استراتژیک عنوان کرد و گفت: باید درباره آنها به تعهداتمان عمل نماییم.
وی، سخت گیری سازمان غذا و دارو در حوزه واردات به خصوص در تولیدات داخلی را مورد تاکید قرار داد و اذعان داشت: اگر چه در این حوزه نمیتوانیم حکم ممنوعیت کالایی را به دلیل اینکه در حیطه اختیارات ما نیست صادر کنیم اما این به منزله اجازه ورود محصولات بیکیفیت به بازار مصرف نیست. نمونه اقدامات ما در خصوص برنج معلوم است آنقدر درباره ایمنی آن پافشاری کردیم که دولت هند تسلیم خواست ما شد پاسخ ما هم به آنها صریح و شفاف بود: «سرانه مصرف ما بالاست بنابراین خواستار برنجهای ایمنتر هستیم».
دیناروند در مورد روغنهای وارداتی نیز گفت: به آنهایی اجازه ورود دادیم که کیفیتشان بسیار بالاتر از محصولات داخلی بود به عنوان مثال اگر درصد ترانس روغن داخل ۵ بود مجوز ورود روغن خارجی را با ترانس ۲ درصد صادر نمودیم هدفمان هم این بود که صنایع شاهد باشند که میشود محصول بهتر تولید کرد.
وی اظها داشت: اینها کارهایی است که در بحث ایمنی غذا انجام دادهایم اما قانع نیستیم، زیرا ضرورت پرداختن به فعالیتهای گستردهتر در این حوزه به وضوح احساس میشود. باید درباره ایمنی غذا کارهای عظیمی انجام داد شاید نشود ۸۵۰ نفر نیروی نظارتی سازمان غذا و دارو و دانشگاهها را به هر دلیلی به تعداد بیشتری افزایش داد اما قطعا راه حلهایی مثل استفاده از پتانسیلهای انجمنها و خود مردم، توانایی از بین بردن این خلاها را دارد.
دیناروند در پایان با بیان اینکه وزیر بهداشت نیز آمادگی کامل خود را به منظور تامین و تدارک هزینه و بودجه لازم در این خصوص اعلام نمودهاند، گفت: باید همواره در پی آن باشیم که اندیشههای بزرگی در خصوص «ایمنی غذا» ارائه نماییم.